Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


18.01.2018

Trucuri pentru un piept de pui la grătar delicios

Fie iarnă, fie vară, pieptul de pui la grătar este masa ideală pentru cei mici și cei mari, la orice oră din zi, fiind recomandată pentru un regim alimentar dietetic, pentru un corp suplu, frumos și un chip luminos.

Dar cum facem corect pieptul de pui, astfel încât el să nu iasă nici crud, dar nici prea mult făcut?


Trucuri de la specialiști aflate, cu drag vouă înmânate, pentru un grătar reușit, pe placul oricui gătit:

Pași de urmat:

1. Frigerea:

  • Lasă puiul Deliciosul de Vaslui să ajungă la temperatura camerei (21-22 grade Celsius).
  • Pune-l apoi pe un grătar, pe foc potolit (dă jarul la o parte dacă-i grătar cu jar).
  • Rotește-l pe toate părțile, 12-15 minute, poate 18 dacă pieptul este mai gros.

2. Verificarea:

  • Ia o țepușă din metal, înfinge-o în pieptul de pui, în partea cea mai groasă.
  • Ține-o acolo 5-6 secunde.
  • Lipește-o apoi de încheietura mâinii, pe interior.
  • Dacă e fierbinte (nu te va frige, stai liniștit), puiul e făcut destul.
  • Dacă-i doar călduță, mai lasă puiul pe grătar (sau tigaie) încă 4-5 minute.

3. Plasa de siguranță:

  • În momentul în care pui pieptul de pui pe grătar, pornește cuptorul și lasă-l să se încingă la 200 de grade Celsius.
  • Dacă ai senzația că puiul tău se rumenește prea tare la exterior (poate ai avut focul prea tare, jarul prea aproape etc) și în mijloc încă-i doar călduț, ia-l de pe grătar și ține-l 5-6 minute în cuptorul încins.


Cât ai zice Deliciosul de Vaslui, pieptul de pui pe grătar va fi gata, iar tu vei putea savura alături de toți cei dragi o masă cu gust adevărat, numai bună de savurat.

Tu mai știi alte trucuri pentru grătar? Aștept să îmi scrii pe facebook!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Burrito cu legume și cărniță de la Delicios
Deliciosul de Vaslui - 23.07.2020

Te înțeleg, draga mea, că este prea cald afară să tot stai să bucătărești, iar mâncarea gătită parcă nici nu mai merge așa de bine. Deliciosul vine la tine cu o rețetă suuuper fresh, de vară, pe ritmuri mexicane! Și, ca de fiecare dată, este o rețetă de ademenit năzdrăvanii la masă, rețetă care conține muuulte vitamine și, desigur, cărniță sigură pentru consum de la Deli. Să înceapă distracția!

[ ... mai mult ]

Deliciosul de Vaslui – pui românesc, onest și cinstit
Deliciosul de Vaslui - 09.07.2020

Mă bucur tare mult când văd că primesc curiozități și întrebări de la voi! Acest lucru înseamnă că vreți să fiți din ce în ce mai informați cu privire la alimentele din carne de pui pe care le consumați. Astăzi vom discuta, mai pe larg, despre proveniența mea și despre preacunoscutul mit al „cărnii injectate”.

[ ... mai mult ]

Pachețele din foietaj și piept de pui
Deliciosul de Vaslui - 25.06.2020

Deli e iar în bucătărieee alături de gospodine! Iar ești în pană de idei? Sau vrei să vii cu ceva nou în meniul celor dragi ție? Ori probabil cei mici sunt foaaarte mofturoși. Nu contează care-ți este motivul, Deliciosul are rezolvare. Hai să descoperim ce mai bucătărim!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC