Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


18.01.2018

Trucuri pentru un piept de pui la grătar delicios

Fie iarnă, fie vară, pieptul de pui la grătar este masa ideală pentru cei mici și cei mari, la orice oră din zi, fiind recomandată pentru un regim alimentar dietetic, pentru un corp suplu, frumos și un chip luminos.

Dar cum facem corect pieptul de pui, astfel încât el să nu iasă nici crud, dar nici prea mult făcut?


Trucuri de la specialiști aflate, cu drag vouă înmânate, pentru un grătar reușit, pe placul oricui gătit:

Pași de urmat:

1. Frigerea:

  • Lasă puiul Deliciosul de Vaslui să ajungă la temperatura camerei (21-22 grade Celsius).
  • Pune-l apoi pe un grătar, pe foc potolit (dă jarul la o parte dacă-i grătar cu jar).
  • Rotește-l pe toate părțile, 12-15 minute, poate 18 dacă pieptul este mai gros.

2. Verificarea:

  • Ia o țepușă din metal, înfinge-o în pieptul de pui, în partea cea mai groasă.
  • Ține-o acolo 5-6 secunde.
  • Lipește-o apoi de încheietura mâinii, pe interior.
  • Dacă e fierbinte (nu te va frige, stai liniștit), puiul e făcut destul.
  • Dacă-i doar călduță, mai lasă puiul pe grătar (sau tigaie) încă 4-5 minute.

3. Plasa de siguranță:

  • În momentul în care pui pieptul de pui pe grătar, pornește cuptorul și lasă-l să se încingă la 200 de grade Celsius.
  • Dacă ai senzația că puiul tău se rumenește prea tare la exterior (poate ai avut focul prea tare, jarul prea aproape etc) și în mijloc încă-i doar călduț, ia-l de pe grătar și ține-l 5-6 minute în cuptorul încins.


Cât ai zice Deliciosul de Vaslui, pieptul de pui pe grătar va fi gata, iar tu vei putea savura alături de toți cei dragi o masă cu gust adevărat, numai bună de savurat.

Tu mai știi alte trucuri pentru grătar? Aștept să îmi scrii pe facebook!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Călătorii culinare: Pui cu ghimbir și portocală
Deliciosul de Vaslui - 22.11.2018

Sănătate în bucate? Încearcă o rețetă deosebită din bucătăria astiatică, foarte bună pentru sezonul rece și cu un gust absolut delicios: pui cu ghimbir și portocală, pentru orice pofticios o încântare totală. Ne vedem în bucătărie!

[ ... mai mult ]

Toamna dulce mult aduce: confecționează din cereale obiecte speciale
Deliciosul de Vaslui - 08.11.2018

Te-ai gândit vreodată că poți realiza din cereale o multitudine de obiecte decorative extrem de creative? Iată cum te poți bucura din plin de frumusețea toamnei confecționând simplu și rapid, împreună cu puiul tău de om, cele mai frumoase obiecte pentru casă sau pentru cei dragi.

[ ... mai mult ]

Călătorii culinare: piept de pui cu migdale, pentru mese speciale
Deliciosul de Vaslui - 18.10.2018

Călătoria mea culinară continuă în gastronomia chinezească, cu o rețetă exotică, perfectă pentru toamnă, simplu de pregătit și cu un gust deosebit. Hai să ne punem pe gătit, un pui în stil chinezesc de pregătit:

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC