Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Trucuri pentru un piept de pui la grătar delicios

Fie iarnă, fie vară, pieptul de pui la grătar este masa ideală pentru cei mici și cei mari, la orice oră din zi, fiind recomandată pentru un regim alimentar dietetic, pentru un corp suplu, frumos și un chip luminos.

Dar cum facem corect pieptul de pui, astfel încât el să nu iasă nici crud, dar nici prea mult făcut?


Trucuri de la specialiști aflate, cu drag vouă înmânate, pentru un grătar reușit, pe placul oricui gătit:

Pași de urmat:

1. Frigerea:

  • Lasă puiul Deliciosul de Vaslui să ajungă la temperatura camerei (21-22 grade Celsius).
  • Pune-l apoi pe un grătar, pe foc potolit (dă jarul la o parte dacă-i grătar cu jar).
  • Rotește-l pe toate părțile, 12-15 minute, poate 18 dacă pieptul este mai gros.

2. Verificarea:

  • Ia o țepușă din metal, înfinge-o în pieptul de pui, în partea cea mai groasă.
  • Ține-o acolo 5-6 secunde.
  • Lipește-o apoi de încheietura mâinii, pe interior.
  • Dacă e fierbinte (nu te va frige, stai liniștit), puiul e făcut destul.
  • Dacă-i doar călduță, mai lasă puiul pe grătar (sau tigaie) încă 4-5 minute.

3. Plasa de siguranță:

  • În momentul în care pui pieptul de pui pe grătar, pornește cuptorul și lasă-l să se încingă la 200 de grade Celsius.
  • Dacă ai senzația că puiul tău se rumenește prea tare la exterior (poate ai avut focul prea tare, jarul prea aproape etc) și în mijloc încă-i doar călduț, ia-l de pe grătar și ține-l 5-6 minute în cuptorul încins.


Cât ai zice Deliciosul de Vaslui, pieptul de pui pe grătar va fi gata, iar tu vei putea savura alături de toți cei dragi o masă cu gust adevărat, numai bună de savurat.

Tu mai știi alte trucuri pentru grătar? Aștept să îmi scrii pe facebook!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC