Fie iarnă, fie vară, pieptul de pui la grătar este masa ideală pentru cei mici și cei mari, la orice oră din zi, fiind recomandată pentru un regim alimentar dietetic, pentru un corp suplu, frumos și un chip luminos.
Dar cum facem corect pieptul de pui, astfel încât el să nu iasă nici crud, dar nici prea mult făcut?
Trucuri de la specialiști aflate, cu drag vouă înmânate, pentru un grătar reușit, pe placul oricui gătit:
Pași de urmat:
1. Frigerea:
-
Lasă puiul Deliciosul de Vaslui să ajungă la temperatura camerei (21-22 grade Celsius).
-
Pune-l apoi pe un grătar, pe foc potolit (dă jarul la o parte dacă-i grătar cu jar).
-
Rotește-l pe toate părțile, 12-15 minute, poate 18 dacă pieptul este mai gros.
2. Verificarea:
-
Ia o țepușă din metal, înfinge-o în pieptul de pui, în partea cea mai groasă.
-
Ține-o acolo 5-6 secunde.
-
Lipește-o apoi de încheietura mâinii, pe interior.
-
Dacă e fierbinte (nu te va frige, stai liniștit), puiul e făcut destul.
-
Dacă-i doar călduță, mai lasă puiul pe grătar (sau tigaie) încă 4-5 minute.
3. Plasa de siguranță:
-
În momentul în care pui pieptul de pui pe grătar, pornește cuptorul și lasă-l să se încingă la 200 de grade Celsius.
-
Dacă ai senzația că puiul tău se rumenește prea tare la exterior (poate ai avut focul prea tare, jarul prea aproape etc) și în mijloc încă-i doar călduț, ia-l de pe grătar și ține-l 5-6 minute în cuptorul încins.
Cât ai zice Deliciosul de Vaslui, pieptul de pui pe grătar va fi gata, iar tu vei putea savura alături de toți cei dragi o masă cu gust adevărat, numai bună de savurat.
Tu mai știi alte trucuri pentru grătar? Aștept să îmi scrii pe facebook!
Autor
Deliciosul de Vaslui
Categorie
Rețete Delicioase
Taguri
piept de pui la grătar, sfaturi utile, sfaturi pentru un grătar delicios, carne de pui delicioasă