Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


20.09.2018

Tort aperitiv cu ficăței de pui Deliciosul de Vaslui

Luna aceasta are gust de sărbătoare, deoarece familia mea, Safir, împlinește pe 26 septembrie 27 de ani plini de viață. De aceea, pentru a sărbători și a vă mulțumi că m-ați ales mereu cu încredere la raft, astăzi vă ofer un tort delicios cu drag.

Sărbătorim Delicios cu un tort savuros

Cum bine știți deja, ficatul de pui este o sursă excelentă de fier, proteine, zinc, seleniu și vitamina B, iar pentru tortul de astăzi vom folosi ficăteții de pui Deliciosul de Vaslui ca ingredient de bază.  Vom pregăti astfel un tort sățios, sănătos și taaare gustos, pe cuvânt de Delicios:

Ingrediente de adunat

  • 800 g ficat de pui Deliciosul de Vaslui
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 castravete proaspăt
  • 200 g smântână
  • 150 g de maioneză de casă
  • 1/2 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 3 frunze de dafin
  • 3 ouă

Pași de urmat

Pasul 1: Curățăm morcovii și îi spălăm, după care îi dăm prin răzătoarea mare.
Pasul 2: Curățăm cepele și le tocăm mărunt.
Pasul 3: Prăjim legumele în ulei până se vor rumeni ușor.
Pasul 4: Oprim focul, adăugăm frunzele de dafin în tigaie și acoperim cu capac. Lăsăm să se întrepătrundă aromele și să se răcească.
Pasul 5: Spălăm ficatul de pui sub un jet de apă rece și lăsăm să se scurgă bine. Tăiem pielițele ficatului.
Pasul 6: Mărunțim ficatul de pui cu ajutorul blenderului. Adăugăm făina, ouăle, 2 linguri de smântână și sarea până obținem un aluat  dens.
Pasul 7: Coacem blaturile pe o tigaie încinsă și unsă cu ulei, le lăsăm să se răcească complet.
Pasul 8: Amestecăm într-un bol smântâna, maioneza, verdeața tocată și usturoiul pisat.
Pasul 9: Asamblăm tortul: ungem  fiecare blat cu câte 1 lingură jumătate din sosul rezultat.
Pasil 10: Așezăm deasupra ceapa și morcovul prăjit, apoi punem deasupra al doilea blat.
Pasul 11: Așezăm castravetele dat prin răzătoare mare, facem la fel pentru toate straturile.
Pasul 12: Îl ornăm după preferințe, cu verdeață proaspătă și aromată.

Tortul este pregătit, să ne punem pe sărbătorit! Numai bun de gătit atunci când ai o zi specială și vrei să-l impresionezi pe cel drag. Abia aștept să-mi arăți poze, să văd cât de apetisant ți-a ieșit.  

Sursă rețetă + foto: bucatarul.tv

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Morcoveață poftăreață: salată de piept de pui sub formă de morcov
Deliciosul de Vaslui - 19.09.2019

Te-ai gândit vreodată că o clătită rulată sub forma unui morcov este „învelișul” perfect pentru o salată de piept de pui, care-l va amuza pe puiul tău de om și-l va face să mănânce repede repejor păpica pregătită? Hai să învățăm împreună cum să pregătești clătita morcov cu salată de piept de pui

[ ... mai mult ]

Popcorn din piept de pui: o delicioșenie de crocănțenie
Deliciosul De Vaslui - 05.09.2019

Puii de om adoră gustările inventive, arătoase, ușor și rapid de mâncat, limpede ca bună ziua. De aceea, ți-am pregătit, dragă fan Delicios, o rețetă tare inventivă cu piept de pui, o gustare sățioasă, crocantă și delicioasă, de care cei mici pur și simplu se vor îndrăgosti. Hai să o descoperi!

[ ... mai mult ]

Rețete pentru copii: cărniță de pui cu portocală
Deliciosul de Vaslui - 22.08.2019

Cum știu că puii de om deseori pot fi mai puțin receptivi la mâncare, m-am gândit să încep o nouă serie de articole cu rețete speciale pentru copii, care să te ajute să pregătești repede repejor pentru prichindei mese sănătoase cu carne de pui.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2019. Toate drepturile rezervate. | ANPC