Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


20.09.2018

Tort aperitiv cu ficăței de pui Deliciosul de Vaslui

Luna aceasta are gust de sărbătoare, deoarece familia mea, Safir, împlinește pe 26 septembrie 27 de ani plini de viață. De aceea, pentru a sărbători și a vă mulțumi că m-ați ales mereu cu încredere la raft, astăzi vă ofer un tort delicios cu drag.

Sărbătorim Delicios cu un tort savuros

Cum bine știți deja, ficatul de pui este o sursă excelentă de fier, proteine, zinc, seleniu și vitamina B, iar pentru tortul de astăzi vom folosi ficăteții de pui Deliciosul de Vaslui ca ingredient de bază.  Vom pregăti astfel un tort sățios, sănătos și taaare gustos, pe cuvânt de Delicios:

Ingrediente de adunat

  • 800 g ficat de pui Deliciosul de Vaslui
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 castravete proaspăt
  • 200 g smântână
  • 150 g de maioneză de casă
  • 1/2 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 3 frunze de dafin
  • 3 ouă

Pași de urmat

Pasul 1: Curățăm morcovii și îi spălăm, după care îi dăm prin răzătoarea mare.
Pasul 2: Curățăm cepele și le tocăm mărunt.
Pasul 3: Prăjim legumele în ulei până se vor rumeni ușor.
Pasul 4: Oprim focul, adăugăm frunzele de dafin în tigaie și acoperim cu capac. Lăsăm să se întrepătrundă aromele și să se răcească.
Pasul 5: Spălăm ficatul de pui sub un jet de apă rece și lăsăm să se scurgă bine. Tăiem pielițele ficatului.
Pasul 6: Mărunțim ficatul de pui cu ajutorul blenderului. Adăugăm făina, ouăle, 2 linguri de smântână și sarea până obținem un aluat  dens.
Pasul 7: Coacem blaturile pe o tigaie încinsă și unsă cu ulei, le lăsăm să se răcească complet.
Pasul 8: Amestecăm într-un bol smântâna, maioneza, verdeața tocată și usturoiul pisat.
Pasul 9: Asamblăm tortul: ungem  fiecare blat cu câte 1 lingură jumătate din sosul rezultat.
Pasil 10: Așezăm deasupra ceapa și morcovul prăjit, apoi punem deasupra al doilea blat.
Pasul 11: Așezăm castravetele dat prin răzătoare mare, facem la fel pentru toate straturile.
Pasul 12: Îl ornăm după preferințe, cu verdeață proaspătă și aromată.

Tortul este pregătit, să ne punem pe sărbătorit! Numai bun de gătit atunci când ai o zi specială și vrei să-l impresionezi pe cel drag. Abia aștept să-mi arăți poze, să văd cât de apetisant ți-a ieșit.  

Sursă rețetă + foto: bucatarul.tv

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Conserve de iarnă deosebite, pentru mese cu bun gust împodobite
Deliciosul de Vaslui - 04.10.2018

Toamna a venit cu roade bogate, care merită valorificate și în cămara fiecărei case adunate. Ți-am pregătit idei delicioase pentru o cămară cu merinde numeroase, pentru iarnă pline de foloase

[ ... mai mult ]

Tort aperitiv cu ficăței de pui Deliciosul de Vaslui
Deliciosul de Vaslui - 20.09.2018

Pe 26 septembrie familia mea, Safir, împlinește 27 de ani plini de viață, de aceea ne-am gândit să vă mulțumim că ne sunteți alături și un delicios tort aperitiv să vă oferim, împreună astă zi să sărbătorim. Descoperă rețeta festivă la mine pe blog!

[ ... mai mult ]

Mic dejun delicios pentru un an școlar în reușite numeros
Deliciosul de Vaslui - 06.09.2018

Clopoțelul sună îndată, să-și adune toți puii de om laolaltă, să înceapă școala frumos, să aibă un an în reușite numeros. Haide la mine pe blog să vezi ce mic dejun surpriză să-i pregătești micuțului tău în prima zi de școală, sățios, delicios, care să-i dea energie, zâmbăreț tare să fie!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC