Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


20.09.2018

Tort aperitiv cu ficăței de pui Deliciosul de Vaslui

Luna aceasta are gust de sărbătoare, deoarece familia mea, Safir, împlinește pe 26 septembrie 27 de ani plini de viață. De aceea, pentru a sărbători și a vă mulțumi că m-ați ales mereu cu încredere la raft, astăzi vă ofer un tort delicios cu drag.

Sărbătorim Delicios cu un tort savuros

Cum bine știți deja, ficatul de pui este o sursă excelentă de fier, proteine, zinc, seleniu și vitamina B, iar pentru tortul de astăzi vom folosi ficăteții de pui Deliciosul de Vaslui ca ingredient de bază.  Vom pregăti astfel un tort sățios, sănătos și taaare gustos, pe cuvânt de Delicios:

Ingrediente de adunat

  • 800 g ficat de pui Deliciosul de Vaslui
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 castravete proaspăt
  • 200 g smântână
  • 150 g de maioneză de casă
  • 1/2 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 3 frunze de dafin
  • 3 ouă

Pași de urmat

Pasul 1: Curățăm morcovii și îi spălăm, după care îi dăm prin răzătoarea mare.
Pasul 2: Curățăm cepele și le tocăm mărunt.
Pasul 3: Prăjim legumele în ulei până se vor rumeni ușor.
Pasul 4: Oprim focul, adăugăm frunzele de dafin în tigaie și acoperim cu capac. Lăsăm să se întrepătrundă aromele și să se răcească.
Pasul 5: Spălăm ficatul de pui sub un jet de apă rece și lăsăm să se scurgă bine. Tăiem pielițele ficatului.
Pasul 6: Mărunțim ficatul de pui cu ajutorul blenderului. Adăugăm făina, ouăle, 2 linguri de smântână și sarea până obținem un aluat  dens.
Pasul 7: Coacem blaturile pe o tigaie încinsă și unsă cu ulei, le lăsăm să se răcească complet.
Pasul 8: Amestecăm într-un bol smântâna, maioneza, verdeața tocată și usturoiul pisat.
Pasul 9: Asamblăm tortul: ungem  fiecare blat cu câte 1 lingură jumătate din sosul rezultat.
Pasil 10: Așezăm deasupra ceapa și morcovul prăjit, apoi punem deasupra al doilea blat.
Pasul 11: Așezăm castravetele dat prin răzătoare mare, facem la fel pentru toate straturile.
Pasul 12: Îl ornăm după preferințe, cu verdeață proaspătă și aromată.

Tortul este pregătit, să ne punem pe sărbătorit! Numai bun de gătit atunci când ai o zi specială și vrei să-l impresionezi pe cel drag. Abia aștept să-mi arăți poze, să văd cât de apetisant ți-a ieșit.  

Sursă rețetă + foto: bucatarul.tv

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de Vaslui declară: Sunt un pui sigur, sincer și responsabil
Deliciosul de Vaslui - 02.04.2020

De data aceasta nu am mai luat la analizat o întrebare de la voi pentru că aș vrea să vorbim puțin despre această perioadă tensionată în care ne aflăm cu toții și despre măsurile luate de specialiștii mei de la Safir pentru ca voi, dragii mei, să aveți siguranța produselor din carne de pasăre.

[ ... mai mult ]

Deliciosul e delicios pentru că e delicios: de ce sunt diferit față de alți pui?
Deliciosul de Vaslui - 19.03.2020

M-ați întrebat de ce mă numesc Deliciosul de Vaslui și cu ce mă diferențiez de ceilalți pui. Deci e momentul să vorbim doaaar despre mine! Mă bucur tare mult că vă interesează istorioara mea, așa că haide să povestim puțin!

[ ... mai mult ]

Bărcuțe din dovlecei cu cărniță yummy-yummy
Deliciosul de Vaslui - 05.03.2020

Bunăăăă ziua, gospodinele mele! O nouă săptămână, o nouă rețetă pentru ghemotoacele tale. De data această vom fi ceva mai creativi și vom transforma niște simpli dovlecei în super bărcuțe umplute cu carne pregătite să ancoreze în stomăcelul puiuților de om. Umm, îmi lasă ciocul apă. Hai să vedem ce trebuie să facem!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC