Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


21.06.2018

Tochitură moldovenească de pui, plăcerea românului

Fiecare popor are o rețetă culinară preferată, iubită în țara toată, care îi amintește de casă, de cât e de gustoasă mâncarea cu gust de acasă. La noi, tochitura este emblema culinară, mâncarea cu gustul bun de țară.
 Cum eu sunt pui de moldovean, cu o rețetă din zona mea te cinstesc, oleacă reinterpretată, să placă la lumea toată:

Tochitură moldovenească să fie, la sărbătorit să te-mbie

Ingrediente de adunat

  • 500 g cubulețe piept de pui Deliciosul de Vaslui
  • 5 roșii
  • 1 cană de vin alb
  • 2 cepe
  • 2 fire de tulpină de țelină
  • 4 cătei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • sare și piper după gust

Pași de urmat

1. Într-un ceaun se topește untul la foc mic, se adaugă uleiul, ceapa tocată mărunt și 2 căței de usturoi în coajă.
2. După ce se înmoaie ceapa și devine aurie, se scoate usturoiul și se adaugă carnea, se rumenește la foc mai iute.
3. Se toarna vinul în ceaun, se adaugă țelina tocată mărunt, foile de dafin.
4. Se fierbe la foc mediu aproximativ 15 minute, se adaugă roșiile decojite și mărunțite, 2 căței de usturoi tocat, sarea și piperul.
5. Se dă focul mic și se fierbe încă 45 de minute (sosul trebuie să aibă o consistență potrivită, iar carnea să fie fragedă).

După ce tochitura este aproape gata, se pregătește repejor mămăliguța, care se răstoarnă pe un fund de lemn, că așa spune tradiția.
Se face un turnuleț în mijloc, se umple cu tochitură, se ”parfumează” cu pătrunjel și se servește cu familia și toți cei dragi.
Pofta mare, mulțumim, împreună sărbătorim, cu mic, cu mare, că e mare sărbătoare!


 Sursă rețetă + poză: dorianradu.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Călătorii culinare: Pui cu ghimbir și portocală
Deliciosul de Vaslui - 22.11.2018

Sănătate în bucate? Încearcă o rețetă deosebită din bucătăria astiatică, foarte bună pentru sezonul rece și cu un gust absolut delicios: pui cu ghimbir și portocală, pentru orice pofticios o încântare totală. Ne vedem în bucătărie!

[ ... mai mult ]

Toamna dulce mult aduce: confecționează din cereale obiecte speciale
Deliciosul de Vaslui - 08.11.2018

Te-ai gândit vreodată că poți realiza din cereale o multitudine de obiecte decorative extrem de creative? Iată cum te poți bucura din plin de frumusețea toamnei confecționând simplu și rapid, împreună cu puiul tău de om, cele mai frumoase obiecte pentru casă sau pentru cei dragi.

[ ... mai mult ]

Călătorii culinare: piept de pui cu migdale, pentru mese speciale
Deliciosul de Vaslui - 18.10.2018

Călătoria mea culinară continuă în gastronomia chinezească, cu o rețetă exotică, perfectă pentru toamnă, simplu de pregătit și cu un gust deosebit. Hai să ne punem pe gătit, un pui în stil chinezesc de pregătit:

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC