Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


21.06.2018

Tochitură moldovenească de pui, plăcerea românului

Fiecare popor are o rețetă culinară preferată, iubită în țara toată, care îi amintește de casă, de cât e de gustoasă mâncarea cu gust de acasă. La noi, tochitura este emblema culinară, mâncarea cu gustul bun de țară.
 Cum eu sunt pui de moldovean, cu o rețetă din zona mea te cinstesc, oleacă reinterpretată, să placă la lumea toată:

Tochitură moldovenească să fie, la sărbătorit să te-mbie

Ingrediente de adunat

  • 500 g cubulețe piept de pui Deliciosul de Vaslui
  • 5 roșii
  • 1 cană de vin alb
  • 2 cepe
  • 2 fire de tulpină de țelină
  • 4 cătei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • sare și piper după gust

Pași de urmat

1. Într-un ceaun se topește untul la foc mic, se adaugă uleiul, ceapa tocată mărunt și 2 căței de usturoi în coajă.
2. După ce se înmoaie ceapa și devine aurie, se scoate usturoiul și se adaugă carnea, se rumenește la foc mai iute.
3. Se toarna vinul în ceaun, se adaugă țelina tocată mărunt, foile de dafin.
4. Se fierbe la foc mediu aproximativ 15 minute, se adaugă roșiile decojite și mărunțite, 2 căței de usturoi tocat, sarea și piperul.
5. Se dă focul mic și se fierbe încă 45 de minute (sosul trebuie să aibă o consistență potrivită, iar carnea să fie fragedă).

După ce tochitura este aproape gata, se pregătește repejor mămăliguța, care se răstoarnă pe un fund de lemn, că așa spune tradiția.
Se face un turnuleț în mijloc, se umple cu tochitură, se ”parfumează” cu pătrunjel și se servește cu familia și toți cei dragi.
Pofta mare, mulțumim, împreună sărbătorim, cu mic, cu mare, că e mare sărbătoare!


 Sursă rețetă + poză: dorianradu.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Specialiștii Safir răspund clar: care este procesul de dezosare a pulpelor de pui
Deliciosul de Vaslui - 28.11.2019

Grija pentru pregătirea cărnii de pui a devenit din ce în ce mai mare, iar specialiștii Safir au primit numeroase întrebări despre cum sunt dezosate pulpele Deliciosul de Vaslui. Prin urmare, am pregătit pentru curiosul din tine un articol onest despre acest proces și despre tehnologia de ultimă generație care ajută la scoaterea pe piață a unui Delicios sănătos și arătos în caserole. Hai să vedem!

[ ... mai mult ]

Super rețeta de pulpițe de la Delicios cu cașcaval pentru năzdrăvani
Deliciosul de Vaslui - 14.11.2019

Ești în pană de idei? Sau puiul tău de om s-a săturat de meniul zilnic? Eu, Deliciosul, sunt aici ca să te ajut! Gătitul pentru prichindei trebuie să fie o joacă, nimic complicat. Trebuie să avem maaare grijă la ce le punem în farfurie, prin urmare sunt aici ca să te sfătuiesc cu privire la o cină sănătoasă și deeeelicioasă. Să ne apucăm de treabă!

[ ... mai mult ]

Întrebarea omului, răspunsul specialistului: cu ce e hrănit Deliciosul de Vaslui?
Deliciosul de Vaslui - 31.10.2019

Eu, Deliciosul, am mereu grijă să alegi și să consumi cărnița de cea mai bună calitate. Tu și familia ta de ștrengari aveți nevoie de sinceritate și transparență în comunicare. Haide să afli cu ce sunt hrănit și de ce cărnița mea are gust adevărat de pui!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2019. Toate drepturile rezervate. | ANPC