Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Thailanda în tigaie! Aripioare marinate, de mâncat pe nesăturate

Aripioare marinate în stil thailandez

Buuuun, avem de acoperit mai multe nevoi cu această rețetă: cea a persoanei iubite – pe care vrem să o impresionăm cu ceva nou și delicios, cea a copiilor – care sunt greu de ademenit și mulțumit, dar și nevoia ta – de siguranță a bucatelor ce le pui pe masă. Deliciosul de asta se află aici, iar astăzi te ajută să îndeplinești dorințele familiei tale cu o rețetă wow, ce are 2 tipuri de garnituri, numai bună pentru a-i satisface chiar și pe cei mai alintați. 1, 2, 3 șiiiii la treabă!

Ingrediente de adunat pentru aripioare de pui:

  • 15 Aripi de pui Deliciosul de Vaslui
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 1/2 pastă de ardei iute
  • 1 portocală (coajă rasă fin + zeamă)
  • 3 caței de usturoi
  • 1 lingură de curry
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente de adunat pentru cartofi cu rozmarin:

  • 1 kg de cartofi
  • rozmarin
  • ulei de măsline
  • câțiva căței de usturoi
  • sare și piper
  • boia de ardei iute afumată (opțional)

Ingrediente de adunat pentru ciuperci în stil țărănesc:

  • ciuperci
  • șunculiță afumată
  • usturoi
  • sare și piper

Pași de urmat pentru aripioare:

  1. Amestecăm bine sosul de chilli, pasta de ardei iute, usturoiul zdrobit, coaja și zeama de portocală, curry (praf sau pastă) și sarea. Cu acest amestec frecăm Aripile de pui Deliciosul de Vaslui. Acoperim si dăm la rece.
  2. Marinăm puiul și lăsăm o noapte – aromele vor fi mult mai intense.
  3. A doua zi le așezăm militărește într-o tavă mare, turnăm marinata peste ele, alături de cartofi, și dăm la cuptor pentru o oră, la foc mediu.

Pași de urmat pentru cartofi:

Cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe se amestecă cu ingredientele mai sus enumerate. Îi așezăm în tavă lângă aripioare și dăm la cuptor. Pentru a obține o culoare frumoasă, uniformă, întoarcem o dată cartofii în tavă.

Pași de urmat pentru ciuperci:

  1. După ce spălăm ciupercuțele, le scoatem piciorușul iar pe fundul lor punem câte un strop de unt.
  2. Le asezonăm cu sare și piper.
  3. Adăugăm câte un sfert de cățel de usturoi, cubulețe de șunculiță țărănească afumată și piciorușele ciupercilor mărunțite.
  4. Deasupra lor punem câte un fir de mărar și le dăm la cuptor încins (cam 15 minute).

Diviiiin! Acum totul este gata și poți așeza în farfurie după bunul plac. Aștept să-mi spui pe pagina mea de facebook dacă ștrengarilor tăi le-a plăcut acest meniu ceva mai diferit, dar cu siguranță delicios.

Poftă bunuță!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC