Aripioare marinate în stil thailandez
Buuuun, avem de acoperit mai multe nevoi cu această rețetă: cea a persoanei iubite – pe care vrem să o impresionăm cu ceva nou și delicios, cea a copiilor – care sunt greu de ademenit și mulțumit, dar și nevoia ta – de siguranță a bucatelor ce le pui pe masă. Deliciosul de asta se află aici, iar astăzi te ajută să îndeplinești dorințele familiei tale cu o rețetă wow, ce are 2 tipuri de garnituri, numai bună pentru a-i satisface chiar și pe cei mai alintați. 1, 2, 3 șiiiii la treabă!
Ingrediente de adunat pentru aripioare de pui:
-
15 Aripi de pui Deliciosul de Vaslui
-
2 linguri sos dulce de chilli
-
1/2 pastă de ardei iute
-
1 portocală (coajă rasă fin + zeamă)
-
3 caței de usturoi
-
1 lingură de curry
-
1 linguriță de sare
Ingrediente de adunat pentru cartofi cu rozmarin:
-
1 kg de cartofi
-
rozmarin
-
ulei de măsline
-
câțiva căței de usturoi
-
sare și piper
-
boia de ardei iute afumată (opțional)
Ingrediente de adunat pentru ciuperci în stil țărănesc:
-
ciuperci
-
șunculiță afumată
-
usturoi
-
sare și piper
Pași de urmat pentru aripioare:
-
Amestecăm bine sosul de chilli, pasta de ardei iute, usturoiul zdrobit, coaja și zeama de portocală, curry (praf sau pastă) și sarea. Cu acest amestec frecăm Aripile de pui Deliciosul de Vaslui. Acoperim si dăm la rece.
-
Marinăm puiul și lăsăm o noapte – aromele vor fi mult mai intense.
-
A doua zi le așezăm militărește într-o tavă mare, turnăm marinata peste ele, alături de cartofi, și dăm la cuptor pentru o oră, la foc mediu.
Pași de urmat pentru cartofi:
Cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe se amestecă cu ingredientele mai sus enumerate. Îi așezăm în tavă lângă aripioare și dăm la cuptor. Pentru a obține o culoare frumoasă, uniformă, întoarcem o dată cartofii în tavă.
Pași de urmat pentru ciuperci:
-
După ce spălăm ciupercuțele, le scoatem piciorușul iar pe fundul lor punem câte un strop de unt.
-
Le asezonăm cu sare și piper.
-
Adăugăm câte un sfert de cățel de usturoi, cubulețe de șunculiță țărănească afumată și piciorușele ciupercilor mărunțite.
-
Deasupra lor punem câte un fir de mărar și le dăm la cuptor încins (cam 15 minute).
Diviiiin! Acum totul este gata și poți așeza în farfurie după bunul plac. Aștept să-mi spui pe pagina mea de facebook dacă ștrengarilor tăi le-a plăcut acest meniu ceva mai diferit, dar cu siguranță delicios.
Poftă bunuță!
Autor
Deliciosul de Vaslui
Categorie
Rețete Delicioase
Taguri
carne pasăre, Deliciosul de Vaslui, carne pui, aripi pui, reteta carne pui, retata aripi pui