Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Tarta cu piept de pui și ciuperci merită să o încerci

Ziua de Dragobete este una deosebită, ce merită sărbătorită ca atare, acasă, cuibăriți amândoi la căldurică, savurând împreună o masă delicioasă. Așa că, rețete speciale am tot căutat și tare mândru-s de ce-am aflat:

Tarta de pui pe masă, dragostea va domni în casă

Ingrediente de adunat pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 125 g unt rece
  • 1 gălbenuș
  • sare după gust

Ingrediente de adunat pentru umplutură:

  • 1 cutie cu ciuperci
  • 1 jumătate piept de pui Deliciosul de Vaslui
  • 2-3 ouă
  • 200 g smântână
  • 1 ceapă mică
  • 50 g cașcaval
  • 1 linguriță unt
  • sare și piper după gust

Pași de urmat

Pasul 1: Amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă.
Pasul 2: Adaugă galbenusul, dă aluatului o formă rotundă, rulează-l într-o folie alimentară și pune-l la rece jumătate de oră.
Pasul 3: Călește într-o linguriță cu unt ceapa tăiată mărunt, împreună cu ciupercile tocate la cuțit.
Pasul 4: Când apa pe care o lasă ciupercile a scăzut, adaugă cubulețele de pui și lasă pe foc doar câteva minute.
Pasul 5: Adaugă sare și piper după gust și lasă să se răcorească.
Pasul 6: Bate ouăle cu smântâna și cu un praf de sare și încorporează-le în compoziția de ciuperci.
Pasul 7: Întinde aluatul în forma de copt și toarnă umplutura.
Pasul 8: Presară deasupra cascavalul și pune la cuptor pentru 40-50 de minute sau până capătă o culoare aurie.
Pasul 9: Scoate din cuptor și lasă deoparte 10 minute, abia apoi feliază și servește tarta cu cel drag.

Pofta mare tuturor, Sărut mâna bucătăreselor, pentru toată dragostea lor!
Aștept să-mi scrii pe facebook ce efect a avut rețeta mea. Tu ce vrei să-i pregătești jumătății tale delicioase de Dragobete?

Sursă foto: cooklogs.com
Sursă rețetă: ecuisine.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC