Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


15.02.2018

Tarta cu piept de pui și ciuperci merită să o încerci

Ziua de Dragobete este una deosebită, ce merită sărbătorită ca atare, acasă, cuibăriți amândoi la căldurică, savurând împreună o masă delicioasă. Așa că, rețete speciale am tot căutat și tare mândru-s de ce-am aflat:

Tarta de pui pe masă, dragostea va domni în casă

Ingrediente de adunat pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 125 g unt rece
  • 1 gălbenuș
  • sare după gust

Ingrediente de adunat pentru umplutură:

  • 1 cutie cu ciuperci
  • 1 jumătate piept de pui Deliciosul de Vaslui
  • 2-3 ouă
  • 200 g smântână
  • 1 ceapă mică
  • 50 g cașcaval
  • 1 linguriță unt
  • sare și piper după gust

Pași de urmat

Pasul 1: Amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă.
Pasul 2: Adaugă galbenusul, dă aluatului o formă rotundă, rulează-l într-o folie alimentară și pune-l la rece jumătate de oră.
Pasul 3: Călește într-o linguriță cu unt ceapa tăiată mărunt, împreună cu ciupercile tocate la cuțit.
Pasul 4: Când apa pe care o lasă ciupercile a scăzut, adaugă cubulețele de pui și lasă pe foc doar câteva minute.
Pasul 5: Adaugă sare și piper după gust și lasă să se răcorească.
Pasul 6: Bate ouăle cu smântâna și cu un praf de sare și încorporează-le în compoziția de ciuperci.
Pasul 7: Întinde aluatul în forma de copt și toarnă umplutura.
Pasul 8: Presară deasupra cascavalul și pune la cuptor pentru 40-50 de minute sau până capătă o culoare aurie.
Pasul 9: Scoate din cuptor și lasă deoparte 10 minute, abia apoi feliază și servește tarta cu cel drag.

Pofta mare tuturor, Sărut mâna bucătăreselor, pentru toată dragostea lor!
Aștept să-mi scrii pe facebook ce efect a avut rețeta mea. Tu ce vrei să-i pregătești jumătății tale delicioase de Dragobete?

Sursă foto: cooklogs.com
Sursă rețetă: ecuisine.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Ce înseamnă Abator de clasa A și în ce măsură contează acest aspect în calitatea produselor din carne de pui?
Deliciosul de Vaslui - 29.10.2020

Este foarte important și bine de știut care este proveniența alimentelor pe care le consumați. În ceea ce privește carnea de pasăre, gospodinele mele știu că-l au pe Deliciosul alături de ele cu răspunsuri sincere, oneste. În acets articol dezvoltăm o întrebare pe care am primit-o: ce înseamnă Abator de clasa A. Specialiștii mei de la Safir au apreciat această curiozitate și împreună cu ei am făcut un răspuns mai pe larg pentru voi, delicioșii mei. Să vedem, nu?

[ ... mai mult ]

Rulouri de pui Deliciosul de Vaslui cu spanac: un deliciu pentru prichindei
Deliciosul de Vaslui - 15.10.2020

Deli e iar în bucătărie! Și cum afară nu mai este chiar așa de cald, iar statul în bucătărie, printre aburi, este mai suportabil, zic să revenim la măncăruri mai complexe. Azi gătim Rulouri din pui, cu cașcaval și spanac! Acestea pot reprezenta masa de prânz sau cina familiei tale datorită consistenței și sentimentului de sățietate pe care-l oferă această rețetă. Hai să ne punem șorțul și să trecem la bucătărit!

[ ... mai mult ]

Cum depozitezi carnea Deliciosul de Vaslui la frigider?
Deliciosul de Vaslui - 01.10.2020

Carnea congelată de pui este unul dintre produsele cel mai des cumpărate de români datorită posibilității îndelungate de depozitare, pentru că gospodinele mele gătesc zi de zi pentru familia lor. Totuși, multe întrebări am primit despre metode de păstrare a cărnii Deliciosul de Vaslui, perioada sau decongelarea. Așa că azi discutăm despre acest subiect și învățăm cum să protejăm produsele din carne de pui pentru a oferi o masă sigură celor dragi.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC