Pieptul de pui este preferatul orișicui, pentru că este sățios, delicios și foaaaarte sănătos. Ușor de preparat, acesta se înțelege de minune cu legumele și îți oferă zilnic în dar doze de sănătate. De aceea, astăzi m-am gândit că tare ți-ar fi pe plac pieptul de pui cu spanac, pe pat de cartofi așezat și cu legume colorat.
Iată cât de ușor e de preparat:
1. Gătim feliuțele de piept de pui Deliciosul de Vaslui la grătar sau la grill;
2. Fierbem cartofii în coajă, după ce s-au răcit îi tăiem felii subțiri;
3. Pregătim un sos din 3 ouă, 150 grame cașcaval, smântână, sare și piper;
4. Spanacul fiert îl tocăm și îl amestecăm cu un ou, 50 grame cașcaval ras, un praf de usturoi, sare și piper;
5. Ungem o formă de ceramică sau de yena cu unt, așezăm un strat de felii de cartofi, asezonăm cu sare și piper.
6. Peste stratul de cartofi punem un strat subțire de sos, peste care așezăm un strat de ardei copți;
7. Continuăm cu un strat de feliuțe de piept de pui, apoi cu unul din amestecul de spanac și încheiem cu încă un strat de ardei copți.
8. Turnăm deasupra sosul rămas și introducem la cuptor până se gratinează frumos.
9. Lăsăm la răcit 15 minute, după care îl porționăm și îl servim cu poftă.
Masa este pregătită, așteaptă să fie gustărită, caldă sau rece nu contează, gustul adevărat de pui rămâne același.
Te aștept pe facebook, să-mi arăți cum ți-a ieșit, dragă bucătar desăvârșit.
Sursă reteta+foto: bucatareselevesele.ro