Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


24.01.2019

Sănătate în bucate: Piept de pui în straturi de legume

Pieptul de pui este preferatul orișicui, pentru că este sățios, delicios și foaaaarte sănătos. Ușor de preparat, acesta se înțelege de minune cu legumele și îți oferă zilnic în dar doze de sănătate. De aceea, astăzi m-am gândit că tare ți-ar fi pe plac pieptul de pui cu spanac, pe pat de cartofi așezat și cu legume colorat.  

Iată cât de ușor e de preparat:

Piept de pui cu spanac, pe pat de cartofi așezat, cu legume colorat

Ingrediente de adunat

  • 1 piept de pui Deliciosul de Vaslui
  • 200 g spanac fiert
  • 200 g cașcaval ras
  • 8 ardei capia roșii
  • 4 ouă
  • 150 g smântână
  • 4 cartofi
  • 50 g unt
  • 1 praf de usturoi
  • sare și piper după gust

Pași de urmat

1. Gătim feliuțele de piept de pui Deliciosul de Vaslui la grătar sau la grill;
2. Fierbem cartofii în coajă, după ce s-au răcit îi tăiem felii subțiri;
3. Pregătim un sos din 3 ouă, 150 grame cașcaval, smântână, sare și piper;
4. Spanacul fiert îl tocăm și îl amestecăm cu un ou, 50 grame cașcaval ras, un praf de usturoi, sare și piper;
5. Ungem o formă de ceramică sau de yena cu unt, așezăm un strat de felii de cartofi, asezonăm cu sare și piper.
6. Peste stratul de cartofi punem un strat subțire de sos, peste care așezăm un strat de ardei copți;
7. Continuăm cu un strat de feliuțe de piept de pui, apoi cu unul din amestecul de spanac și încheiem cu încă un strat de ardei copți.
8. Turnăm deasupra sosul rămas și introducem la cuptor până se gratinează frumos.
9. Lăsăm la răcit 15 minute, după care îl porționăm și îl servim cu poftă.

Masa este pregătită, așteaptă să fie gustărită, caldă sau rece nu contează, gustul adevărat de pui rămâne același.
Te aștept pe facebook, să-mi arăți cum ți-a ieșit, dragă bucătar desăvârșit.

 Sursă reteta+foto: bucatareselevesele.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de Vaslui declară: Sunt un pui sigur, sincer și responsabil
Deliciosul de Vaslui - 02.04.2020

De data aceasta nu am mai luat la analizat o întrebare de la voi pentru că aș vrea să vorbim puțin despre această perioadă tensionată în care ne aflăm cu toții și despre măsurile luate de specialiștii mei de la Safir pentru ca voi, dragii mei, să aveți siguranța produselor din carne de pasăre.

[ ... mai mult ]

Deliciosul e delicios pentru că e delicios: de ce sunt diferit față de alți pui?
Deliciosul de Vaslui - 19.03.2020

M-ați întrebat de ce mă numesc Deliciosul de Vaslui și cu ce mă diferențiez de ceilalți pui. Deci e momentul să vorbim doaaar despre mine! Mă bucur tare mult că vă interesează istorioara mea, așa că haide să povestim puțin!

[ ... mai mult ]

Bărcuțe din dovlecei cu cărniță yummy-yummy
Deliciosul de Vaslui - 05.03.2020

Bunăăăă ziua, gospodinele mele! O nouă săptămână, o nouă rețetă pentru ghemotoacele tale. De data această vom fi ceva mai creativi și vom transforma niște simpli dovlecei în super bărcuțe umplute cu carne pregătite să ancoreze în stomăcelul puiuților de om. Umm, îmi lasă ciocul apă. Hai să vedem ce trebuie să facem!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC