Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.04.2018

Rețete de la Delicios pentru un grătar sănătos

Ziua Muncii se apropie repejor, de aceea anul acesta vin cu o provocare: 3 rețete pentru un grătar diferit, sănătos, dar și fooooarte delicios, numai bune pentru puiul de om frumos:

I.  Grătarul perfect aromat e în ceai negru marinat  

Îți dorești un grătar aparte, care să-ți lase curcubeu pe cerul gurii, să te uimească prin gust un pic? Îți propun să încerci grătarul perfect aromat, în ceai negru marinat. Carnea va fi fragedă și apetisantă, iar aspectul fooarte atrăgător:

Ingrediente de adunat

  • carne de pui Deliciosul de Vaslui
  • 3 linguri de ceai negru
  • 300 ml de apă clocotită
  • 1.5 lingurițe de sare
  • 1.5 lingurițe de piper negru
  • 50 ml de sos de soia
  • ierburi uscate (busuioc, mărar, oregano, rozmarin etc.)

Pași de urmat

1. Infuzează ceaiul timp de 10 minute și strecoară-l.
2. Adaugă sarea, piperul, sosul de soia și ierburile uscate. Lăsă să se răcească.
3. Marinează carnea de pui Deliciosul de Vaslui timp de o oră.
4. Grătărește carnea timp de 40-50 de minute.

II. Frigărui delicioase, cu legume sănătoase

Cel mai bun prieten al cărnii de pui este leguma. De aceea, combină cubulețele din piept de pui Deliciosul de Vaslui cu legumele tale preferate și condimente speciale, pentru a-ți alinta papilele gustative cu un grătar delicios de sănătos:

Ingrediente de adunat

Pași de urmat

1. Pune bețele în apă rece timp de 30 de minute înainte să le folosești.
2. Condimentează natural carnea și legumele cu piper Sichuan, semințe de chimion și sare, pentru o nouă savoare a cărnii de pui.
3. Așază bucățile de carne și pui pe bețele de frigărui.
4. Pune-le pe jar și petrece cu cei dragi până când frigăruile vor fi numai bune de savurat.

III. Fructe pe grătar, desertul special

După carnea de pui și legumele făcute pe grătar, ar merge un desert special, cum să facem așadar? Repejor pregătim un desert caramelizat, pe grătar preparat:

Ingrediente de adunat

  • banane
  • piersici
  • pere
  • nectarine
  • ananas

Pași de urmat

1. Taie fructele în bucățele și așază-le pe grătar atunci când jarul s-a domolit. Evită fructele prea coapte, care riscă să se prăjească prea tare.
2. Lasă-le pe grătar până când acestea se caramelizează.
3. Ia-le de pe grătar și bucură-te de un desert grătărit cu o savoare deosebită.

Ce spui, accepți provocarea? Abia aștept să-mi spui care rețetă ți-a plăcut cel mai mult. Nu uita de poze, știi doar că sunt un pui curios.
Distrează-te DELICIOS alături de cei dragi!

Sursă rețetă marinadă de ceai: bucatarul.tv
Sursă poze: pinterest.com 

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Călătorii culinare: Pui cu ghimbir și portocală
Deliciosul de Vaslui - 22.11.2018

Sănătate în bucate? Încearcă o rețetă deosebită din bucătăria astiatică, foarte bună pentru sezonul rece și cu un gust absolut delicios: pui cu ghimbir și portocală, pentru orice pofticios o încântare totală. Ne vedem în bucătărie!

[ ... mai mult ]

Toamna dulce mult aduce: confecționează din cereale obiecte speciale
Deliciosul de Vaslui - 08.11.2018

Te-ai gândit vreodată că poți realiza din cereale o multitudine de obiecte decorative extrem de creative? Iată cum te poți bucura din plin de frumusețea toamnei confecționând simplu și rapid, împreună cu puiul tău de om, cele mai frumoase obiecte pentru casă sau pentru cei dragi.

[ ... mai mult ]

Călătorii culinare: piept de pui cu migdale, pentru mese speciale
Deliciosul de Vaslui - 18.10.2018

Călătoria mea culinară continuă în gastronomia chinezească, cu o rețetă exotică, perfectă pentru toamnă, simplu de pregătit și cu un gust deosebit. Hai să ne punem pe gătit, un pui în stil chinezesc de pregătit:

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC