Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Rețete de la Delicios pentru un grătar sănătos

Ziua Muncii se apropie repejor, de aceea anul acesta vin cu o provocare: 3 rețete pentru un grătar diferit, sănătos, dar și fooooarte delicios, numai bune pentru puiul de om frumos:

I.  Grătarul perfect aromat e în ceai negru marinat  

Îți dorești un grătar aparte, care să-ți lase curcubeu pe cerul gurii, să te uimească prin gust un pic? Îți propun să încerci grătarul perfect aromat, în ceai negru marinat. Carnea va fi fragedă și apetisantă, iar aspectul fooarte atrăgător:

Ingrediente de adunat

  • carne de pui Deliciosul de Vaslui
  • 3 linguri de ceai negru
  • 300 ml de apă clocotită
  • 1.5 lingurițe de sare
  • 1.5 lingurițe de piper negru
  • 50 ml de sos de soia
  • ierburi uscate (busuioc, mărar, oregano, rozmarin etc.)

Pași de urmat

1. Infuzează ceaiul timp de 10 minute și strecoară-l.
2. Adaugă sarea, piperul, sosul de soia și ierburile uscate. Lăsă să se răcească.
3. Marinează carnea de pui Deliciosul de Vaslui timp de o oră.
4. Grătărește carnea timp de 40-50 de minute.

II. Frigărui delicioase, cu legume sănătoase

Cel mai bun prieten al cărnii de pui este leguma. De aceea, combină cubulețele din piept de pui Deliciosul de Vaslui cu legumele tale preferate și condimente speciale, pentru a-ți alinta papilele gustative cu un grătar delicios de sănătos:

Ingrediente de adunat

Pași de urmat

1. Pune bețele în apă rece timp de 30 de minute înainte să le folosești.
2. Condimentează natural carnea și legumele cu piper Sichuan, semințe de chimion și sare, pentru o nouă savoare a cărnii de pui.
3. Așază bucățile de carne și pui pe bețele de frigărui.
4. Pune-le pe jar și petrece cu cei dragi până când frigăruile vor fi numai bune de savurat.

III. Fructe pe grătar, desertul special

După carnea de pui și legumele făcute pe grătar, ar merge un desert special, cum să facem așadar? Repejor pregătim un desert caramelizat, pe grătar preparat:

Ingrediente de adunat

  • banane
  • piersici
  • pere
  • nectarine
  • ananas

Pași de urmat

1. Taie fructele în bucățele și așază-le pe grătar atunci când jarul s-a domolit. Evită fructele prea coapte, care riscă să se prăjească prea tare.
2. Lasă-le pe grătar până când acestea se caramelizează.
3. Ia-le de pe grătar și bucură-te de un desert grătărit cu o savoare deosebită.

Ce spui, accepți provocarea? Abia aștept să-mi spui care rețetă ți-a plăcut cel mai mult. Nu uita de poze, știi doar că sunt un pui curios.
Distrează-te DELICIOS alături de cei dragi!

Sursă rețetă marinadă de ceai: bucatarul.tv
Sursă poze: pinterest.com 

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC