Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


20.11.2015

Pui pe sticlă la cuptor

Tot din cartea-mi de bucate,
Cu rețete minunate,
Astăzi vom găti cu spor
Pui pe sticlă la cuptor.

Poate-ți pare complicat,
Poate că te-ai speriat...
Însă-ți spun să fii pe pace!
Puiul repede se face.

Nici măcar nu-i foarte greu,
Doar ai ajutorul meu.
Îmi poți cere orice sfat.
Sunt aici, sunt dedicat.

Listă cu ce-avem nevoie:


• 1 pui întreg Deliciosul de Vaslui
• 9 căței de usturoi
• 1-2 linguri de ulei de măsline
• 2-3 foi de dafin
• 1 legătură de pătrunjel
• apă
• piper măcinat
• boia dulce
• boia iute
• rozmarin
• condimente pentru carne de pui

Sper că n-ai uitat nimic!
De gătit ești pregătit?
Să vedem ce-i de făcut
Și dacă durează mult!


Pasul 1: Spălăm puiul, interior-exterior :) , apoi îl ștergem.
Pasul 2: Avem de preparat o marinată. Într-un bol, amestecăm usturoiul (pisat) cu pătrunjelul tocat mărunt, adăugăm boia dulce și iute, piper, rozmarinul și condimentele pentru carne de pui. Tot aici, punem uleiul de măsline, apa și amestecăm bine până ce obținem consistența unei paste.
Pasul 3: Cu amestecul obținut, ungem puiul și îl lăsăm la marinat.
Pasul 4: Umplem cu apă rece o sticlă de 0,5 l (o sticlă din sticlă, firește), pe care aranjăm puiul.
Pasul 5: În tava de la cuptor, punem 0,5 l  de apă, usturoiul tăiat feliuțe și foile de dafin și, bineînțeles, puiul. Dăm și drumul la cuptor între timp, măcar cu 10 minute înainte, să se încălzească.
Pasul 6: Totul trebuie pus și lăsat în cuptor 2 h. Din când în când, îl stropim cu zeama din tavă, nu uităm de el complet.

Și-ntre timp, să nu uităm:
Mai glumim, mai comentăm.

Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Specialiștii Safir răspund clar: care este procesul de dezosare a pulpelor de pui
Deliciosul de Vaslui - 28.11.2019

Grija pentru pregătirea cărnii de pui a devenit din ce în ce mai mare, iar specialiștii Safir au primit numeroase întrebări despre cum sunt dezosate pulpele Deliciosul de Vaslui. Prin urmare, am pregătit pentru curiosul din tine un articol onest despre acest proces și despre tehnologia de ultimă generație care ajută la scoaterea pe piață a unui Delicios sănătos și arătos în caserole. Hai să vedem!

[ ... mai mult ]

Super rețeta de pulpițe de la Delicios cu cașcaval pentru năzdrăvani
Deliciosul de Vaslui - 14.11.2019

Ești în pană de idei? Sau puiul tău de om s-a săturat de meniul zilnic? Eu, Deliciosul, sunt aici ca să te ajut! Gătitul pentru prichindei trebuie să fie o joacă, nimic complicat. Trebuie să avem maaare grijă la ce le punem în farfurie, prin urmare sunt aici ca să te sfătuiesc cu privire la o cină sănătoasă și deeeelicioasă. Să ne apucăm de treabă!

[ ... mai mult ]

Întrebarea omului, răspunsul specialistului: cu ce e hrănit Deliciosul de Vaslui?
Deliciosul de Vaslui - 31.10.2019

Eu, Deliciosul, am mereu grijă să alegi și să consumi cărnița de cea mai bună calitate. Tu și familia ta de ștrengari aveți nevoie de sinceritate și transparență în comunicare. Haide să afli cu ce sunt hrănit și de ce cărnița mea are gust adevărat de pui!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2019. Toate drepturile rezervate. | ANPC