Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


24.05.2018

PUI la CAPAC: ușor de preparat, pe toți i-ai impresionat

Bucatele cu aromă de acasă sunt cele mai delicioase, căci ne amintesc de lucrurile frumoase, de amintirile din copilărie prețioase, când mama ne gătea în timp ce povești multe ne spunea.

Una dintre rețetele mamei este și PUI la CAPAC, o rețetă care tuturor le va fi pe plac:

Pac pac pac, să gătim PUI la CAPAC

Ingrediente de adunat

Pași de urmat

1. Scoatem puiul Deliciosul de Vaslui din fridiger/congelator, carnea trebuie să fie la temperatura camerei.
2. Zdrobim usturoiul, tocăm rozmarinul, menta, cimbrul și amestecăm totul cu piperul și sarea.
3. Întindem compoziția pe puiul Deliciosul de Vaslui.
4. Până când lăsăm puiul să se ”aromatizeze”, pornim cuptorul și îl fixăm la 190°C.
5. Punem pe foc o oală (care să aibă și capac) cu apă doar pe jumătate și o lăsăm până fierbe.
6. Luăm oala de pe foc și așezăm deasupra acesteia capacul, cu fața în jos.
7. Deasupra capacului aranjăm puiul și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 190°C, la o înălțime medie.
8. Lăsăm aproximativ 50 de minute, până când puiul se va rumeni frumos și va arăta delicios.

Pac pac pac, gata-i PUIUL la CAPAC. Să aveți poftă mare, să vă bucurați de masă tare, taaaare!

Sursă rețetă + poză: retetecalamama.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Ce înseamnă Abator de clasa A și în ce măsură contează acest aspect în calitatea produselor din carne de pui?
Deliciosul de Vaslui - 29.10.2020

Este foarte important și bine de știut care este proveniența alimentelor pe care le consumați. În ceea ce privește carnea de pasăre, gospodinele mele știu că-l au pe Deliciosul alături de ele cu răspunsuri sincere, oneste. În acets articol dezvoltăm o întrebare pe care am primit-o: ce înseamnă Abator de clasa A. Specialiștii mei de la Safir au apreciat această curiozitate și împreună cu ei am făcut un răspuns mai pe larg pentru voi, delicioșii mei. Să vedem, nu?

[ ... mai mult ]

Rulouri de pui Deliciosul de Vaslui cu spanac: un deliciu pentru prichindei
Deliciosul de Vaslui - 15.10.2020

Deli e iar în bucătărie! Și cum afară nu mai este chiar așa de cald, iar statul în bucătărie, printre aburi, este mai suportabil, zic să revenim la măncăruri mai complexe. Azi gătim Rulouri din pui, cu cașcaval și spanac! Acestea pot reprezenta masa de prânz sau cina familiei tale datorită consistenței și sentimentului de sățietate pe care-l oferă această rețetă. Hai să ne punem șorțul și să trecem la bucătărit!

[ ... mai mult ]

Cum depozitezi carnea Deliciosul de Vaslui la frigider?
Deliciosul de Vaslui - 01.10.2020

Carnea congelată de pui este unul dintre produsele cel mai des cumpărate de români datorită posibilității îndelungate de depozitare, pentru că gospodinele mele gătesc zi de zi pentru familia lor. Totuși, multe întrebări am primit despre metode de păstrare a cărnii Deliciosul de Vaslui, perioada sau decongelarea. Așa că azi discutăm despre acest subiect și învățăm cum să protejăm produsele din carne de pui pentru a oferi o masă sigură celor dragi.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC