Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


24.05.2018

PUI la CAPAC: ușor de preparat, pe toți i-ai impresionat

Bucatele cu aromă de acasă sunt cele mai delicioase, căci ne amintesc de lucrurile frumoase, de amintirile din copilărie prețioase, când mama ne gătea în timp ce povești multe ne spunea.

Una dintre rețetele mamei este și PUI la CAPAC, o rețetă care tuturor le va fi pe plac:

Pac pac pac, să gătim PUI la CAPAC

Ingrediente de adunat

Pași de urmat

1. Scoatem puiul Deliciosul de Vaslui din fridiger/congelator, carnea trebuie să fie la temperatura camerei.
2. Zdrobim usturoiul, tocăm rozmarinul, menta, cimbrul și amestecăm totul cu piperul și sarea.
3. Întindem compoziția pe puiul Deliciosul de Vaslui.
4. Până când lăsăm puiul să se ”aromatizeze”, pornim cuptorul și îl fixăm la 190°C.
5. Punem pe foc o oală (care să aibă și capac) cu apă doar pe jumătate și o lăsăm până fierbe.
6. Luăm oala de pe foc și așezăm deasupra acesteia capacul, cu fața în jos.
7. Deasupra capacului aranjăm puiul și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 190°C, la o înălțime medie.
8. Lăsăm aproximativ 50 de minute, până când puiul se va rumeni frumos și va arăta delicios.

Pac pac pac, gata-i PUIUL la CAPAC. Să aveți poftă mare, să vă bucurați de masă tare, taaaare!

Sursă rețetă + poză: retetecalamama.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Călătorii culinare: Pui cu ghimbir și portocală
Deliciosul de Vaslui - 22.11.2018

Sănătate în bucate? Încearcă o rețetă deosebită din bucătăria astiatică, foarte bună pentru sezonul rece și cu un gust absolut delicios: pui cu ghimbir și portocală, pentru orice pofticios o încântare totală. Ne vedem în bucătărie!

[ ... mai mult ]

Toamna dulce mult aduce: confecționează din cereale obiecte speciale
Deliciosul de Vaslui - 08.11.2018

Te-ai gândit vreodată că poți realiza din cereale o multitudine de obiecte decorative extrem de creative? Iată cum te poți bucura din plin de frumusețea toamnei confecționând simplu și rapid, împreună cu puiul tău de om, cele mai frumoase obiecte pentru casă sau pentru cei dragi.

[ ... mai mult ]

Călătorii culinare: piept de pui cu migdale, pentru mese speciale
Deliciosul de Vaslui - 18.10.2018

Călătoria mea culinară continuă în gastronomia chinezească, cu o rețetă exotică, perfectă pentru toamnă, simplu de pregătit și cu un gust deosebit. Hai să ne punem pe gătit, un pui în stil chinezesc de pregătit:

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC