Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


24.05.2018

PUI la CAPAC: ușor de preparat, pe toți i-ai impresionat

Bucatele cu aromă de acasă sunt cele mai delicioase, căci ne amintesc de lucrurile frumoase, de amintirile din copilărie prețioase, când mama ne gătea în timp ce povești multe ne spunea.

Una dintre rețetele mamei este și PUI la CAPAC, o rețetă care tuturor le va fi pe plac:

Pac pac pac, să gătim PUI la CAPAC

Ingrediente de adunat

Pași de urmat

1. Scoatem puiul Deliciosul de Vaslui din fridiger/congelator, carnea trebuie să fie la temperatura camerei.
2. Zdrobim usturoiul, tocăm rozmarinul, menta, cimbrul și amestecăm totul cu piperul și sarea.
3. Întindem compoziția pe puiul Deliciosul de Vaslui.
4. Până când lăsăm puiul să se ”aromatizeze”, pornim cuptorul și îl fixăm la 190°C.
5. Punem pe foc o oală (care să aibă și capac) cu apă doar pe jumătate și o lăsăm până fierbe.
6. Luăm oala de pe foc și așezăm deasupra acesteia capacul, cu fața în jos.
7. Deasupra capacului aranjăm puiul și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 190°C, la o înălțime medie.
8. Lăsăm aproximativ 50 de minute, până când puiul se va rumeni frumos și va arăta delicios.

Pac pac pac, gata-i PUIUL la CAPAC. Să aveți poftă mare, să vă bucurați de masă tare, taaaare!

Sursă rețetă + poză: retetecalamama.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de Vaslui declară: Sunt un pui sigur, sincer și responsabil
Deliciosul de Vaslui - 02.04.2020

De data aceasta nu am mai luat la analizat o întrebare de la voi pentru că aș vrea să vorbim puțin despre această perioadă tensionată în care ne aflăm cu toții și despre măsurile luate de specialiștii mei de la Safir pentru ca voi, dragii mei, să aveți siguranța produselor din carne de pasăre.

[ ... mai mult ]

Deliciosul e delicios pentru că e delicios: de ce sunt diferit față de alți pui?
Deliciosul de Vaslui - 19.03.2020

M-ați întrebat de ce mă numesc Deliciosul de Vaslui și cu ce mă diferențiez de ceilalți pui. Deci e momentul să vorbim doaaar despre mine! Mă bucur tare mult că vă interesează istorioara mea, așa că haide să povestim puțin!

[ ... mai mult ]

Bărcuțe din dovlecei cu cărniță yummy-yummy
Deliciosul de Vaslui - 05.03.2020

Bunăăăă ziua, gospodinele mele! O nouă săptămână, o nouă rețetă pentru ghemotoacele tale. De data această vom fi ceva mai creativi și vom transforma niște simpli dovlecei în super bărcuțe umplute cu carne pregătite să ancoreze în stomăcelul puiuților de om. Umm, îmi lasă ciocul apă. Hai să vedem ce trebuie să facem!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC