Sărbătorile vin, iar eu cu o rețetă pe măsură revin, pentru o masă de Crăciun rafinată, de care întreaga familie va fi încântată: pui umplut la cuptor, alintat cu ingrediente alese, cu garnitură și sos accesorizat, cu gust adevărat asezonat!
1. Coace castanele și curăță-le.
2. Pune prunele într-un vas și toarnă peste ele paharul de marsala.
3. Lasă-le 30 minute să se hidrateze și să se parfumeze.
4. Amestecă într-un vas castanele tăiate în bucățele, prunele tăiate, marsala, mărul curățat de coajă și tăiat în pătratele mici, carnea tocată de pui, miezul de pâine stors bine, ouăle, trufele date prin răzătoare, sarea și piperul.
5. Umple puiul și coase-l. Unge-l cu unt, asezonează-l cu sare, piper și leagă-l.
6. Așază-l într-un vas încăpător în care adaugi 1 pahar mic cu apă si vinul alb.
7. Acoperă forma cu folie de aluminiu și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 180°C.
8. Lasă-l la cuptor timp de 2 ore. Din 30 in 30 minute, verifică dacă mai există lichid în tavă. În cazul în care mai este nevoie, mai adaugă puțină apă caldă.
9. În ultimele 30 minute dă la o parte folia de aluminiu și lasă puiul să se rumenească frumos.
10. Din 10 in 10 minute, deschide ușa cuptorului și unge puiul cu sosul format în tavă.
11. După ce puiul s-a rumenit uniform, scoate-l pe o farfurie, acoperă-l cu folie de aluminiu și degresează sosul format în tavă
12. Dizolvă amidonul de porumb în sosul degresat și adaugă restul ingredientelor.
13. Pune sosul într-o oală pe foc mic și lasă-l să se îngroașe.
14. Curăță cartofii, taie-i în cubulețe potrivite și fierbe-i în apă cu sare.
15. Fierbe separat măzarea și fasolea verde.
16. Pune untul într-o tigaie, iar când este încins adaugă legumele scurse bine.
17. Călește-le 5-6 minute, condimentează-le cu sare și piper alb.
18. Servim puiul cu garnitura de legume și sos.
Abia aștept să aflu ce părere ai despre rețeta mea și cât de mult va fi impresionată familia ta!
Aștept pozele tale, să fiu mândru de cât de apetisant m-ai gătit!
Sursă rețetă: lauraadamache.ro