Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.12.2017

Pui cu castane asezonat, pentru un Crăciun de neuitat

Sărbătorile vin, iar eu cu o rețetă pe măsură revin, pentru o masă de Crăciun rafinată, de care întreaga familie va fi încântată: pui umplut la cuptor, alintat cu ingrediente alese, cu garnitură și sos accesorizat, cu gust adevărat asezonat!

Pui cu prune și castane pentru zile speciale

Ingrediente de adunat:

Pași de urmat:

1. Coace castanele și curăță-le.
2. Pune prunele într-un vas și toarnă peste ele paharul de marsala.
3. Lasă-le 30 minute să se hidrateze și să se parfumeze.
4. Amestecă într-un vas castanele tăiate în bucățele, prunele tăiate, marsala, mărul curățat de coajă și tăiat în pătratele mici, carnea tocată de pui, miezul de pâine stors bine, ouăle, trufele date prin răzătoare, sarea și piperul.
5. Umple puiul și coase-l. Unge-l cu unt, asezonează-l cu sare, piper și leagă-l.
6. Așază-l într-un vas încăpător în care adaugi 1 pahar mic cu apă si vinul alb.
7. Acoperă forma cu folie de aluminiu și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 180°C.
8. Lasă-l la cuptor timp de 2 ore. Din 30 in 30 minute, verifică dacă mai există lichid în tavă. În cazul în care mai este nevoie, mai adaugă puțină apă caldă.
9. În ultimele 30 minute dă la o parte folia de aluminiu și lasă puiul să se rumenească frumos.
10. Din 10 in 10 minute, deschide ușa cuptorului și unge puiul cu sosul format în tavă.

Puiul în sos îl alintăm, iată cum îl preparăm:

  • 1-2 lingurițe de amidon de porumb
  • 1/2 pahar apă
  • 30 ml marsala
  • sare și piper alb după gust

11. După ce puiul s-a rumenit uniform, scoate-l pe o farfurie, acoperă-l cu folie de aluminiu și degresează sosul format în tavă
12. Dizolvă amidonul de porumb în sosul degresat și adaugă restul ingredientelor.
13. Pune sosul într-o oală pe foc mic și lasă-l să se îngroașe.

Puiului îi șade bine, lângă o garnitură cum se cuvine:

  • 3-4 cartofi
  • 150 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • 50 g unt
  • sare și piper alb după gust

14. Curăță cartofii, taie-i în cubulețe potrivite și fierbe-i în apă cu sare.
15. Fierbe separat măzarea și fasolea verde.
16. Pune untul într-o tigaie, iar când este încins adaugă legumele scurse bine.
17. Călește-le 5-6 minute, condimentează-le cu sare și piper alb.
18. Servim puiul cu garnitura de legume și sos.

Abia aștept să aflu ce părere ai despre rețeta mea și cât de mult va fi impresionată familia ta!
Aștept pozele tale, să fiu mândru de cât de apetisant m-ai gătit!

Sursă rețetă: lauraadamache.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Conserve de iarnă deosebite, pentru mese cu bun gust împodobite
Deliciosul de Vaslui - 04.10.2018

Toamna a venit cu roade bogate, care merită valorificate și în cămara fiecărei case adunate. Ți-am pregătit idei delicioase pentru o cămară cu merinde numeroase, pentru iarnă pline de foloase

[ ... mai mult ]

Tort aperitiv cu ficăței de pui Deliciosul de Vaslui
Deliciosul de Vaslui - 20.09.2018

Pe 26 septembrie familia mea, Safir, împlinește 27 de ani plini de viață, de aceea ne-am gândit să vă mulțumim că ne sunteți alături și un delicios tort aperitiv să vă oferim, împreună astă zi să sărbătorim. Descoperă rețeta festivă la mine pe blog!

[ ... mai mult ]

Mic dejun delicios pentru un an școlar în reușite numeros
Deliciosul de Vaslui - 06.09.2018

Clopoțelul sună îndată, să-și adune toți puii de om laolaltă, să înceapă școala frumos, să aibă un an în reușite numeros. Haide la mine pe blog să vezi ce mic dejun surpriză să-i pregătești micuțului tău în prima zi de școală, sățios, delicios, care să-i dea energie, zâmbăreț tare să fie!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC