Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.12.2017

Pui cu castane asezonat, pentru un Crăciun de neuitat

Sărbătorile vin, iar eu cu o rețetă pe măsură revin, pentru o masă de Crăciun rafinată, de care întreaga familie va fi încântată: pui umplut la cuptor, alintat cu ingrediente alese, cu garnitură și sos accesorizat, cu gust adevărat asezonat!

Pui cu prune și castane pentru zile speciale

Ingrediente de adunat:

Pași de urmat:

1. Coace castanele și curăță-le.
2. Pune prunele într-un vas și toarnă peste ele paharul de marsala.
3. Lasă-le 30 minute să se hidrateze și să se parfumeze.
4. Amestecă într-un vas castanele tăiate în bucățele, prunele tăiate, marsala, mărul curățat de coajă și tăiat în pătratele mici, carnea tocată de pui, miezul de pâine stors bine, ouăle, trufele date prin răzătoare, sarea și piperul.
5. Umple puiul și coase-l. Unge-l cu unt, asezonează-l cu sare, piper și leagă-l.
6. Așază-l într-un vas încăpător în care adaugi 1 pahar mic cu apă si vinul alb.
7. Acoperă forma cu folie de aluminiu și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 180°C.
8. Lasă-l la cuptor timp de 2 ore. Din 30 in 30 minute, verifică dacă mai există lichid în tavă. În cazul în care mai este nevoie, mai adaugă puțină apă caldă.
9. În ultimele 30 minute dă la o parte folia de aluminiu și lasă puiul să se rumenească frumos.
10. Din 10 in 10 minute, deschide ușa cuptorului și unge puiul cu sosul format în tavă.

Puiul în sos îl alintăm, iată cum îl preparăm:

  • 1-2 lingurițe de amidon de porumb
  • 1/2 pahar apă
  • 30 ml marsala
  • sare și piper alb după gust

11. După ce puiul s-a rumenit uniform, scoate-l pe o farfurie, acoperă-l cu folie de aluminiu și degresează sosul format în tavă
12. Dizolvă amidonul de porumb în sosul degresat și adaugă restul ingredientelor.
13. Pune sosul într-o oală pe foc mic și lasă-l să se îngroașe.

Puiului îi șade bine, lângă o garnitură cum se cuvine:

  • 3-4 cartofi
  • 150 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • 50 g unt
  • sare și piper alb după gust

14. Curăță cartofii, taie-i în cubulețe potrivite și fierbe-i în apă cu sare.
15. Fierbe separat măzarea și fasolea verde.
16. Pune untul într-o tigaie, iar când este încins adaugă legumele scurse bine.
17. Călește-le 5-6 minute, condimentează-le cu sare și piper alb.
18. Servim puiul cu garnitura de legume și sos.

Abia aștept să aflu ce părere ai despre rețeta mea și cât de mult va fi impresionată familia ta!
Aștept pozele tale, să fiu mândru de cât de apetisant m-ai gătit!

Sursă rețetă: lauraadamache.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Cu noi, totul e CLAR! Vizitează noua pagină Q&A, cu toate întrebările de la voi și răspunsurile de la noi
Deliciosul de Vaslui - 19.04.2019

Din dorința de a te vedea corect informat, am creat o pagină specială, cu toate întrebările primite de la voi despre carnea de pui, însoțite de răspunsurile de la specialiștii noștri. Află tot ce vrei să știi despre carnea de pui, fii informat, fii câștigător!

[ ... mai mult ]

Campania „Limpede ca bună ziua” încurajează comunicarea transparentă, cu scopul de a demonta miturile industriei cărnii de pui
Deliciosul de Vaslui - 04.02.2019

Pentru a înțelege CLAR cum poți participa la concursul „Limpede ca bună ziua” cu premii săptămânale puse în joc, am creat un articol în care afli tot ce trebuie să știi despre acest concurs inedit, desfășurat în perioada 1 Aprilie-12 Mai 2019, ce are ca obiectiv încurajarea comunicării transparente, așa cum sunt și produsele Deliciosul de Vaslui în noul ambalaj.

[ ... mai mult ]

Brioșe cu piept de pui și cașcaval, un deliciu fără egal
Deliciosul de Vaslui - 21.03.2019

E limpede ca bună ziua că mâncarea delicioasă orice zi îți înseninează! Astăzi ți-am pregătit o rețetă de brioșe cu carne de pui, ușor și repede de făcut, pentru ca tu să ai mai mult timp pentru tine! Află rețeta și hai în bucătărie

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2019. Toate drepturile rezervate. | ANPC