Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


12.11.2020

Placintă cu pui, ciuperci și orez. Mănânci de nu te vezi

Deliciosul salvează iar mesele gospodinelor! Sezonul cald se îndepărtează ușor, așa că de acum începem să gătim rețete ceva mai... consistente. Stai fără griji, Deli caută rețete rapide, potrivite pentru cei mici, dar și pentru întreaga ta familie. Să vedem mâncărica de săptămâna aceasta!

Plăcintă, plăcințică, celor mici le faci poftică!

După cum bine știți, gospodinele mele, îmi place tare mult să transform deserturile în mâncăruri savuroase pentru prichindei. Astăzi am pregătit o plăcintă... gigant, cu piept de pui, ciuperci și orez. O bu-nă-ta-te! Și ce e wow la acest fel de mâncare este că poate fi servit fie cald, fie rece, deci fără probleme le poți da celor mici la pachețel din acest preparat. Sau îți poți lua chiar și tu la birou. Să vedem plăcinta minune!

Ingrediente de adunat pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g smântână
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • sare

Ingrediente de adunat pentru clătite:

  • 1 ou
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri făină

Ingrediente de adunat pentru umplutură:

Pași de urmat:

  1. Prima dată începem cu aluatul. Buuun, amestecăm făina cu smântâna și untul, apoi adăugăm laptele, oul și sare după gust.
  2. Frământăm aluatul bine bine, apoi îl punem la rece până suntem gata să „construim” plăcinta.
  3. Apoi punem la fiert Piept de pui Deliciosul de Vaslui. După ce se răcește, tăiem cărnița cubulețe sau o rupem fâșii. După bunul plac.
  4. În timp ce fierbe carnea, putem căli ciupercile tăiate felii sau cuburi, cu 2 linguri de ulei.
  5. Pregătim și clătitele și călim și ceapa tăiată mărunt.
  6. Apoi amestecăm ciupercile călite, orezul fiert, cărnița, cele 2 ouă fierte tăiate cubulețe, verdețurile tăiate mărunt, cu sare și piper până la omogenizare.
  7. Întindem o foaie de aluat, apoi punem un strat din compoziția proaspăt făcută, acoperim cu o foaie de clătită și tot vom repeta acest lucru până terminăm compoziția cu pui.
  8. La final, întindem a doua foaie de aluat peste compoziție și încercăm să acoperim și pe lateral.
  9. Plăcinta se coace timp de 35-45 de minute la cuptorul preîncălzit la 200 grade C.

 

Această plăcintă este bună de mâncat și când e caldă, dar și când e rece și poate fi chiar și un aperitiv pentru când se anunță musafiri.

Acum copilașii vor fi primii la masă! Aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă familiei tale i-a plăcut.

Te puuuuuuup!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Placintă cu pui, ciuperci și orez. Mănânci de nu te vezi
Deliciosul De Vaslui - 12.11.2020

Deliciosul salvează iar mesele gospodinelor! Sezonul cald se îndepărtează ușor, așa că de acum începem să gătim rețete ceva mai... consistente. Stai fără griji, Deli caută rețete rapide, potrivite pentru cei mici, dar și pentru întreaga ta familie. Să vedem mâncărica de săptămâna aceasta!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC