Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.10.2017

Pentru zile speciale: pui umplut cu smochine și migdale

Toamna ne-a adus în dar atât de multe legume sănătoase și pline de foloase, încât m-am gândit cum să le mai valorificăm, specialități să încercăm, mai ales când pe cel drag vrem să-l alintăm. Și cum eu sunt un pui cu minte, zilele astea m-am documentat și uite așa o rețetă specială de toamnă am aflat.

O rețetă ușor de preparat pentru un fel principal elegant

Ideală pentru o seară romantică sau pentru o masă în familie, ca cei mici să fie mândri tare de tine, bucătarul cel vestit, care cu drag ceva diferit de gustos le-a gătit:


Ingrediente de cumpărat

  • 4 pulpe pui Deliciosul de Vaslui dezosate și fără piele
  • 400 g fasole verde
  • 16 roșii cherry tăiate în sferturi
  • 1 ceapă roșie tăiată feliuțe
  • 45 g migdale tocate
  • zeama de la o lămâie și coaja rasă
  • 1/2 linguriță muștar
  • 60 ml ulei de măsline
  • 5 smochine tocate
  • sare și piper după gust 


Condimente naturale de adăugat

  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 3 lingurițe capere tocate
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocat


Pași de urmat

  • Adaugă într-un bol migdalele și smochinele tocate, caperele, rozmarinul și coaja de lămâie. Pune sare și piper după gust.
  • Așază fiecare pulpă de pui  între două bucăți de folie alimentară și aplatizeaz-o cu un sucitor.
  • Condimentează carnea de pui cu sare și piper și presoară oleacă de ulei de măsline.
  •  Împarte umplutura pe fiecare bucată de carne și rulează. Învelește ruladele rezultate în folie alimentară și ține-le la frigider cel puțin 3 ore.
  • Scoate ruladele din folia alimentară, prinde-le cu o scobitoare și taie capetele care depășesc grosimea ruladei.
  • Prăjește-le în puțin ulei de măsline, la foc mediu spre mare, câte 5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
  • Pune-le într-o tavă și lasă-le la cuptorul încins (180° C) timp de 20 de minute. Nu uita să le întorci.
  • Așază într-o altă tavă roșiile cherry, stropește-le cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare și piper. Coace-le în partea inferioară a cuptorului timp de 10 minute (până se înmoaie).
  • Scoate pulpele de pui din cuptor, aranjează-le pe un platou, acoperă-le cu folie de aluminiu și lasă-le 5 minute.
  • Pune fasolea verde 3 minute în apă clocotită și scoate-o apoi în apă cu gheață.
  • Amestecă muștarul cu 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie, adaugă fasolea verde, ceapa, pătrunjelul și amestecă bine.
  • Taie bucățele puiul umplut și servește-l cu fasolea verde și roșiile coapte.

Aștept să îmi scrii pe facebook dacă ți-a plăcut rețeta mea, dar și poze îmi poți arăta, să văd cât de arătos ți-a ieșit și cum familia ți-ai fericit!
Sursă rețetă și poză: taste.com.au

Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Călătorii culinare: Pui cu ghimbir și portocală
Deliciosul de Vaslui - 22.11.2018

Sănătate în bucate? Încearcă o rețetă deosebită din bucătăria astiatică, foarte bună pentru sezonul rece și cu un gust absolut delicios: pui cu ghimbir și portocală, pentru orice pofticios o încântare totală. Ne vedem în bucătărie!

[ ... mai mult ]

Toamna dulce mult aduce: confecționează din cereale obiecte speciale
Deliciosul de Vaslui - 08.11.2018

Te-ai gândit vreodată că poți realiza din cereale o multitudine de obiecte decorative extrem de creative? Iată cum te poți bucura din plin de frumusețea toamnei confecționând simplu și rapid, împreună cu puiul tău de om, cele mai frumoase obiecte pentru casă sau pentru cei dragi.

[ ... mai mult ]

Călătorii culinare: piept de pui cu migdale, pentru mese speciale
Deliciosul de Vaslui - 18.10.2018

Călătoria mea culinară continuă în gastronomia chinezească, cu o rețetă exotică, perfectă pentru toamnă, simplu de pregătit și cu un gust deosebit. Hai să ne punem pe gătit, un pui în stil chinezesc de pregătit:

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC