Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.10.2017

Pentru zile speciale: pui umplut cu smochine și migdale

Toamna ne-a adus în dar atât de multe legume sănătoase și pline de foloase, încât m-am gândit cum să le mai valorificăm, specialități să încercăm, mai ales când pe cel drag vrem să-l alintăm. Și cum eu sunt un pui cu minte, zilele astea m-am documentat și uite așa o rețetă specială de toamnă am aflat.

O rețetă ușor de preparat pentru un fel principal elegant

Ideală pentru o seară romantică sau pentru o masă în familie, ca cei mici să fie mândri tare de tine, bucătarul cel vestit, care cu drag ceva diferit de gustos le-a gătit:


Ingrediente de cumpărat

  • 4 pulpe pui Deliciosul de Vaslui dezosate și fără piele
  • 400 g fasole verde
  • 16 roșii cherry tăiate în sferturi
  • 1 ceapă roșie tăiată feliuțe
  • 45 g migdale tocate
  • zeama de la o lămâie și coaja rasă
  • 1/2 linguriță muștar
  • 60 ml ulei de măsline
  • 5 smochine tocate
  • sare și piper după gust 


Condimente naturale de adăugat

  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 3 lingurițe capere tocate
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocat


Pași de urmat

  • Adaugă într-un bol migdalele și smochinele tocate, caperele, rozmarinul și coaja de lămâie. Pune sare și piper după gust.
  • Așază fiecare pulpă de pui  între două bucăți de folie alimentară și aplatizeaz-o cu un sucitor.
  • Condimentează carnea de pui cu sare și piper și presoară oleacă de ulei de măsline.
  •  Împarte umplutura pe fiecare bucată de carne și rulează. Învelește ruladele rezultate în folie alimentară și ține-le la frigider cel puțin 3 ore.
  • Scoate ruladele din folia alimentară, prinde-le cu o scobitoare și taie capetele care depășesc grosimea ruladei.
  • Prăjește-le în puțin ulei de măsline, la foc mediu spre mare, câte 5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
  • Pune-le într-o tavă și lasă-le la cuptorul încins (180° C) timp de 20 de minute. Nu uita să le întorci.
  • Așază într-o altă tavă roșiile cherry, stropește-le cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare și piper. Coace-le în partea inferioară a cuptorului timp de 10 minute (până se înmoaie).
  • Scoate pulpele de pui din cuptor, aranjează-le pe un platou, acoperă-le cu folie de aluminiu și lasă-le 5 minute.
  • Pune fasolea verde 3 minute în apă clocotită și scoate-o apoi în apă cu gheață.
  • Amestecă muștarul cu 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie, adaugă fasolea verde, ceapa, pătrunjelul și amestecă bine.
  • Taie bucățele puiul umplut și servește-l cu fasolea verde și roșiile coapte.

Aștept să îmi scrii pe facebook dacă ți-a plăcut rețeta mea, dar și poze îmi poți arăta, să văd cât de arătos ți-a ieșit și cum familia ți-ai fericit!
Sursă rețetă și poză: taste.com.au

Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Cupidon îți pune inima pe jar: frigărui din inimi de pui
Deliciosul de Vaslui - 21.02.2019

Ziua de Dragobete vine, vine? Ți-am pregătit special pentru această zi o rețetă delicioaaaasă, care pur și simplu îl va cuceri pe cel drag sufletului tău. Hai să pregătim împreună un preparat inimos, pentru Dragobete cu folos!

[ ... mai mult ]

CĂRTICICĂ pentru o viață împlinită
Deliciosul de Vaslui - 07.02.2019

Te-ai gândit vreodată că poate exista o cărticică pentru o viață împlinită? Simplu și rapid, oricărei persoane dragi numai bună de dăruit, cu ajutorul ei vei reuși să găsești fericirea supremă. Descoperă la mine pe blog cum poți face rost de ea!

[ ... mai mult ]

Sănătate în bucate: Piept de pui în straturi de legume
Deliciosul de Vaslui - 24.01.2019

Ești în căutare de gustări sănătoase, delicioase și sățioase, ideale de pus la pachețel, de luat la muncă, la școală sau în vacanțe? Iată o idee de mâncare de pui care va cuceri garantat ori pofticios sau înfometat. Hai să o pregătim împreună!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2019. Toate drepturile rezervate. | ANPC