Toamna ne-a adus în dar atât de multe legume sănătoase și pline de foloase, încât m-am gândit cum să le mai valorificăm, specialități să încercăm, mai ales când pe cel drag vrem să-l alintăm. Și cum eu sunt un pui cu minte, zilele astea m-am documentat și uite așa o rețetă specială de toamnă am aflat.
O rețetă ușor de preparat pentru un fel principal elegant
Ideală pentru o seară romantică sau pentru o masă în familie, ca cei mici să fie mândri tare de tine, bucătarul cel vestit, care cu drag ceva diferit de gustos le-a gătit:
Ingrediente de cumpărat
-
4 pulpe pui Deliciosul de Vaslui dezosate și fără piele
-
400 g fasole verde
-
16 roșii cherry tăiate în sferturi
-
1 ceapă roșie tăiată feliuțe
-
45 g migdale tocate
-
zeama de la o lămâie și coaja rasă
-
1/2 linguriță muștar
-
60 ml ulei de măsline
-
5 smochine tocate
-
sare și piper după gust
Condimente naturale de adăugat
-
1 lingură rozmarin tocat
-
3 lingurițe capere tocate
-
1/2 legătură de pătrunjel tocat
Pași de urmat
-
Adaugă într-un bol migdalele și smochinele tocate, caperele, rozmarinul și coaja de lămâie. Pune sare și piper după gust.
-
Așază fiecare pulpă de pui între două bucăți de folie alimentară și aplatizeaz-o cu un sucitor.
-
Condimentează carnea de pui cu sare și piper și presoară oleacă de ulei de măsline.
-
Împarte umplutura pe fiecare bucată de carne și rulează. Învelește ruladele rezultate în folie alimentară și ține-le la frigider cel puțin 3 ore.
-
Scoate ruladele din folia alimentară, prinde-le cu o scobitoare și taie capetele care depășesc grosimea ruladei.
-
Prăjește-le în puțin ulei de măsline, la foc mediu spre mare, câte 5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
-
Pune-le într-o tavă și lasă-le la cuptorul încins (180° C) timp de 20 de minute. Nu uita să le întorci.
-
Așază într-o altă tavă roșiile cherry, stropește-le cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare și piper. Coace-le în partea inferioară a cuptorului timp de 10 minute (până se înmoaie).
-
Scoate pulpele de pui din cuptor, aranjează-le pe un platou, acoperă-le cu folie de aluminiu și lasă-le 5 minute.
-
Pune fasolea verde 3 minute în apă clocotită și scoate-o apoi în apă cu gheață.
-
Amestecă muștarul cu 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie, adaugă fasolea verde, ceapa, pătrunjelul și amestecă bine.
-
Taie bucățele puiul umplut și servește-l cu fasolea verde și roșiile coapte.
Aștept să îmi scrii pe facebook dacă ți-a plăcut rețeta mea, dar și poze îmi poți arăta, să văd cât de arătos ți-a ieșit și cum familia ți-ai fericit!
Sursă rețetă și poză: taste.com.au
Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui
Autor
Deliciosul de Vaslui
Categorie
Rețete Delicioase
Taguri
Deliciosul de Vaslui, pui, rețete delicioase, rețete speciale, pulpe de pui, legume sănătoase