Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.10.2017

Pentru zile speciale: pui umplut cu smochine și migdale

Toamna ne-a adus în dar atât de multe legume sănătoase și pline de foloase, încât m-am gândit cum să le mai valorificăm, specialități să încercăm, mai ales când pe cel drag vrem să-l alintăm. Și cum eu sunt un pui cu minte, zilele astea m-am documentat și uite așa o rețetă specială de toamnă am aflat.

O rețetă ușor de preparat pentru un fel principal elegant

Ideală pentru o seară romantică sau pentru o masă în familie, ca cei mici să fie mândri tare de tine, bucătarul cel vestit, care cu drag ceva diferit de gustos le-a gătit:


Ingrediente de cumpărat

  • 4 pulpe pui Deliciosul de Vaslui dezosate și fără piele
  • 400 g fasole verde
  • 16 roșii cherry tăiate în sferturi
  • 1 ceapă roșie tăiată feliuțe
  • 45 g migdale tocate
  • zeama de la o lămâie și coaja rasă
  • 1/2 linguriță muștar
  • 60 ml ulei de măsline
  • 5 smochine tocate
  • sare și piper după gust 


Condimente naturale de adăugat

  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 3 lingurițe capere tocate
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocat


Pași de urmat

  • Adaugă într-un bol migdalele și smochinele tocate, caperele, rozmarinul și coaja de lămâie. Pune sare și piper după gust.
  • Așază fiecare pulpă de pui  între două bucăți de folie alimentară și aplatizeaz-o cu un sucitor.
  • Condimentează carnea de pui cu sare și piper și presoară oleacă de ulei de măsline.
  •  Împarte umplutura pe fiecare bucată de carne și rulează. Învelește ruladele rezultate în folie alimentară și ține-le la frigider cel puțin 3 ore.
  • Scoate ruladele din folia alimentară, prinde-le cu o scobitoare și taie capetele care depășesc grosimea ruladei.
  • Prăjește-le în puțin ulei de măsline, la foc mediu spre mare, câte 5 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.
  • Pune-le într-o tavă și lasă-le la cuptorul încins (180° C) timp de 20 de minute. Nu uita să le întorci.
  • Așază într-o altă tavă roșiile cherry, stropește-le cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare și piper. Coace-le în partea inferioară a cuptorului timp de 10 minute (până se înmoaie).
  • Scoate pulpele de pui din cuptor, aranjează-le pe un platou, acoperă-le cu folie de aluminiu și lasă-le 5 minute.
  • Pune fasolea verde 3 minute în apă clocotită și scoate-o apoi în apă cu gheață.
  • Amestecă muștarul cu 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri zeamă de lămâie, adaugă fasolea verde, ceapa, pătrunjelul și amestecă bine.
  • Taie bucățele puiul umplut și servește-l cu fasolea verde și roșiile coapte.

Aștept să îmi scrii pe facebook dacă ți-a plăcut rețeta mea, dar și poze îmi poți arăta, să văd cât de arătos ți-a ieșit și cum familia ți-ai fericit!
Sursă rețetă și poză: taste.com.au

Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Pentru delicii ca în oraș, Deliciosul îl recomandă pe Văru’ „Fomică?”
Deliciosul de Vaslui - 28.05.2020

Bună ziua, bună ziua, dragii mei! Îmi place să primesc întrebări și curiozități de la voi. Este un semn că vreți să fiți informați corect cu privire la alimentele din carne de pui. Am mai primit o întrebare de la voi pe care normal că o voi dezvolta mai jos. Pregătiți? Hai!

[ ... mai mult ]

Thailanda în tigaie! Aripioare marinate, de mâncat pe nesăturate
Deliciosul de Vaslui - 14.05.2020

Dacă te-ai plictisit de făcut aceleași mâncăruri și totul intră într-o rutină, Deliciosul e lângă voi, dragi gospodine, și vă oferă o soluție exotică, rapidă și meeega delicioasă. Desigur, potrivită și pentru năzdrăvanii care fac mofturi când văd pe masă aceleași bucate. Ia să vedem!

[ ... mai mult ]

Modalitățile de ambalare ale Deliciosului și proprietățile acestora
Deliciosul de Vaslui - 30.04.2020

Buuuuună ziua, dragele mele! Este săptămâna de stat la discuții, iar astăzi vreau să vă povestesc despre multiplele modalități de ambalare a cărniței de Delicios și despre beneficiile fiecărei metode. Știți doar că sunt aici cu cele mai sincere informații, așa că haide să vedem ce spun specialiștii mei de la Safir!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC