Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Pachețele din foietaj și piept de pui

Pachețele crocante, de pofticioși apreciate

Super pachețelele sunt umplute cu legume, piept de pui și cașcaval și cu siguranță reprezintă un deliciu pe masură, iar cei mici nu se vor mai opri din înfulecat. M-am gândit ca azi să prezint această rețetă care poate fi și ceva fresh, răcoritor – dacă alături punem o salată de legume, dar poate fi și o cină savuroasă dacă facem și o porție de cartofi sau piure, ori muuuulte sosuri aromate. Mmmm, îmi lasă ciocul apă!

Ingrediente de adunat:

  • Cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui
  • 8 foi de foietaj
  • 100g de brânzică sau cașcaval
  • 200g morcovi
  • 100g rădăcină de păstârnac
  • ¼ linguriță de coriandru măcinat
  • 3-4 linguri de sos de soia
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper

Pași de urmat:

  1. Cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui le tăiem și mai mici, în fâșii.
  2. Morcovul și păstârnacul le tăiem în bastoane mici.
  3. Încingem uleiul de măsline și călim cărnița de pui timp de 1 minut, după care adăugăm legumele.
  4. Presărăm cu sare și continuăm să le gătim încă 2-3 minute, după care adăugăm 200ml apă și lăsăm la fiert până apa se evaporă.
  5. Adăugăm sosul de soia, coriandrul (proaspăt sau măcinat), brânzica sau cașcavalul tăiat bucățele, apoi presărăm sare și piper după gust.
  6. Fiecare foaie de foietaj se combină în două și tăiem în 4 bucăți. Ungem fiecare bucată tăiată cu puțin-puțin ulei de măsline.
  7. Punem câte o linguriță de umplutură, pliem marginile peste compoziție, apoi rulăm cât mai strâns. Capătul îl dăm cu puțin albuș de ou ca să se lipească mai bine.
  8. Se procedează la fel și cu restul de umplutură, apoi rulourile se prăjesc în ulei până prind o culoare arămie. Le scoatem pe șervețele de hârtie pentru a mai scăpa de ulei. Se pot coace și în cuptor timp de 5 minute pe ambele părți.

Crocantele pachețele se pot combina cu diverse salate, legume, piureuri sau cartofi prăjiți. Cei mici le pot înfuleca cu diferite sosuri cumpărate sau făcute în casă: sos de usturoi, de roșii, muștar, ketchup etc.

Eu aș mânca cu o salată de varză, cartofi prăjiți și un sos deee...hmmm...usturoi!

Yummy, yummy, ce delicos sună! Gata, am terminat de bucătărit, draga mea. Cu siguranță îți vei surprinde familia când le vei pune pe masă asemenea preparat. Aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă puilor tăi de om le-a plăcut această mâncare și cu ce combinații au servit-o.

Poftă bunuță!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC