Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


25.06.2020

Pachețele din foietaj și piept de pui

Pachețele crocante, de pofticioși apreciate

Super pachețelele sunt umplute cu legume, piept de pui și cașcaval și cu siguranță reprezintă un deliciu pe masură, iar cei mici nu se vor mai opri din înfulecat. M-am gândit ca azi să prezint această rețetă care poate fi și ceva fresh, răcoritor – dacă alături punem o salată de legume, dar poate fi și o cină savuroasă dacă facem și o porție de cartofi sau piure, ori muuuulte sosuri aromate. Mmmm, îmi lasă ciocul apă!

Ingrediente de adunat:

  • Cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui
  • 8 foi de foietaj
  • 100g de brânzică sau cașcaval
  • 200g morcovi
  • 100g rădăcină de păstârnac
  • ¼ linguriță de coriandru măcinat
  • 3-4 linguri de sos de soia
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper

Pași de urmat:

  1. Cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui le tăiem și mai mici, în fâșii.
  2. Morcovul și păstârnacul le tăiem în bastoane mici.
  3. Încingem uleiul de măsline și călim cărnița de pui timp de 1 minut, după care adăugăm legumele.
  4. Presărăm cu sare și continuăm să le gătim încă 2-3 minute, după care adăugăm 200ml apă și lăsăm la fiert până apa se evaporă.
  5. Adăugăm sosul de soia, coriandrul (proaspăt sau măcinat), brânzica sau cașcavalul tăiat bucățele, apoi presărăm sare și piper după gust.
  6. Fiecare foaie de foietaj se combină în două și tăiem în 4 bucăți. Ungem fiecare bucată tăiată cu puțin-puțin ulei de măsline.
  7. Punem câte o linguriță de umplutură, pliem marginile peste compoziție, apoi rulăm cât mai strâns. Capătul îl dăm cu puțin albuș de ou ca să se lipească mai bine.
  8. Se procedează la fel și cu restul de umplutură, apoi rulourile se prăjesc în ulei până prind o culoare arămie. Le scoatem pe șervețele de hârtie pentru a mai scăpa de ulei. Se pot coace și în cuptor timp de 5 minute pe ambele părți.

Crocantele pachețele se pot combina cu diverse salate, legume, piureuri sau cartofi prăjiți. Cei mici le pot înfuleca cu diferite sosuri cumpărate sau făcute în casă: sos de usturoi, de roșii, muștar, ketchup etc.

Eu aș mânca cu o salată de varză, cartofi prăjiți și un sos deee...hmmm...usturoi!

Yummy, yummy, ce delicos sună! Gata, am terminat de bucătărit, draga mea. Cu siguranță îți vei surprinde familia când le vei pune pe masă asemenea preparat. Aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă puilor tăi de om le-a plăcut această mâncare și cu ce combinații au servit-o.

Poftă bunuță!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Ce înseamnă Abator de clasa A și în ce măsură contează acest aspect în calitatea produselor din carne de pui?
Deliciosul de Vaslui - 29.10.2020

Este foarte important și bine de știut care este proveniența alimentelor pe care le consumați. În ceea ce privește carnea de pasăre, gospodinele mele știu că-l au pe Deliciosul alături de ele cu răspunsuri sincere, oneste. În acets articol dezvoltăm o întrebare pe care am primit-o: ce înseamnă Abator de clasa A. Specialiștii mei de la Safir au apreciat această curiozitate și împreună cu ei am făcut un răspuns mai pe larg pentru voi, delicioșii mei. Să vedem, nu?

[ ... mai mult ]

Rulouri de pui Deliciosul de Vaslui cu spanac: un deliciu pentru prichindei
Deliciosul de Vaslui - 15.10.2020

Deli e iar în bucătărie! Și cum afară nu mai este chiar așa de cald, iar statul în bucătărie, printre aburi, este mai suportabil, zic să revenim la măncăruri mai complexe. Azi gătim Rulouri din pui, cu cașcaval și spanac! Acestea pot reprezenta masa de prânz sau cina familiei tale datorită consistenței și sentimentului de sățietate pe care-l oferă această rețetă. Hai să ne punem șorțul și să trecem la bucătărit!

[ ... mai mult ]

Cum depozitezi carnea Deliciosul de Vaslui la frigider?
Deliciosul de Vaslui - 01.10.2020

Carnea congelată de pui este unul dintre produsele cel mai des cumpărate de români datorită posibilității îndelungate de depozitare, pentru că gospodinele mele gătesc zi de zi pentru familia lor. Totuși, multe întrebări am primit despre metode de păstrare a cărnii Deliciosul de Vaslui, perioada sau decongelarea. Așa că azi discutăm despre acest subiect și învățăm cum să protejăm produsele din carne de pui pentru a oferi o masă sigură celor dragi.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC