Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.09.2019

Morcoveață poftăreață: salată de piept de pui sub formă de morcov

Pregătitul mesei pentru cei mici poate fi o joacă minunată, o distracție adevărată. Astăzi vom învăța împreună cum să pregătim o clătită rulată sub forma unui morcov, umplută cu salată de piept de pui, delicioasă și ochioasă, care-l va face pe puiul tău de om să zâmbească și tot din farfurie să gustărească.

Sălățică delicioasă, jucăușă și ochioasă

Ingrediente de adunat

  • 3 bucăți piept de lui Deliciosul de Vaslui fără piele  
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ lingură sare
  • ½ lingură piper negru măcinat
  • 1¼ de căni de morcovi mărunțiți fin
  • 1 cană de nuci, tocate și prăjite
  • 1 cană stafide
  • 3 tulpini de țelină tocate
  • 3 cepe tăiate (de preferat ceapă verde)
  • ¾ cană maioneză de avocado
  • 12 clătite
  • fire de pătrunjel pentru ornat (de preferat creț)
     

Pași de urmat

1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade și rulați bucățile de piept de pui pe o foaie de copt;
2. Ungem pieptul de pui peste tot cu ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper;
3. Punem tigaia pe treapta de jos a cuptorului și lăsăm 40 de minute;
4. Scoatem tigaia din cuptor și o acoperim imediat cu folie de aluminiu;
5. Lăsăm puiul să se „odihnească” între 1-3 ore;
6. După ce puiul s-a răcit complet, îl tăiem în bucățele de aproximativ 2 cm. Pentru a-ți fi mai simplu, poți opta pentru cubulețe de piept de pui Deliciosul de Vaslui;
7. Amestecăm cărnița, morcovii, nucile, stafidele, țelina, cepele și maioneza până iese o compoziție uniformă;
Maioneza de avocado este mult mai sănătoasă, o facem urmând același procedeu ca la maioneza normală, numai că înlocuim ouăle cu avocado;
8. Gustăm și asezonăm după gust;
9. Tăiem fiecare clătită sau lipie în jumătate. Începând direct din mijloc, pe marginea tăiată, o rotim într-o formă de con;
Truc de la Delicios: când pregătim clătitele, le facem puțin mai groase și adăugăm în compoziție suc de morcov, ca să capete o culoare apetisantă.
10. Ținând „învelișul” în formă de con într-o mână, adăugăm salata  de pui în ea cu cealaltă mână;
11. Așezăm cornul rezultat pe un platou;
12. Lipim firele de pătrunjel creț în partea de sus. Repetăm procedura cu celelalte clătite  rămase.

Așa-i că e super delicios și inventiv aperitivul ăsta? Abia aștept să îmi spui dacă puii tăi de om au fost încântați de morcoveață poftăreață!
Te aștept să-mi lași impresiile tale pe pagina mea de facebook.

Sursă poză + rețetă: queenofmykitchen.com

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Pentru delicii ca în oraș, Deliciosul îl recomandă pe Văru’ „Fomică?”
Deliciosul de Vaslui - 28.05.2020

Bună ziua, bună ziua, dragii mei! Îmi place să primesc întrebări și curiozități de la voi. Este un semn că vreți să fiți informați corect cu privire la alimentele din carne de pui. Am mai primit o întrebare de la voi pe care normal că o voi dezvolta mai jos. Pregătiți? Hai!

[ ... mai mult ]

Thailanda în tigaie! Aripioare marinate, de mâncat pe nesăturate
Deliciosul de Vaslui - 14.05.2020

Dacă te-ai plictisit de făcut aceleași mâncăruri și totul intră într-o rutină, Deliciosul e lângă voi, dragi gospodine, și vă oferă o soluție exotică, rapidă și meeega delicioasă. Desigur, potrivită și pentru năzdrăvanii care fac mofturi când văd pe masă aceleași bucate. Ia să vedem!

[ ... mai mult ]

Modalitățile de ambalare ale Deliciosului și proprietățile acestora
Deliciosul de Vaslui - 30.04.2020

Buuuuună ziua, dragele mele! Este săptămâna de stat la discuții, iar astăzi vreau să vă povestesc despre multiplele modalități de ambalare a cărniței de Delicios și despre beneficiile fiecărei metode. Știți doar că sunt aici cu cele mai sincere informații, așa că haide să vedem ce spun specialiștii mei de la Safir!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC