Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.09.2019

Morcoveață poftăreață: salată de piept de pui sub formă de morcov

Pregătitul mesei pentru cei mici poate fi o joacă minunată, o distracție adevărată. Astăzi vom învăța împreună cum să pregătim o clătită rulată sub forma unui morcov, umplută cu salată de piept de pui, delicioasă și ochioasă, care-l va face pe puiul tău de om să zâmbească și tot din farfurie să gustărească.

Sălățică delicioasă, jucăușă și ochioasă

Ingrediente de adunat

  • 3 bucăți piept de lui Deliciosul de Vaslui fără piele  
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ lingură sare
  • ½ lingură piper negru măcinat
  • 1¼ de căni de morcovi mărunțiți fin
  • 1 cană de nuci, tocate și prăjite
  • 1 cană stafide
  • 3 tulpini de țelină tocate
  • 3 cepe tăiate (de preferat ceapă verde)
  • ¾ cană maioneză de avocado
  • 12 clătite
  • fire de pătrunjel pentru ornat (de preferat creț)
     

Pași de urmat

1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade și rulați bucățile de piept de pui pe o foaie de copt;
2. Ungem pieptul de pui peste tot cu ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper;
3. Punem tigaia pe treapta de jos a cuptorului și lăsăm 40 de minute;
4. Scoatem tigaia din cuptor și o acoperim imediat cu folie de aluminiu;
5. Lăsăm puiul să se „odihnească” între 1-3 ore;
6. După ce puiul s-a răcit complet, îl tăiem în bucățele de aproximativ 2 cm. Pentru a-ți fi mai simplu, poți opta pentru cubulețe de piept de pui Deliciosul de Vaslui;
7. Amestecăm cărnița, morcovii, nucile, stafidele, țelina, cepele și maioneza până iese o compoziție uniformă;
Maioneza de avocado este mult mai sănătoasă, o facem urmând același procedeu ca la maioneza normală, numai că înlocuim ouăle cu avocado;
8. Gustăm și asezonăm după gust;
9. Tăiem fiecare clătită sau lipie în jumătate. Începând direct din mijloc, pe marginea tăiată, o rotim într-o formă de con;
Truc de la Delicios: când pregătim clătitele, le facem puțin mai groase și adăugăm în compoziție suc de morcov, ca să capete o culoare apetisantă.
10. Ținând „învelișul” în formă de con într-o mână, adăugăm salata  de pui în ea cu cealaltă mână;
11. Așezăm cornul rezultat pe un platou;
12. Lipim firele de pătrunjel creț în partea de sus. Repetăm procedura cu celelalte clătite  rămase.

Așa-i că e super delicios și inventiv aperitivul ăsta? Abia aștept să îmi spui dacă puii tăi de om au fost încântați de morcoveață poftăreață!
Te aștept să-mi lași impresiile tale pe pagina mea de facebook.

Sursă poză + rețetă: queenofmykitchen.com

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul e delicios pentru că e delicios: de ce sunt diferit față de alți pui?
Deliciosul de Vaslui - 19.03.2020

M-ați întrebat de ce mă numesc Deliciosul de Vaslui și cu ce mă diferențiez de ceilalți pui. Deci e momentul să vorbim doaaar despre mine! Mă bucur tare mult că vă interesează istorioara mea, așa că haide să povestim puțin!

[ ... mai mult ]

Bărcuțe din dovlecei cu cărniță yummy-yummy
Deliciosul de Vaslui - 05.03.2020

Bunăăăă ziua, gospodinele mele! O nouă săptămână, o nouă rețetă pentru ghemotoacele tale. De data această vom fi ceva mai creativi și vom transforma niște simpli dovlecei în super bărcuțe umplute cu carne pregătite să ancoreze în stomăcelul puiuților de om. Umm, îmi lasă ciocul apă. Hai să vedem ce trebuie să facem!

[ ... mai mult ]

Mai mai multe întrebări despre carnea de pasăre, mai multe răspunsuri sincere de la specialiștii Safir
Deliciosul de Vaslui - 20.02.2020

De-a lungul anului 2019 am primit foarte multe întrebări de la voi și taaare m-am bucurat că vreți să fiți informați cu privire la carnea de pasăre pe care o consumați. Însă maratoniștii mei de la Safir nu au stat în loc și au dezvoltat o secțiune de Întrebări și Răspunsuri despre preparatele și semipreparatele de la...”Fomică?”.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC