Pregătitul mesei pentru cei mici poate fi o joacă minunată, o distracție adevărată. Astăzi vom învăța împreună cum să pregătim o clătită rulată sub forma unui morcov, umplută cu salată de piept de pui, delicioasă și ochioasă, care-l va face pe puiul tău de om să zâmbească și tot din farfurie să gustărească.
1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade și rulați bucățile de piept de pui pe o foaie de copt;
2. Ungem pieptul de pui peste tot cu ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper;
3. Punem tigaia pe treapta de jos a cuptorului și lăsăm 40 de minute;
4. Scoatem tigaia din cuptor și o acoperim imediat cu folie de aluminiu;
5. Lăsăm puiul să se „odihnească” între 1-3 ore;
6. După ce puiul s-a răcit complet, îl tăiem în bucățele de aproximativ 2 cm. Pentru a-ți fi mai simplu, poți opta pentru cubulețe de piept de pui Deliciosul de Vaslui;
7. Amestecăm cărnița, morcovii, nucile, stafidele, țelina, cepele și maioneza până iese o compoziție uniformă;
Maioneza de avocado este mult mai sănătoasă, o facem urmând același procedeu ca la maioneza normală, numai că înlocuim ouăle cu avocado;
8. Gustăm și asezonăm după gust;
9. Tăiem fiecare clătită sau lipie în jumătate. Începând direct din mijloc, pe marginea tăiată, o rotim într-o formă de con;
Truc de la Delicios: când pregătim clătitele, le facem puțin mai groase și adăugăm în compoziție suc de morcov, ca să capete o culoare apetisantă.
10. Ținând „învelișul” în formă de con într-o mână, adăugăm salata de pui în ea cu cealaltă mână;
11. Așezăm cornul rezultat pe un platou;
12. Lipim firele de pătrunjel creț în partea de sus. Repetăm procedura cu celelalte clătite rămase.
Așa-i că e super delicios și inventiv aperitivul ăsta? Abia aștept să îmi spui dacă puii tăi de om au fost încântați de morcoveață poftăreață!
Te aștept să-mi lași impresiile tale pe pagina mea de facebook.
Sursă poză + rețetă: queenofmykitchen.com