Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Morcoveață poftăreață: salată de piept de pui sub formă de morcov

Pregătitul mesei pentru cei mici poate fi o joacă minunată, o distracție adevărată. Astăzi vom învăța împreună cum să pregătim o clătită rulată sub forma unui morcov, umplută cu salată de piept de pui, delicioasă și ochioasă, care-l va face pe puiul tău de om să zâmbească și tot din farfurie să gustărească.

Sălățică delicioasă, jucăușă și ochioasă

Ingrediente de adunat

  • 3 bucăți piept de lui Deliciosul de Vaslui fără piele  
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ lingură sare
  • ½ lingură piper negru măcinat
  • 1¼ de căni de morcovi mărunțiți fin
  • 1 cană de nuci, tocate și prăjite
  • 1 cană stafide
  • 3 tulpini de țelină tocate
  • 3 cepe tăiate (de preferat ceapă verde)
  • ¾ cană maioneză de avocado
  • 12 clătite
  • fire de pătrunjel pentru ornat (de preferat creț)
     

Pași de urmat

1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade și rulați bucățile de piept de pui pe o foaie de copt;
2. Ungem pieptul de pui peste tot cu ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper;
3. Punem tigaia pe treapta de jos a cuptorului și lăsăm 40 de minute;
4. Scoatem tigaia din cuptor și o acoperim imediat cu folie de aluminiu;
5. Lăsăm puiul să se „odihnească” între 1-3 ore;
6. După ce puiul s-a răcit complet, îl tăiem în bucățele de aproximativ 2 cm. Pentru a-ți fi mai simplu, poți opta pentru cubulețe de piept de pui Deliciosul de Vaslui;
7. Amestecăm cărnița, morcovii, nucile, stafidele, țelina, cepele și maioneza până iese o compoziție uniformă;
Maioneza de avocado este mult mai sănătoasă, o facem urmând același procedeu ca la maioneza normală, numai că înlocuim ouăle cu avocado;
8. Gustăm și asezonăm după gust;
9. Tăiem fiecare clătită sau lipie în jumătate. Începând direct din mijloc, pe marginea tăiată, o rotim într-o formă de con;
Truc de la Delicios: când pregătim clătitele, le facem puțin mai groase și adăugăm în compoziție suc de morcov, ca să capete o culoare apetisantă.
10. Ținând „învelișul” în formă de con într-o mână, adăugăm salata  de pui în ea cu cealaltă mână;
11. Așezăm cornul rezultat pe un platou;
12. Lipim firele de pătrunjel creț în partea de sus. Repetăm procedura cu celelalte clătite  rămase.

Așa-i că e super delicios și inventiv aperitivul ăsta? Abia aștept să îmi spui dacă puii tăi de om au fost încântați de morcoveață poftăreață!
Te aștept să-mi lași impresiile tale pe pagina mea de facebook.

Sursă poză + rețetă: queenofmykitchen.com

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC