Din cartea de bucate am venit c-o noutate: o rețetă delicioasă, pe placul tuturor celor din casă: plăcintă cu piept de pui și spanac, sănătoasă și cu umplutură gustoasă.
Perfectă de pus pe masă sau pentru pachețelul de amiază:
Pasul 1: Pentru prepararea aluatului, dizolvăm drojdia cu puțin lapte călduț și o adăugăm peste făină.
Pasul 2: Frământăm ușor, adăugând pe rând celelalte ingrediente. Trebuie să rezulte o cocă pufoasă.
Pasul 3: Se lasă la dospit timp de 30 de minute.
Pasul 4: Pentru umplutură, amestecăm spanacul cu ceapa, cașcavalul, smântâna și pieptul de pui.
Pasul 5: Condimentăm cu sare și piper după gust.
Pasul 6: Jumătate din cantitate o întindem până iese o foaie rotundă și o așezăm la baza tăvii (după ce aceasta a fost unsă cu puțin unt).
Pasul 7: Peste foaie adăugăm umplutura, care va fi acoperită cu cealaltă foaie, realizată din jumătatea ce a rămas din aluat.
Pasul 8: Pentru a-i da o formă frumoasă, așezăm un pahar cu gura în jos în centrul tăvii și crestăm aluatul.
Pasul 9: Răsucim fâșiile de aluat de trei ori, apoi ungem cu gălbenuș de ou și presurăm susan.
Pasul 10: lntroducem la cuptor, la temperatura de 180 de grade, până când va căpăta o culoare aurie.
Cu așa bucate ca-n povești lumea să o tot cinstești: o plăcintă care va fi apreciată, servită ca dejun sățios și gustos, dar și ca aperitiv inedit pentru musafiri.
Sărut mâna pentru masă c-a fost bună și gustoasă!
Mulțumim și pe facebook vă poftim!