Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


03.08.2017

Împletita cu piept de pui și spanac sigur îți va fi pe plac

Împletita o gătim, familia o înveselim

Din cartea de bucate am venit c-o noutate: o rețetă delicioasă, pe placul tuturor celor din casă: plăcintă cu piept de pui și spanac, sănătoasă și cu umplutură gustoasă.
Perfectă de pus pe masă sau pentru pachețelul de amiază:

Ingrediente de adunat pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 1 cubuleț de drojdie
  • 1 lingură de smântână
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • sare după gust
     

Pentru umplutură:

  •  carne de pui tocată din piept Deliciosul de Vaslui
  • 100 g spanac
  • 2 cepe tocate foarte fin
  • 1 lingură de smântână
  • sare și piper după gust

Pași de urmat:

Pasul 1: Pentru prepararea aluatului, dizolvăm drojdia cu puțin lapte călduț și o adăugăm peste făină.
Pasul 2: Frământăm ușor, adăugând pe rând celelalte ingrediente. Trebuie să rezulte o cocă pufoasă.
Pasul 3: Se lasă la dospit timp de 30 de minute.
Pasul 4: Pentru umplutură, amestecăm spanacul cu ceapa, cașcavalul, smântâna și pieptul de pui.
Pasul 5: Condimentăm cu sare și piper după gust.
Pasul 6: Jumătate din cantitate o întindem până iese o foaie rotundă și o așezăm la baza tăvii (după ce aceasta a fost unsă cu puțin unt).
Pasul 7: Peste foaie adăugăm umplutura, care va fi acoperită cu cealaltă foaie, realizată din jumătatea ce a rămas din aluat.
Pasul 8: Pentru a-i da o formă frumoasă, așezăm un pahar cu gura în jos în centrul tăvii și crestăm aluatul.
Pasul 9: Răsucim fâșiile de aluat de trei ori, apoi ungem cu gălbenuș de ou și presurăm susan.
Pasul 10: lntroducem la cuptor, la temperatura de 180 de grade, până când va căpăta o culoare aurie.

Cu așa bucate ca-n povești lumea să o tot cinstești: o plăcintă care va fi apreciată, servită ca dejun sățios și gustos, dar și ca aperitiv inedit pentru musafiri.

Sărut mâna pentru masă c-a fost bună și gustoasă!
Mulțumim și pe facebook vă poftim!

Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui
 

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul e delicios pentru că e delicios: de ce sunt diferit față de alți pui?
Deliciosul de Vaslui - 19.03.2020

M-ați întrebat de ce mă numesc Deliciosul de Vaslui și cu ce mă diferențiez de ceilalți pui. Deci e momentul să vorbim doaaar despre mine! Mă bucur tare mult că vă interesează istorioara mea, așa că haide să povestim puțin!

[ ... mai mult ]

Bărcuțe din dovlecei cu cărniță yummy-yummy
Deliciosul de Vaslui - 05.03.2020

Bunăăăă ziua, gospodinele mele! O nouă săptămână, o nouă rețetă pentru ghemotoacele tale. De data această vom fi ceva mai creativi și vom transforma niște simpli dovlecei în super bărcuțe umplute cu carne pregătite să ancoreze în stomăcelul puiuților de om. Umm, îmi lasă ciocul apă. Hai să vedem ce trebuie să facem!

[ ... mai mult ]

Mai mai multe întrebări despre carnea de pasăre, mai multe răspunsuri sincere de la specialiștii Safir
Deliciosul de Vaslui - 20.02.2020

De-a lungul anului 2019 am primit foarte multe întrebări de la voi și taaare m-am bucurat că vreți să fiți informați cu privire la carnea de pasăre pe care o consumați. Însă maratoniștii mei de la Safir nu au stat în loc și au dezvoltat o secțiune de Întrebări și Răspunsuri despre preparatele și semipreparatele de la...”Fomică?”.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC