Ți-e poftă de un pui suculent la cuptor, gătit așa cum trebuie, cu legume alintat și bun gust asezonat? Dorința îți este îndeplinită, rețeta e pregătită, hai să mergem fuguța în bucutărie, să gătim cu veselie:
-
Ia un vas mai adânc, cum ar fi o tavă, o oală sau cratiță termorezistentă și pune în el morcovi tăiați rondele, ceapă tăiată în bucăți mari, roșii cherry, o lingură de ulei, 100 de mililitri de vin alb sau rose și câteva rămurele de cimbru.
-
Peste toate acestea așază un pui Deliciosul de Vaslui .
-
Condimentează puiul cu sare grunjoasă și piper la interior și la exterior, apoi pune frumușel și un cubuleț de unt.
-
Ia o bucată de hârtie de copt pe care o șifonezi, apoi o așezi direct peste pui pentru a împiedica evaporarea.
-
Așază un capac peste vas și pune-l în cuptorul încălzit la 150 de grade.
-
După 45 de minute ia capacul și foaia de copt, stropește cărnița cu zeama în care stă și mărește temperatura tare tare, la 190 - 200 de grade Celsius.
-
Mai ține vasul în cuptor 10-12 minute, cât să se rumenească frumos puiul. Carnea va ieși zemoasă și delicioasă, crusta crocantă și gustoasă.
După ce puiul l-ai gătit și masa ai pregătit, cheamă-i pe toți cei dragi la tine, împreună să vă distrați bine bine.
Aștept poze pe facebook să văd cum ți-a ieșit, cât de arătos m-ai gătit!
Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui
Autor
Deliciosul de Vaslui
Categorie
Rețete Delicioase
Taguri
Deliciosul de Vaslui, pui la cuptor, rețete delicioase