De e iarnă, de e vară,
Deliciosu-i o comoară
Ce-ți face viața ușoară.
Iată, astăzi, dragul pui
Îți spune secretul lui:
Cum să gătești FRIGĂRUI.
Nu e greu, ba-i prea ușor.
N-ai nevoie de-ajutor
Și-o să-nțelegi din zbor.
Listă de cumpărături:
• 500 g de cubulețe/bucăți tăiate din piept dezosat, fără piele de la Deliciosul de Vaslui
• 2 ardei grași roșii
• 2 ardei grași galbeni
• 4 cepe galbene uscate
• 500 g de ciuperci
• 5 roșii
• sare
• bețișoare de bambus
Dacă n-ai uitat nimic,
Să ne punem pe gătit!
Pasul 1: Spălăm cubulețele din piept de pui, le condimentăm după cum poftim.
Pasul 2: Avem de lucrat cu legumele, destul de multișoare. Curățăm ardeii, îi spălăm și îi tăiem cubulețe. Apoi tăiem în 4 ceapa, ciupercile și roșiile.
Pasul 3: Luăm un bețișor și punem pe el ceea ce am tăiat până acum.
Pasul 4: Suntem atenți, nu ne repetăm, nu punem o bucățică de carne lângă o altă bucățică de carne. O frigăruie perfectă se face respectând ordinea aceasta: ardei roșu, Delicios, ceapă, Delicios, ardei galben, Delicios, roșie, Delicios, ciupercă.
Pasul 5: După ce am înșirat toate ingredientele frumos pe bețișorul de bambus, le punem la copt, pe grătar.
Și apoi ne gândim
Ce garnitură pregătim
Și cu ce sos le servim!
Autor
Deliciosul de Vaslui
Categorie
Rețete Delicioase
Taguri
Deliciosul te învață să crești mare, gătește sănătos