Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


21.02.2019

Cupidon îți pune inima pe jar: frigărui din inimi de pui

Cum știu că ești în căutarea unui rețete inedite, pe care să o pregătești special de Dragobete, al tău Delicios ți-a pregătit un preparat inimos, extrem de savuros, dar și tare arătos.

Preparat inimos, de Dragobete cu folos

Ingrediente de adunat

Pentru marinadă

  • 1/2 căniță sos de soia light
  • 1/2 căniță sos mirin
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute (sau praf de ardei iute)
  • 1 linguriță ulei de semințe de susan (sau de măsline)
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 1 lingură de fulgi de ceapă uscată (sau 1/2 ceapă)
  • sare, piper și chilli după gust
     

Pentru servire

  • Bucățele de lămâie
  • Pătrunjel tocat
     

Pași de urmat

1. Tăiem baconul în bucățele mici, cam la dimensiunea inimilor de pui;
2. Amestecăm ingredientele pentru marinadă și punem inimile de pui Deliciosul de Vaslui în ea pentru câteva ore sau peste noapte;
3. Încălzim grătarul/cuptorul, inimile trebuie introduse atunci când cuptorul este încălzit suficient (180°C);
4. Punem bețișoarele pentru frigărui în apă pentru 30 de minute;
5. Punem inimile și baconul pe bețele de frigărui, rând pe rând, după care le ungem cu marinada rămasă;
6. Lăsam la cuptor aproximativ 30 minute și le scoatem pe un platou;
7. Servim cu bucăți de lămâie și patrunjel.

Știu că ideea mea inedită îți este tare pe plac și că te-a cucerit instant! Abia aștept să văd poze cu preparatul final, dar și reacția celui drag atunci când îl va gusta.
La mulți ani, îndrăgostiți delicioși!

Sursă rețetă+foto: teafortammi.com

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul e delicios pentru că e delicios: de ce sunt diferit față de alți pui?
Deliciosul de Vaslui - 19.03.2020

M-ați întrebat de ce mă numesc Deliciosul de Vaslui și cu ce mă diferențiez de ceilalți pui. Deci e momentul să vorbim doaaar despre mine! Mă bucur tare mult că vă interesează istorioara mea, așa că haide să povestim puțin!

[ ... mai mult ]

Bărcuțe din dovlecei cu cărniță yummy-yummy
Deliciosul de Vaslui - 05.03.2020

Bunăăăă ziua, gospodinele mele! O nouă săptămână, o nouă rețetă pentru ghemotoacele tale. De data această vom fi ceva mai creativi și vom transforma niște simpli dovlecei în super bărcuțe umplute cu carne pregătite să ancoreze în stomăcelul puiuților de om. Umm, îmi lasă ciocul apă. Hai să vedem ce trebuie să facem!

[ ... mai mult ]

Mai mai multe întrebări despre carnea de pasăre, mai multe răspunsuri sincere de la specialiștii Safir
Deliciosul de Vaslui - 20.02.2020

De-a lungul anului 2019 am primit foarte multe întrebări de la voi și taaare m-am bucurat că vreți să fiți informați cu privire la carnea de pasăre pe care o consumați. Însă maratoniștii mei de la Safir nu au stat în loc și au dezvoltat o secțiune de Întrebări și Răspunsuri despre preparatele și semipreparatele de la...”Fomică?”.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC