Sunt atât de încântat că vom pregăti masa de Crăciun!
Pare-mi-se că în apropierea sărbătorilor, atunci când familiile se adună, cărnița de pui este și mai gustoasă, cred că de la voia bună.
Ia să văd... câte familii simpatice sunt chiar acum împreună în bucătărie, ca să facem treabă bună?
- 1 pui întreg Deliciosul de Vaslui
- 30 g de gelatină
- 2 căței de usturoi
- sare și alte condimente după gust
- ceapă mărunțită și nuci prăjite (pentru un gust delicios de aromat)
1. Tata porționează carnea de pui delicioasă în bucăți potrivite.
2. Mama le asezonează cu sare și alte condimente numai de ea știute, le lasă frumușel să se înăbușe la foc mititel (într-o tigaie fără ulei sau alte grăsimi).
3. Puiul de om dă o mână de ajutor și pune gelatina în apă caldă, o lăsă până se dizolvă complet.
4. Mami & Tati: După ce s-a înăbușit carnea în suc propriu (circa 35 de minute), tata o scoate, iar, după ce se răcește suficient, mama o dezosează.
5. Împreună: Prichindelul, voios de fel, amestecă ușurel carnea și supa rezultată cu gelatina, iar cei mari toarnă compoziția într-o sticlă de plastic și o pun la frigider. Dacă vreți să experimentați un gust nou, puteți adăuga nuci și ceapă mărunțită rumenite în prealabil.
6. Mami & Tati: Când totul e gata, iar toba a stat suficient timp la rece, tata îndepărtează sticla cu grijă, iar mama așază toba pe o farfurie măricică cât o pălărie.
Ați văzut? Gătitul în familie e o bucurie, când muncim cu voioșie.
Poftiți de vă desfătați împreună și nu uitați să-mi scrieți pe facebook!
Abia aștept să văd cum v-a ieșit.