Copănele cu legume,
Știți voi cum li se mai spune?
Copănele fermecate.
Haideți să trecem la fapte!
În mai puțin de o oră,
Poți să pleci la joc la horă.
Că mâncarea va fi gata,
Delicioasă, cum nu-i alta.
N-ai nevoie de-ajutor,
Dificultate: ușor.
Și nici nu-i costisitor
Deliciosul puișor.
• 6 copănele de pui Deliciosul de Vaslui
• 4 roșii
• 8 ciuperci champignon
• 4 ardei grași
• 2 cepe
• ¼ ceașcă de ulei de măsline
• sare și piper
• oregano
Pasul 1: Pregătim legumele. Mai știți ideile pe care vi le-am dat ca să nu mai plângeți atunci când tăiați ceapa? E momentul să le puneți în aplicare pentru că avem de curățat & tăiat cele 2 cepe.
Pasul 2: Tot la legume suntem. Curățăm ardeii de sâmburi și cotor curățăm ciupercile. Apoi, pe toate aceastea le tăiem și le amestecăm, formând cu ele un pat de legume, peste care presărăm sare și piper.
Pasul 3: Trecem de la legume la carne. Le ungem cu puțin ulei și piper, uniform, pe ambele părți, apoi le aranjăm în tavă, peste legume.
Pasul 4: Turnăm în tavă și sfertul de ceașcă de ulei și punem totul la cuptor 35 minute, preîncălzit la 180 de grade.
Trucuri: Fermecatele copănele cu legume sunt delicioase calde. Așa că... nu mai sta pe gânduri, nu întârzia la masă!