Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


12.12.2019

Colțunași pentru urmași. Cu pui, măsline, prin cașcaval trași

În această săptămână sunt melancolic. Mi-au trecut prin minte amintiri de când eram eu mic mic și atâââât de scumpel și drăgălaș. Am stat și am povestit cu prietenii mei de la Safir, iar ei mi-au spus că au amintiri cu colțunașii făcuți de bunicile lor și de tot felul de umpluturi pentru ei.

Așa că m-am gândit să-ți trezesc și ție, draga mea, amintiri de când erai pui de om, dar și să le creăm, împreună, amintiri năzdrăvanilor tăi.

V-am pregătit o rețetă suuuper yummy-yummy: colțunași cu carne de pui și măsline, evident, cu carne de la Delicios. Ia să vedem!

Colțunași buclucași pentru cei mici și poznași

Ingrediente de adunat pentru umplutură

Cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui

- 200g brânzică de văcuță

- 100g măslinuțe tăiate rondele

- 2 linguri de ulei de măsline

- Sare, piper

Ingrediente de adunat pentru colțunași

- 1 pachet de foietaj

- 2 ouă

Ingrediente de adunat pentru decor

- 50g cașcaval ras

- 1 ardei gras roșu

- 1 legătură mică de pătrunjel

Pași de urmat

1. Spălăm Cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui, iar dacă par prea mari, le înjumătățim, apoi le punem la fiert într-un vas, cu puțină apă.

2. Lăsăm să firabă bine bine bine, scurgem apa și adăugăm brânzica delicioasă de văcuță, rondelele de măsline, sare și piper.

3. Urmează să întindem aluatul de foietaj și să-l tăiem în forme dreptunghiulare de mărime medie.

4. Ungem fiecare dreptunghi cu ou bătut, umplem formele cu amestecul din pui și măsline, apoi împachetăm aluatul sub forma unor buzunare.

 

Nu-i greu, nu-i greu! Mă descurc!

 

5. Apooooi așezăm colțunașii cu pui și măsline într-un vas termorezistent tapetat cu unt. Presărăm deasupra lor cașcavalul ras și punem tava la cuptorul încins în prealabil, timp de 10 minute.

6. După ce s-au răcit, decorăm colțunașii cu feliuțe de ardei gras și cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Asta-i tot! Pe lângă faptul că te ajut să gătești ceva din amintirile tale cu bunicii, prepari ceva super savuros, atrăgător și copiilor tăi. Știi doar că mereu poți conta pe mine.

Nu uita să-mi zici pe facebook cum ți s-a părut rețeta și cum au reacționat cei mici când au gustat din minunatele bucate.

Te puuuup!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul e delicios pentru că e delicios: de ce sunt diferit față de alți pui?
Deliciosul de Vaslui - 19.03.2020

M-ați întrebat de ce mă numesc Deliciosul de Vaslui și cu ce mă diferențiez de ceilalți pui. Deci e momentul să vorbim doaaar despre mine! Mă bucur tare mult că vă interesează istorioara mea, așa că haide să povestim puțin!

[ ... mai mult ]

Bărcuțe din dovlecei cu cărniță yummy-yummy
Deliciosul de Vaslui - 05.03.2020

Bunăăăă ziua, gospodinele mele! O nouă săptămână, o nouă rețetă pentru ghemotoacele tale. De data această vom fi ceva mai creativi și vom transforma niște simpli dovlecei în super bărcuțe umplute cu carne pregătite să ancoreze în stomăcelul puiuților de om. Umm, îmi lasă ciocul apă. Hai să vedem ce trebuie să facem!

[ ... mai mult ]

Mai mai multe întrebări despre carnea de pasăre, mai multe răspunsuri sincere de la specialiștii Safir
Deliciosul de Vaslui - 20.02.2020

De-a lungul anului 2019 am primit foarte multe întrebări de la voi și taaare m-am bucurat că vreți să fiți informați cu privire la carnea de pasăre pe care o consumați. Însă maratoniștii mei de la Safir nu au stat în loc și au dezvoltat o secțiune de Întrebări și Răspunsuri despre preparatele și semipreparatele de la...”Fomică?”.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC