Pentru că îmi place să umblu prin lume haihui, dar și să vă scriu mereu delicioase rețete cu carne de pui, m-am gândit ca începând de astăzi să pornim într-o călătorie culinară prin toată lumea, rețete numeroase să adunăm, apoi împreună să le încercăm.
Astăzi vă propun o rețetă tradițională mexicană, simplu și rapid de gătit, oriunde de servit.
1. Tăiem pieptul de pui Deliciosul de Vaslui fâșii.
2. Amestecăm într-un vas mai mare toate ingredientele pentru marinată, adăugăm pieptul de pui și îl acoperim uniform cu aceasta. Îl lăsăm minimum 2 ore la marinat.
3. Pasăm cu furculița avocado și îl amestecăm cu roșiile tocate cubulețe, sucul de lămâie, sarea, piperul și pătrunjelul. (guacamole).
4. Prăjim pieptul de pui până se face auriu pe toate părțile.
5. Îl scoatem din tigaie și îl condimentăm cu sare și piper măcinat.
6. Punem pieptul de pui în folie de aluminiu și îl lăsăm să se odihnească 5 minute.
7. Punem foile de tortilla în cuptorul preîncălzit la 120°C, învelite în folie de aluminiu.
8. În tigaia în care am prăjit puiul adăugăm o lingură de ulei și punem ceapa și ardeii tăiati fâșii potrivite la prăjit. După 2 minute amestecăm, apoi mai lăsăm încă 2 minute pe foc.
9. Punem peste ardei și ceapa, amestecăm și mai lăsăm încă 2 minute.
10.Soatem foile de tortilla din cuptor și întindem 1 lingură cu vârf de smântână pe o foaie.
11. Peste smântână aranjăm 2-3 frunze de salată, apoi puiul cu ardei și ceapa, iar la final guacamole.
12. Împachetăm foaia și puiul fajitas este gata de savurat.
La masă vă poftim, cu delicii mexicane să ne cinstim! Haideți cu toții la masă, să fie bucurie în casă !
P.S. Unde ți-ai dori să continue călătoria mea culinară ? Aștept să-mi scrii pe Facebook.
Sursă rețetă + poză : divainbucatarie.ro