Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Călătoriii culinare: fajitas de pui Deliciosul de Vaslui

Pentru că îmi place să umblu prin lume haihui, dar și să vă scriu mereu delicioase rețete cu carne de pui, m-am gândit ca începând de astăzi să pornim într-o călătorie culinară prin toată lumea, rețete numeroase să adunăm, apoi împreună să le încercăm.
Astăzi vă propun o rețetă tradițională mexicană, simplu și rapid de gătit, oriunde de servit.

Fajitas de carne de pui: o picanterie pentru un plus de veselie

Ingrediente de adunat

Marinata de preparat

  •  2-3 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cățel usturoi tocat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță semințe chimen
  • 1/2 linguriță fulgi de chili
  • 1/2 ardei iute tocat, cu semințe
  • 1/2 legătură pătrunjel verde tocat

Pentru asamblat

  • 8 tortilla
  • guacamole
  • smântână
  • salată verde

Pași de urmat

1. Tăiem pieptul de pui Deliciosul de Vaslui fâșii.
2. Amestecăm într-un vas mai mare toate ingredientele pentru marinată, adăugăm pieptul de pui și îl acoperim uniform cu aceasta. Îl lăsăm minimum 2 ore la marinat.
3. Pasăm cu furculița avocado și îl amestecăm cu roșiile tocate cubulețe, sucul de lămâie, sarea, piperul și pătrunjelul. (guacamole).
4. Prăjim pieptul de pui până se face auriu pe toate părțile.
5. Îl scoatem din tigaie și îl condimentăm cu sare și piper măcinat.
6. Punem pieptul de pui în folie de aluminiu și îl lăsăm să se odihnească 5 minute.
7. Punem foile de tortilla în cuptorul preîncălzit la 120°C, învelite în folie de aluminiu.
8. În tigaia în care am prăjit puiul adăugăm o lingură de ulei și punem ceapa și ardeii tăiati fâșii potrivite la prăjit. După 2 minute amestecăm, apoi mai lăsăm încă 2 minute pe foc.
9. Punem peste ardei și ceapa, amestecăm și mai lăsăm încă 2 minute.
10.Soatem foile de tortilla din cuptor și întindem 1 lingură cu vârf de smântână pe o foaie.
11. Peste smântână aranjăm 2-3 frunze de salată, apoi puiul cu ardei și ceapa, iar la final guacamole.
12. Împachetăm foaia și puiul fajitas este gata de savurat.

La masă vă poftim, cu delicii mexicane să ne cinstim! Haideți cu toții la masă, să fie bucurie în casă !
P.S. Unde ți-ai dori să continue călătoria mea culinară ? Aștept să-mi scrii pe Facebook.

Sursă rețetă + poză : divainbucatarie.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC