Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.07.2018

Călătoriii culinare: fajitas de pui Deliciosul de Vaslui

Pentru că îmi place să umblu prin lume haihui, dar și să vă scriu mereu delicioase rețete cu carne de pui, m-am gândit ca începând de astăzi să pornim într-o călătorie culinară prin toată lumea, rețete numeroase să adunăm, apoi împreună să le încercăm.
Astăzi vă propun o rețetă tradițională mexicană, simplu și rapid de gătit, oriunde de servit.

Fajitas de carne de pui: o picanterie pentru un plus de veselie

Ingrediente de adunat

Marinata de preparat

  •  2-3 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cățel usturoi tocat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță semințe chimen
  • 1/2 linguriță fulgi de chili
  • 1/2 ardei iute tocat, cu semințe
  • 1/2 legătură pătrunjel verde tocat

Pentru asamblat

  • 8 tortilla
  • guacamole
  • smântână
  • salată verde

Pași de urmat

1. Tăiem pieptul de pui Deliciosul de Vaslui fâșii.
2. Amestecăm într-un vas mai mare toate ingredientele pentru marinată, adăugăm pieptul de pui și îl acoperim uniform cu aceasta. Îl lăsăm minimum 2 ore la marinat.
3. Pasăm cu furculița avocado și îl amestecăm cu roșiile tocate cubulețe, sucul de lămâie, sarea, piperul și pătrunjelul. (guacamole).
4. Prăjim pieptul de pui până se face auriu pe toate părțile.
5. Îl scoatem din tigaie și îl condimentăm cu sare și piper măcinat.
6. Punem pieptul de pui în folie de aluminiu și îl lăsăm să se odihnească 5 minute.
7. Punem foile de tortilla în cuptorul preîncălzit la 120°C, învelite în folie de aluminiu.
8. În tigaia în care am prăjit puiul adăugăm o lingură de ulei și punem ceapa și ardeii tăiati fâșii potrivite la prăjit. După 2 minute amestecăm, apoi mai lăsăm încă 2 minute pe foc.
9. Punem peste ardei și ceapa, amestecăm și mai lăsăm încă 2 minute.
10.Soatem foile de tortilla din cuptor și întindem 1 lingură cu vârf de smântână pe o foaie.
11. Peste smântână aranjăm 2-3 frunze de salată, apoi puiul cu ardei și ceapa, iar la final guacamole.
12. Împachetăm foaia și puiul fajitas este gata de savurat.

La masă vă poftim, cu delicii mexicane să ne cinstim! Haideți cu toții la masă, să fie bucurie în casă !
P.S. Unde ți-ai dori să continue călătoria mea culinară ? Aștept să-mi scrii pe Facebook.

Sursă rețetă + poză : divainbucatarie.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de Vaslui declară: Sunt un pui sigur, sincer și responsabil
Deliciosul de Vaslui - 02.04.2020

De data aceasta nu am mai luat la analizat o întrebare de la voi pentru că aș vrea să vorbim puțin despre această perioadă tensionată în care ne aflăm cu toții și despre măsurile luate de specialiștii mei de la Safir pentru ca voi, dragii mei, să aveți siguranța produselor din carne de pasăre.

[ ... mai mult ]

Deliciosul e delicios pentru că e delicios: de ce sunt diferit față de alți pui?
Deliciosul de Vaslui - 19.03.2020

M-ați întrebat de ce mă numesc Deliciosul de Vaslui și cu ce mă diferențiez de ceilalți pui. Deci e momentul să vorbim doaaar despre mine! Mă bucur tare mult că vă interesează istorioara mea, așa că haide să povestim puțin!

[ ... mai mult ]

Bărcuțe din dovlecei cu cărniță yummy-yummy
Deliciosul de Vaslui - 05.03.2020

Bunăăăă ziua, gospodinele mele! O nouă săptămână, o nouă rețetă pentru ghemotoacele tale. De data această vom fi ceva mai creativi și vom transforma niște simpli dovlecei în super bărcuțe umplute cu carne pregătite să ancoreze în stomăcelul puiuților de om. Umm, îmi lasă ciocul apă. Hai să vedem ce trebuie să facem!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC