Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


22.11.2018

Călătorii culinare: Pui cu ghimbir și portocală

Iarna s-a așternut peste noi, iar odată cu ea și temperaturile scăzute ne cam dau bătăi de cap.
Pentru a nu lăsa frigul să-ți facă probleme, îți propun astăzi, dragă fan Delicios, o rețetă delicioasă cu carne de pui și ghimbir, care va fi ca un scut pentru tine, ferindu-te de răceli. M-am inspirat din bucătăria asiatică, care este recunoscută pentru combinația deosebită de arome.  

Rețetă orientală: Pui cu ghimbir și portocală

Ingrediente de adunat

 Pentru sos

  • câteva feliuțe de ghimbir tăiate mărunt
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de suc de portocale
  • 2 linguri de nucă de cocos (sau lapte de cocos)

Pași de urmat

1. Călim usturoiul în puțin ulei, adăugăm ghimbirul, nuca de cocos, sosul de soia, sucul de portocale și celelalte ingrediente
2. Punem pulpele de pui Deliciosul de Vaslui la marinat în sosul astfel preparat peste noapte (păstrăm puțin din sos)
3. Tăiem fâșii pulpele de pui și le dăm printr-o compoziție făcută din ou, susan și puțin pesmet
4. Aurim pulpele de pui în ulei, le așezăm apoi pe un platou, turnăm deasupra sosul de ghimbir păstrat
5. Asezonăm puiul cu ceapă verde, servim imediat

Repede de pregătit, puiul oriental îndată poate fi servit. Abia aștept să-mi spui cât de deliciooos ți-a ieșit. Ne vedem pe facebook!

Sursă foto + rețetă: lataifas.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Placintă cu pui, ciuperci și orez. Mănânci de nu te vezi
Deliciosul De Vaslui - 12.11.2020

Deliciosul salvează iar mesele gospodinelor! Sezonul cald se îndepărtează ușor, așa că de acum începem să gătim rețete ceva mai... consistente. Stai fără griji, Deli caută rețete rapide, potrivite pentru cei mici, dar și pentru întreaga ta familie. Să vedem mâncărica de săptămâna aceasta!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC