Știu că îți place mult pieptul de pui Deliciosul de Vaslui, dar și rețetele exotice, de asta m-am gândit, dragă fan Delicios, să-ți propun o rețetă în stil chinezesc, cu piept de pui și migdale.
Ce e special la rețeta asta? Că o poți pregăti simplu și rapid, cu puține ingrediente, iar rezultatul va fi unul deosebit:
1. Prăjim migdalele pentru 2-3 minute într-o tigaie, amestecam foarte des ca să nu se ardă. (un truc cu folos: putem coace migdalele în cuptorul preîncalzit la 180°C, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până când devin crocante și ușor aurii).
2. Le scoatem din tigaie și le lăsăm să se răcească pe un fund de lemn.
3. Tăvălim cubulețele din piept de pui Deliciosul de Vaslui prin amidon.
4. Curățăm ceapa și o tocăm foarte mărunt.
5. Punem 2-3 linguri de ulei de arahide într-un wok ( sau tigaie), iar când uleiul s-a încins, adăugăm ceapa și pieptul de pui.
6. Le călim 1-2 minute, iar când cubulețele de piept de pui au prins o culoare uniformă, ușor aurie, adăugăm 125-150 ml apă caldă, sosul de soia, ghimbirul ras și amestecăm bine.
7. Lăsăm să se reducă sosul, pe foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute.
8. Adăugăm migdalele, amestecăm bine și după 5-6 minute stingem focul.
9. Servim puiul deliciooos imediat.
Familia o adunăm, cu așa deliciu repejor să ne alintăm. Poftă bună tuturor!
P.S. Te aștept și pe facebook cu noi trucuri de gătit.
Sursă foto+rețetă: lauraadamache.ro