Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


18.10.2018

Călătorii culinare: piept de pui cu migdale, pentru mese speciale

Știu că îți place mult pieptul de pui Deliciosul de Vaslui, dar și rețetele exotice, de asta m-am gândit, dragă fan Delicios, să-ți propun o rețetă în stil chinezesc, cu piept de pui și migdale.
Ce e special la rețeta asta? Că o poți pregăti simplu și rapid, cu puține ingrediente, iar rezultatul va fi unul deosebit:

Pui chinezesc să fie, bucurie în farfurie

Ingrediente de adunat:

Pași de urmat:

1. Prăjim migdalele pentru 2-3 minute într-o tigaie, amestecam foarte des ca să nu se ardă. (un truc cu folos: putem coace migdalele în cuptorul preîncalzit la 180°C, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până când devin crocante și ușor aurii).
2. Le scoatem din tigaie și le lăsăm să se răcească pe un fund de lemn.
3. Tăvălim cubulețele din piept de pui Deliciosul de Vaslui prin amidon.
4. Curățăm ceapa și o tocăm foarte mărunt.
5. Punem 2-3 linguri de ulei de arahide într-un wok ( sau tigaie), iar când uleiul s-a încins, adăugăm ceapa și pieptul de pui.
6. Le călim 1-2 minute, iar când cubulețele de piept de pui au prins o culoare uniformă, ușor aurie, adăugăm 125-150 ml apă caldă, sosul de soia, ghimbirul ras și amestecăm bine.
7. Lăsăm să se reducă sosul, pe foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute.
8. Adăugăm migdalele, amestecăm bine și după 5-6 minute stingem focul.
9. Servim puiul deliciooos imediat.

Familia o adunăm, cu așa deliciu repejor să ne alintăm. Poftă bună tuturor!
P.S. Te aștept și pe facebook cu noi trucuri de gătit.

Sursă foto+rețetă: lauraadamache.ro  

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Ce înseamnă Abator de clasa A și în ce măsură contează acest aspect în calitatea produselor din carne de pui?
Deliciosul de Vaslui - 29.10.2020

Este foarte important și bine de știut care este proveniența alimentelor pe care le consumați. În ceea ce privește carnea de pasăre, gospodinele mele știu că-l au pe Deliciosul alături de ele cu răspunsuri sincere, oneste. În acets articol dezvoltăm o întrebare pe care am primit-o: ce înseamnă Abator de clasa A. Specialiștii mei de la Safir au apreciat această curiozitate și împreună cu ei am făcut un răspuns mai pe larg pentru voi, delicioșii mei. Să vedem, nu?

[ ... mai mult ]

Rulouri de pui Deliciosul de Vaslui cu spanac: un deliciu pentru prichindei
Deliciosul de Vaslui - 15.10.2020

Deli e iar în bucătărie! Și cum afară nu mai este chiar așa de cald, iar statul în bucătărie, printre aburi, este mai suportabil, zic să revenim la măncăruri mai complexe. Azi gătim Rulouri din pui, cu cașcaval și spanac! Acestea pot reprezenta masa de prânz sau cina familiei tale datorită consistenței și sentimentului de sățietate pe care-l oferă această rețetă. Hai să ne punem șorțul și să trecem la bucătărit!

[ ... mai mult ]

Cum depozitezi carnea Deliciosul de Vaslui la frigider?
Deliciosul de Vaslui - 01.10.2020

Carnea congelată de pui este unul dintre produsele cel mai des cumpărate de români datorită posibilității îndelungate de depozitare, pentru că gospodinele mele gătesc zi de zi pentru familia lor. Totuși, multe întrebări am primit despre metode de păstrare a cărnii Deliciosul de Vaslui, perioada sau decongelarea. Așa că azi discutăm despre acest subiect și învățăm cum să protejăm produsele din carne de pui pentru a oferi o masă sigură celor dragi.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC