Știu că vă place tare mult pieptul de pui Deliciosul de Vaslui, carne sănătoasă, recomandată pentru diete, pentru o masă sănătoasă și sățioasă, care poate fi gătită în numeroase feluri și pentru toate gusturile. De aceea, călătoria mea culinară continuă astăzi în Grecia, cu cea mai cunoscută rețetă din bucătăria tradițională grecească: gyros cu piept de pui și sos tzatziki.
Pasul 1: Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie și condimentele după gust;
Pasul 2: Într-o pungă care se poate închide se toarnă amestecul rezultat și se bagă pieptul de pui Deliciosul de Vaslui la marinat. Se lasă la marinat 2-3 ore. După cum bine știi, carnea de la Delicios o prepari repede și ușor: o poți face cum vrei: în tigaie, pe grătar sau în cuptor;
Pasul 3: Când este gata, se pune pe o farfurie, se unge un pic cu ulei de măsline și se lasă la acoperit 10 minute. Se taie fâșii;
Pasul 4: În mijlocul lipiei, se pune un strat de piept de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki;
Pasul 5: Se împachetează bine, ca să nu se împrăștie conținutul. Se servește imediat. Se pot face cu aceste ingrediente 6 porții pentru 6 pofticioși mâncăcioși.
Ia-l cu tine și atunci când pornești în excursii, călătorii sau drumeții, pentru că este ușor de servit și de toți gyros va fi îndrăgit. O idee culinară perfectă pentru vară, atunci când vremea frumoasă ne îndeamnă la plimbat, cu cei dragi la distrat. Să ai poftă!
Sursă rețetă și poză: unica.ro