Carnea de pui, mai ales de sărbători, poate fi elementul care te mai scapă de colesterol sau mâncare grea. Puiul mereu a fost introdus în rețetele sănătoase, iar în această perioadă poate fi ingredientul surpriză la masă. Gătim cu Deli pui întreg la cuptor, așa că să ne încărcăm cu răbdare și poftă... de gătit.
Gataaa, masa de Crăciun va fi mai delicioasă ca niciodată. Prețuiește momentele în familie sau cu prietenii și cinstește-i cu un preparat savuros ce nu va fi uitat prea curând.
Aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă familiei tale i-a plăcut.
Te puuuuuuup!
Deliciosul de Vaslui – ajutorul în bucătărie pentru când rămâi fără inspirație. Mai ales în preajma sărbătorilor, când vrei să-i răsfeți pe cei dragi sufletului tău. Sau să-i impresionezi. De data aceasta transformăm clasica rețetă de chec într-un aperitiv cu pui, ce va atrage privirile tuturor de la masă.
Te ajut să vii cu ceva noi pentru masa de Crăciun sau Revelion, care, pe lângă faptul că e o rețetă sănătoasă și sățioasă, este perfectă și pentru prichindei. Ia să vedem nebunia!
Suuuper simplu și la îndemână! Știu că este o rețetă mai neobișnuită, dar pe lângă faptul că arată foarte bine, este și mega gustoasă datorită legumelor și, desigur, Delicioslui de Vaslui.
Fă-le celor dragi și piticaniilor tale o surpriză delicioasă de sărbători. Saaau, transformă din activitatea de Crăciun un exercițiu de gătit în familie. Spre exemplu, îi poți pune pe copilași să rupă fâșii carnea de pui sau să-ți presare făină.
Aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă familiei tale i-a plăcut.
Te puuuuuuup!
Deliciosul salvează iar mesele gospodinelor! Sezonul cald se îndepărtează ușor, așa că de acum începem să gătim rețete ceva mai... consistente. Stai fără griji, Deli caută rețete rapide, potrivite pentru cei mici, dar și pentru întreaga ta familie. Să vedem mâncărica de săptămâna aceasta!
După cum bine știți, gospodinele mele, îmi place tare mult să transform deserturile în mâncăruri savuroase pentru prichindei. Astăzi am pregătit o plăcintă... gigant, cu piept de pui, ciuperci și orez. O bu-nă-ta-te! Și ce e wow la acest fel de mâncare este că poate fi servit fie cald, fie rece, deci fără probleme le poți da celor mici la pachețel din acest preparat. Sau îți poți lua chiar și tu la birou. Să vedem plăcinta minune!
Această plăcintă este bună de mâncat și când e caldă, dar și când e rece și poate fi chiar și un aperitiv pentru când se anunță musafiri.
Acum copilașii vor fi primii la masă! Aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă familiei tale i-a plăcut.
Te puuuuuuup!
Hmm, poate părea puțin complicată această rețetă, dar vă spune Deli că nu-i chiar așa. Totul constă în organizare. În plus, partea frumoasă la această rețetă este că puteți schimba oricând ingredientele, cu ce aveți prin casă. Astăzi eu am hotărât să folosesc, pe lângă carnea de pui, spanac și cașcaval ca alimente de bază.
Ce bine sunăăăă! Deli vă mai spune că puteți servi aceste rulouri alături de o salată sau o garnitură de legume sote ori piure de cartofi sau orice garnitură care e pe placul celor mici.
Sper că reușești să-ți ademenești năzdrăvanii la masă cu această rețetă. Aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă familiei tale i-a plăcut.
Te puuuuuuup!
Ca de fiecare dată, rețetele mele sunt potrivite pentru mai multe ocazii de consum. Rețeta de astăzi, brioșe cu piept de pui și cașcaval, este potrivită pentru mai multe nevoi: a-i face pe cei mici să mănânce fără prea multe bătăi de cap, pachețel pentru prichindei sau pentru tine ori persoana iubită, ceva rapid de înfulecat între mese sau în drum spre treburile zilnice ori un aperitiv atrăgător și sățios pentru momentele în care prietenii s-adună.
Haide să vedem pașii pentru realizarea acestor brioșe minune.
Am uitat să vă zic că rețeta aceasta e super mega rapidă de preparat. În plus, poți orna brioșele cu ce îți dorește inima sau mai poți completa cu câteva ingrediente ușoare în gramaj pentru o diversitate de gusturi într-o singură îmbucătură.
Sper că te-am impresionat și de data aceasta și aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă prichindeii au cerut și a doua porție.
Te puuuuuuup!
Acum că este prea cald afară, m-am gândit să ne orientăm către rețete ceva mai simple și foarte rapide cum este și acest Burrito plin cu legume și cărniță fragedă Deliciosul de Vaslui. Este un preparat foarte gustos și sățios, gata în mai puțin de 30 minute! Deci îți rămâne timp și pentru tine.
Trebuie să știi că Burrito este un preprat din bucătăria mexicană, având la bază foi de tortilla, carne și fasole, iar de cele mai multe ori este asezonat cu diverse sosuri, cele mai populare fiind salsa și guacamole.
Hai să-ncepem că îmi lasă ciocul apă!
Rețeta este concepută pentru 2 porții de Burrito.
Șiiii, tadaaaaaam, am terminat! Fără prea mulți aburi, fără prea multe vase de spălat și fără prea mult de prăjit. Burrito cu pui este o rețetă sănătoasă, plină de vitamine și gust bun bun de tot.
Sper că te-am ajutat și de data aceasta și aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă prichindeii au cerut și porția ta.
Te puuuuuuup!
Super pachețelele sunt umplute cu legume, piept de pui și cașcaval și cu siguranță reprezintă un deliciu pe masură, iar cei mici nu se vor mai opri din înfulecat. M-am gândit ca azi să prezint această rețetă care poate fi și ceva fresh, răcoritor – dacă alături punem o salată de legume, dar poate fi și o cină savuroasă dacă facem și o porție de cartofi sau piure, ori muuuulte sosuri aromate. Mmmm, îmi lasă ciocul apă!
Crocantele pachețele se pot combina cu diverse salate, legume, piureuri sau cartofi prăjiți. Cei mici le pot înfuleca cu diferite sosuri cumpărate sau făcute în casă: sos de usturoi, de roșii, muștar, ketchup etc.
Eu aș mânca cu o salată de varză, cartofi prăjiți și un sos deee...hmmm...usturoi!
Yummy, yummy, ce delicos sună! Gata, am terminat de bucătărit, draga mea. Cu siguranță îți vei surprinde familia când le vei pune pe masă asemenea preparat. Aștept să-mi zici pe pagina mea de facebook dacă puilor tăi de om le-a plăcut această mâncare și cu ce combinații au servit-o.
Poftă bunuță!
Buuuun, avem de acoperit mai multe nevoi cu această rețetă: cea a persoanei iubite – pe care vrem să o impresionăm cu ceva nou și delicios, cea a copiilor – care sunt greu de ademenit și mulțumit, dar și nevoia ta – de siguranță a bucatelor ce le pui pe masă. Deliciosul de asta se află aici, iar astăzi te ajută să îndeplinești dorințele familiei tale cu o rețetă wow, ce are 2 tipuri de garnituri, numai bună pentru a-i satisface chiar și pe cei mai alintați. 1, 2, 3 șiiiii la treabă!
Cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe se amestecă cu ingredientele mai sus enumerate. Îi așezăm în tavă lângă aripioare și dăm la cuptor. Pentru a obține o culoare frumoasă, uniformă, întoarcem o dată cartofii în tavă.
Diviiiin! Acum totul este gata și poți așeza în farfurie după bunul plac. Aștept să-mi spui pe pagina mea de facebook dacă ștrengarilor tăi le-a plăcut acest meniu ceva mai diferit, dar cu siguranță delicios.
Poftă bunuță!
Îmi place să fiu aliatul părinților în bucătărie, așa că iarăși vă prezint o idee de păpică pentru năzdrăvănică, menită să îți mai ceară o porție, și-ncă o porție, și-ncă o porție. Tacos cu pui se prepară super mega rapid și, atunci când nu sunt atenți, poți fura și tu o porție din farfuria puilor de om.
Mmm, sună delicioooos! Aștept să-mi spui pe pagina mea de facebook dacă puiuții tăi au apreciat acest meniu ca în oraș.
Poftă bunuță!
Întâmpini probleme atunci când îi pui pe cei mici la masă? Fac mofturi pentru că nu le place mâncarea, deși nu au gustat-o? Eu, Deliciosul, am o idee. Haide să transformăm o masă simplă, în ceva interactiv, ceva care atrage atenția imediat și va fi înfulecat pe nesăturate. Ți-am pregătit o rețetă cu legume și cărniță de la Delicios, de servit chiar și de către cei mari, adunați cu toții la masă. Să vedem!
1. Spălăm bine bine dovleceii, îi tăiem pe jumătate, apoi le scoatem miezul pentru a face loc compoziției.
2. Dacă tu consideri Cubulețele din piept de pui Deliciosul de Vaslui prea mari, le poți tăia pe jumătate.
3. Amestecăm jumătate de cană de mozzarella, crema de brânză și cubulețele din piept de pui.
4. Urmează partea mea preferată! Luăm fiecare jumătate de dovlecel și îl umplem cu amestecul făcut înainte.
5. Peste această compoziție adăugăm restul de mozarella.
6. Punem „bărcuțele” la cuptor timp de 20-25 de minute.
7. După ce scoatem mâncărica de la cuptor, presărăm cașcavalul ras și ceapa roșie.
Rezultatul? O farfurie cu o poveste, cu un miros super bun și plină de culoare. Ca de fiecare dată ți-am pregătit o rețetă ideală pentru masa celor mici, mai ales atunci când sunt mofturoși.
Ce poftă mi s-a făcuuut! Aștept să-mi spui pe pagina mea de facebook câte porții au cerut puiuții tăi.
Poftă bunuță!
Această rețetă este fooooarte ușor și rapid de preparat, mai ales pentru că poți folosi ingrediente pe care orice gospodină și mămică le are în frigider. Iar gărgărițele tale sigur vor mai cere a doua porție la ce gust delicios și aspect estetic are această budincă.
- Pulpe dezosate fără piele Deliciosul de Vaslui
- Câteva buchețele de broccoli
- 2 morcovi mici (sau unul mare)
- 2 ouă
- 4 linguri de iaurt gras
- 50g brânzică
1. Punem la fiert Pulpe dezosate fără piele Deliciosul de Vaslui.
2. Desfacem broccoli în copăcei mici, cât să poată fi mâncați de prichindei, iar morcovul îl tăiem bastonașe. Le punem împreună la fiert.
3. Între timp batem 2 ouă cu iaurțelul până obținem un amestec omogen.
4. Ce este foarte ingenios la această rețetă e faptul că poți turna compoziția în orice tip de tavă care intră la cuptor. Acum o să alegem o tavă de chec mai micuță, în care așezăm legumele fierte.
5. Rupem cărnița în fâșii subțiri și o punem peste legume.
6. Apoi punem un strat de brânzică și turnăm amestecul de ou și iaurt peste toată compoziția.
7. Punem tăvița la cuptor aproximativ 30-40 de minute, până vedem că tarta s-a rumenit frumos deasupra.
Tadaaaaaaam! Masa e gata! Vei avea în farfurie o mâncare colorată, care poate fi și o gustare de dimineață, dar și un prânz sau o cină copioasă. Îmi place să fiu alături de tine atunci când rămâi fără inspirație și vrei să gătești ceva rapid pentru familia ta.
Aștept să-mi spui pe pagina mea de facebook cum i s-a părut puiului tău de om curcuberul din farfurie.
Ficățeii de pui cu portocale reprezintă un prânz sănătos pentru că au un conținut foarte foarte mic de grăsimi, iar cu o garnitură de pilaf sau piure de cartofi ai oferit o masă sigură, bogată în vitamine, care oferă energie și stare de bine familiei tale, în special puiuților. Știu că alegerea felurilor de mâncare poate fi o problemă uneori pentru mofturoși așa că m-am gândit că aroma de portocală îl va face pe micuțul tău să înfulece pe nesăturate. Ca de fiecare dată, mă gândesc și la tine, așa că am ales o rețetă care se prepară siiimplu și rapid, cât mai spune Delicios.
- Ficăței de pui Deliciosul de Vaslui
- 1 ceapă
- 2 ceșcuțe cu supă de pui
- 2 linguri de zahăr brun
- 2 portocale decojite
- Făinuță
- Sucul de la o portocală
1. Încingem ulei într-o tigaie, la foc mediu, și punem ceapa. O lasăm până devine aurie.
2. Tăvălim Ficăței de pui Deliciosul de Vaslui prin făina condimentată cu ce vrei tu, apoi îi punem încet în tigaie, la foc mediu.
3. După ce au căpătat o culoare rumenită, îi amestecăm în supița de pui, pe care o lăsăm tot la foc mediu.
4. Daaaar, adăugăm zaharul și lăsăm totul la foc mai mare, până la fierbere.
5. Când vedem că apa bulbucește, reducem căldura și lăsă ficațeii la fiert timp de 15 minute.
6. În ultimele 5 minute, adăugăm sucul de portocale și portocalele feliate, fără sâmburi.
Sfat de la Delicios: dacă vrei ca farfuria să arate și mai minunat, poți rade puțină coajă de portocală peste preparatul din farfurie.
Știi doar că-mi place să ajut și să fiu alături de eroinele gospodine. Când tu ești fericită, mulțumită și relaxată, se vede și în bucatele tale, dar și pe fața familiei. Gătește cu Deliciosul cele mai sănătoate feluri de mâncare, rapide și mega savuroase.
Nu uita să-mi zici pe facebook cum ți s-a părut rețeta și cât de repede au înfulecat cei mici când au gustat din minunatele bucate. Pupiceeeeei!
În această săptămână sunt melancolic. Mi-au trecut prin minte amintiri de când eram eu mic mic și atâââât de scumpel și drăgălaș. Am stat și am povestit cu prietenii mei de la Safir, iar ei mi-au spus că au amintiri cu colțunașii făcuți de bunicile lor și de tot felul de umpluturi pentru ei.
Așa că m-am gândit să-ți trezesc și ție, draga mea, amintiri de când erai pui de om, dar și să le creăm, împreună, amintiri năzdrăvanilor tăi.
V-am pregătit o rețetă suuuper yummy-yummy: colțunași cu carne de pui și măsline, evident, cu carne de la Delicios. Ia să vedem!
- Cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui
- 200g brânzică de văcuță
- 100g măslinuțe tăiate rondele
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare, piper
- 1 pachet de foietaj
- 2 ouă
- 50g cașcaval ras
- 1 ardei gras roșu
- 1 legătură mică de pătrunjel
1. Spălăm Cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui, iar dacă par prea mari, le înjumătățim, apoi le punem la fiert într-un vas, cu puțină apă.
2. Lăsăm să firabă bine bine bine, scurgem apa și adăugăm brânzica delicioasă de văcuță, rondelele de măsline, sare și piper.
3. Urmează să întindem aluatul de foietaj și să-l tăiem în forme dreptunghiulare de mărime medie.
4. Ungem fiecare dreptunghi cu ou bătut, umplem formele cu amestecul din pui și măsline, apoi împachetăm aluatul sub forma unor buzunare.
Nu-i greu, nu-i greu! Mă descurc!
5. Apooooi așezăm colțunașii cu pui și măsline într-un vas termorezistent tapetat cu unt. Presărăm deasupra lor cașcavalul ras și punem tava la cuptorul încins în prealabil, timp de 10 minute.
6. După ce s-au răcit, decorăm colțunașii cu feliuțe de ardei gras și cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Asta-i tot! Pe lângă faptul că te ajut să gătești ceva din amintirile tale cu bunicii, prepari ceva super savuros, atrăgător și copiilor tăi. Știi doar că mereu poți conta pe mine.
Nu uita să-mi zici pe facebook cum ți s-a părut rețeta și cum au reacționat cei mici când au gustat din minunatele bucate.
Te puuuup!
În cazul puiuților de om, mâncarea trebuie să aibă o poveste. Dar când ești în pană de idei, ce faci? Deliciosul te învață să-i atragi la masă prin mirosuri yummy-yummy ce îi vor face să mai ceară și o a doua porție.
Astăzi am pregătit pentru tine, draga mea, o rețetă de pulpe de pui Deliciosul de Vaslui, cu cașcaval lipicios.
8 pulpe de pui inferioare Deliciosul de Vaslui
cașcaval
sare, piper
ulei
unt
ierburi aromatice
1. Spălăm pulpele de pui inferioare Deliciosul de Vaslui (opțional putem da pielea la o parte).
2. Condimentăm pulpele cu sare și ierburi aromatice, apoi le punem la fiert cu un cubuleț de unt.
3. Le fierbem bine bine bine, pentru că trebuie să le scoatem apoi ușor oasele.
4. După ce le-am lăsat la răcit, în locul oaselor scoase punem bucățelele de cașcaval.
5. Între timp punem și cuptorul la încălzit.
6. Ungem o tavă cu unt și așezăm pulpele de pui umplute cu cașcaval.
7. Vom lăsa tava la cuptor cam 15 minute, cât să se rumenească puțin cărnița.
Ca garnitură poți folosi orice-i place micuțului tău. Fie salată, legume fierte, orez sau piure, cu siguranță va mai cere o porție.
Pulpele prezentate de mine înlocuiesc cu ușurință orice mâncare de tip fast-food pentru că vor ieși la fel de delicioase și aspectuoase.
Spor la înfulecat!
Nu uita să-mi zici pe facebook cum i s-a părut puiului tău acest fel de mâncare preparat ca în oraș.
Știu că uneori e dificil să-ți hrănești puiul-minune. Fie e distras de activitățile zilnice, fie nu-i place cum arată farfuria – și situațiile sunt nenumărate. Daaaar eu, Deliciosul, sunt aici ca să-ți fac viața mai ușoară. Astăzi vom pregăti clătite bunuțe-bunuțe umplute cu piept de pui de la Delicios și brânzică, totul pentru ca piciul tău să fie cu burtica și obrăjorii plini.
Yum-yum! Parcă și văd cum se întinde brânza și cum puiul tău înfulecă cărnița proaspătă de la Delicios. Cu siguranță va fi uimit de faptul că un desert este, de fapt, ceva de papa bun.
Poftică mare vă urez!
Nu uita să-mi zici pe facebook cum i s-a părut puiului tău acest preparat surpriză.
Pregătitul mesei pentru cei mici poate fi o joacă minunată, o distracție adevărată. Astăzi vom învăța împreună cum să pregătim o clătită rulată sub forma unui morcov, umplută cu salată de piept de pui, delicioasă și ochioasă, care-l va face pe puiul tău de om să zâmbească și tot din farfurie să gustărească.
1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade și rulați bucățile de piept de pui pe o foaie de copt;
2. Ungem pieptul de pui peste tot cu ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper;
3. Punem tigaia pe treapta de jos a cuptorului și lăsăm 40 de minute;
4. Scoatem tigaia din cuptor și o acoperim imediat cu folie de aluminiu;
5. Lăsăm puiul să se „odihnească” între 1-3 ore;
6. După ce puiul s-a răcit complet, îl tăiem în bucățele de aproximativ 2 cm. Pentru a-ți fi mai simplu, poți opta pentru cubulețe de piept de pui Deliciosul de Vaslui;
7. Amestecăm cărnița, morcovii, nucile, stafidele, țelina, cepele și maioneza până iese o compoziție uniformă;
Maioneza de avocado este mult mai sănătoasă, o facem urmând același procedeu ca la maioneza normală, numai că înlocuim ouăle cu avocado;
8. Gustăm și asezonăm după gust;
9. Tăiem fiecare clătită sau lipie în jumătate. Începând direct din mijloc, pe marginea tăiată, o rotim într-o formă de con;
Truc de la Delicios: când pregătim clătitele, le facem puțin mai groase și adăugăm în compoziție suc de morcov, ca să capete o culoare apetisantă.
10. Ținând „învelișul” în formă de con într-o mână, adăugăm salata de pui în ea cu cealaltă mână;
11. Așezăm cornul rezultat pe un platou;
12. Lipim firele de pătrunjel creț în partea de sus. Repetăm procedura cu celelalte clătite rămase.
Așa-i că e super delicios și inventiv aperitivul ăsta? Abia aștept să îmi spui dacă puii tăi de om au fost încântați de morcoveață poftăreață!
Te aștept să-mi lași impresiile tale pe pagina mea de facebook.
Sursă poză + rețetă: queenofmykitchen.com
Cum clopoțelul îndată sună și puii de om îi adună, m-am gândit la o rețetă specială pentru această zi importantă, o gustare cu care să-i alinți și să le aduci zâmbetul pe chip și în burtică.
1. Punem într-un bol laptele, untul, oul, amidonul, sarea, piperul și amestecăm
2. Tăiem pieptul de pui în bucăți de 2-3 cm. Putem opta și pentru cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui, pentru o porționare mai rapidă.
3. Punem pieptul de pui în amestecul preparat anterior și-l lăsăm să stea cel puțin câteva ore la frigider.
4. Turnăm pesmetul într-o farfurie întinsă.
5. Trecem fiecare bucată de piept prin pesmet (pe măsură ce pesmetul din farfurie se termină, completăm conținutul cu cât este nevoie).
6. Încălzim uleiul într-o tigaie mare.
7. Prăjim bucățelele de pui pe ambele părți timp de 3 până la 5 minute, până când puiul este aurit.
8. Așezăm bucățelele pe șervețele de hârtie, pentru a absordi o parte din ulei.
Truc de la Delicios: adăugați doar câteva bucăți de pui în tigaie simultan, astfel încât puiul să devină crocant.
(O altă variantă de a pregăti popcornul din piept de pui este la cuptor).
9. Presurăm pătrunjel peste popcorn, pentru o aromă 100% naturală
Poftă mare, mulțumim, și la popcorn din piept de pui vă poftim! O delicioșenie de crocănțenie, pe cuvânt de Delicios. Abia aștept să-mi trimiți poze cu puii tăi de om savurând popcornul! Ne vedem pe facebook!
Sursă rețetă+foto: jocooks.com
Nimic nu face mai fericită o femeie decât un copil care mănâncă tot din farfurie.
Cum însă deseori cei mici îți „rod urechile” că nu vor să mănânce, iată că vin în ajutorul tău, dragă mămică, cu o serie de rețete pentru copiii mai puțin prieteni cu mâncarea, astfel încât aceștia să mănânce tot tot tot, ca ție să îți aducă bucurie.
Încep cu o rețetă delicioasă, apetisantă, sănătoasă:
1. Se taie cubulețe pieptul de pui Deliciosul de Vaslui ;
2. Se pune 1 lingură de ulei într-un vas termorezistent, se așază carnea de pui;
3. Se taie mărunt ceapa și se pune peste carne;
4. Se curăță de coajă morcovii și rădăcina de pătrunjel și se taie rondele sau cubulețe mici, se pun lângă cărniță;
5. Se curăță cartofii, se taie cubulețe, se adaugă lângă cărniță și legume;
6. Se scoate sucul din cele 2 portocale, care se toarnă peste carne și legume, se adaugă puțină apă și se dă la cuptor;
7. Se presară pătrunjel verde tocat fin când este gata.
Pac pac pac, păpica este gata, hai la masă, puișor!
Fii cu ochii pe blogul meu, voi reveni cu rețete la fel de apetisante pentru puii de om. Până atunci, inspiră-te din rețetele deja publicate în categoria Rețete delicioase, cu siguranță vei găsi ceva pe pofta celui mic.
Sursă rețeta + poză: copilul.ro
Cui nu-i plac brioșele, cui? Ca să te răsfeți așa cum se cuvine atât la muncă, cât și acasă, și pentru că meriți pe deplin, am pregătit o rețetă de brioșe aperitiv cu piept de pui Deliciosul de Vaslui, pe care le gătești repede și ușor, cu puține ingrediente și doar câtiva pași simpli de urmat.
1. Punem pieptul de pui Deliciosul de Vaslui la fiert cu o linguriță de sare. Când pieptul de pui este fiert și răcit, îl tăiem mărunt.
2. Amestecăm într-un bol pieptul de pui tăiat cu cașcavalul dat prin răzătoare, făina, laptele bătut, ouăle, maioneza, pătrunjelul mărunțit și sarea.
3. Amestecăm bine întreaga compoziție.
4. Ungem tava specială pentru brioșe cu untul topit. Cu ajutorul unei linguri, umplem fiecare formă a tavei (12 bucăți).
5. Punem la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 20 de minute.
Acum ai tot timpul să te relaxezi cu o carte bună, cu un deliciu fără egal să te răsfeți!
Abia aștept să îmi arăți cum ți-au ieșit brioșele delicioase, ne vedem pe facebook!
Sursă rețetă: gustoase.net
Cum știu că ești în căutarea unui rețete inedite, pe care să o pregătești special de Dragobete, al tău Delicios ți-a pregătit un preparat inimos, extrem de savuros, dar și tare arătos.
1. Tăiem baconul în bucățele mici, cam la dimensiunea inimilor de pui;
2. Amestecăm ingredientele pentru marinadă și punem inimile de pui Deliciosul de Vaslui în ea pentru câteva ore sau peste noapte;
3. Încălzim grătarul/cuptorul, inimile trebuie introduse atunci când cuptorul este încălzit suficient (180°C);
4. Punem bețișoarele pentru frigărui în apă pentru 30 de minute;
5. Punem inimile și baconul pe bețele de frigărui, rând pe rând, după care le ungem cu marinada rămasă;
6. Lăsam la cuptor aproximativ 30 minute și le scoatem pe un platou;
7. Servim cu bucăți de lămâie și patrunjel.
Știu că ideea mea inedită îți este tare pe plac și că te-a cucerit instant! Abia aștept să văd poze cu preparatul final, dar și reacția celui drag atunci când îl va gusta.
La mulți ani, îndrăgostiți delicioși!
Sursă rețetă+foto: teafortammi.com
Pieptul de pui este preferatul orișicui, pentru că este sățios, delicios și foaaaarte sănătos. Ușor de preparat, acesta se înțelege de minune cu legumele și îți oferă zilnic în dar doze de sănătate. De aceea, astăzi m-am gândit că tare ți-ar fi pe plac pieptul de pui cu spanac, pe pat de cartofi așezat și cu legume colorat.
Iată cât de ușor e de preparat:
1. Gătim feliuțele de piept de pui Deliciosul de Vaslui la grătar sau la grill;
2. Fierbem cartofii în coajă, după ce s-au răcit îi tăiem felii subțiri;
3. Pregătim un sos din 3 ouă, 150 grame cașcaval, smântână, sare și piper;
4. Spanacul fiert îl tocăm și îl amestecăm cu un ou, 50 grame cașcaval ras, un praf de usturoi, sare și piper;
5. Ungem o formă de ceramică sau de yena cu unt, așezăm un strat de felii de cartofi, asezonăm cu sare și piper.
6. Peste stratul de cartofi punem un strat subțire de sos, peste care așezăm un strat de ardei copți;
7. Continuăm cu un strat de feliuțe de piept de pui, apoi cu unul din amestecul de spanac și încheiem cu încă un strat de ardei copți.
8. Turnăm deasupra sosul rămas și introducem la cuptor până se gratinează frumos.
9. Lăsăm la răcit 15 minute, după care îl porționăm și îl servim cu poftă.
Masa este pregătită, așteaptă să fie gustărită, caldă sau rece nu contează, gustul adevărat de pui rămâne același.
Te aștept pe facebook, să-mi arăți cum ți-a ieșit, dragă bucătar desăvârșit.
Sursă reteta+foto: bucatareselevesele.ro
Se spune din popor că masa de Revelion trebuie să fie deosebită, cu bucate delicioase, arătoase, care să încânte privirea și să cucerească poftele, așa că astăzi am pregătit pentru tine, dragă fan Delicios, o rețetă delicioasă de tort aperitiv, tare inventiv, savuros și taare ochios:
Iată cât de repede și ușor poți să-l pregătești:
1. Tăiem mărunt ceapa verde și pătrunjelul.
2. Fierbem cartofii și morcovii până sunt moi, îi lăsăm apoi să se răcească și îi dăm prin răzătoarea mare.
3. Fierbem pieptul de pui Deliciosul de Vaslui în apă cu sare până este gata, îl scoatem din apă și îl lăsăm la răcit, apoi îl tăiem cubulețe.
4. Tăiem felii castraveții marinați.
5. Asamblăm salata de sus în jos, într-o tavă de tort cu fundul detașabil, tapetată cu folie alimentară.
6. În tava pregătită punem primul strat de ciuperci (scurse bine de marinadă), cu capurile în jos. Peste el distribuim ceapa verde și pătrunjelul.
7. Peste ceapă punem stratul de cartofi și ungem cu maioneză.
8. Continuăm cu un strat de castraveți marinați și cu unul de morcovi.
9. Peste stratul de morcovi punem pieptul de pui Deliciosul de Vaslui și ungem cu maioneză.
10. Dăm cașcavalul prin răzătoare și îl distribuim peste maioneză.
11. Punem tortul la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.
12. Înainte de a-l servi facem următoarea procedură: întoarcem forma cu salată pe o farfurie pe care va fi servit, scuturăm bine până se desprinde de pereții tăvii și scoatem folia alimentară.
Tortul e pregătit, suntem gata de sărbătorit! Musafirii vor fi cuceriți garantat cu așa tort delicios preparat. Spor la gătit, aștept pe facebook poze cu tortul făcut de tine!
Sursă reteta +foto: savuros.info
Iarna s-a așternut peste noi, iar odată cu ea și temperaturile scăzute ne cam dau bătăi de cap.
Pentru a nu lăsa frigul să-ți facă probleme, îți propun astăzi, dragă fan Delicios, o rețetă delicioasă cu carne de pui și ghimbir, care va fi ca un scut pentru tine, ferindu-te de răceli. M-am inspirat din bucătăria asiatică, care este recunoscută pentru combinația deosebită de arome.
1. Călim usturoiul în puțin ulei, adăugăm ghimbirul, nuca de cocos, sosul de soia, sucul de portocale și celelalte ingrediente
2. Punem pulpele de pui Deliciosul de Vaslui la marinat în sosul astfel preparat peste noapte (păstrăm puțin din sos)
3. Tăiem fâșii pulpele de pui și le dăm printr-o compoziție făcută din ou, susan și puțin pesmet
4. Aurim pulpele de pui în ulei, le așezăm apoi pe un platou, turnăm deasupra sosul de ghimbir păstrat
5. Asezonăm puiul cu ceapă verde, servim imediat
Repede de pregătit, puiul oriental îndată poate fi servit. Abia aștept să-mi spui cât de deliciooos ți-a ieșit. Ne vedem pe facebook!
Sursă foto + rețetă: lataifas.ro
Știu că îți place mult pieptul de pui Deliciosul de Vaslui, dar și rețetele exotice, de asta m-am gândit, dragă fan Delicios, să-ți propun o rețetă în stil chinezesc, cu piept de pui și migdale.
Ce e special la rețeta asta? Că o poți pregăti simplu și rapid, cu puține ingrediente, iar rezultatul va fi unul deosebit:
1. Prăjim migdalele pentru 2-3 minute într-o tigaie, amestecam foarte des ca să nu se ardă. (un truc cu folos: putem coace migdalele în cuptorul preîncalzit la 180°C, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, până când devin crocante și ușor aurii).
2. Le scoatem din tigaie și le lăsăm să se răcească pe un fund de lemn.
3. Tăvălim cubulețele din piept de pui Deliciosul de Vaslui prin amidon.
4. Curățăm ceapa și o tocăm foarte mărunt.
5. Punem 2-3 linguri de ulei de arahide într-un wok ( sau tigaie), iar când uleiul s-a încins, adăugăm ceapa și pieptul de pui.
6. Le călim 1-2 minute, iar când cubulețele de piept de pui au prins o culoare uniformă, ușor aurie, adăugăm 125-150 ml apă caldă, sosul de soia, ghimbirul ras și amestecăm bine.
7. Lăsăm să se reducă sosul, pe foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute.
8. Adăugăm migdalele, amestecăm bine și după 5-6 minute stingem focul.
9. Servim puiul deliciooos imediat.
Familia o adunăm, cu așa deliciu repejor să ne alintăm. Poftă bună tuturor!
P.S. Te aștept și pe facebook cu noi trucuri de gătit.
Sursă foto+rețetă: lauraadamache.ro
Luna aceasta are gust de sărbătoare, deoarece familia mea, Safir, împlinește pe 26 septembrie 27 de ani plini de viață. De aceea, pentru a sărbători și a vă mulțumi că m-ați ales mereu cu încredere la raft, astăzi vă ofer un tort delicios cu drag.
Cum bine știți deja, ficatul de pui este o sursă excelentă de fier, proteine, zinc, seleniu și vitamina B, iar pentru tortul de astăzi vom folosi ficăteții de pui Deliciosul de Vaslui ca ingredient de bază. Vom pregăti astfel un tort sățios, sănătos și taaare gustos, pe cuvânt de Delicios:
Pasul 1: Curățăm morcovii și îi spălăm, după care îi dăm prin răzătoarea mare.
Pasul 2: Curățăm cepele și le tocăm mărunt.
Pasul 3: Prăjim legumele în ulei până se vor rumeni ușor.
Pasul 4: Oprim focul, adăugăm frunzele de dafin în tigaie și acoperim cu capac. Lăsăm să se întrepătrundă aromele și să se răcească.
Pasul 5: Spălăm ficatul de pui sub un jet de apă rece și lăsăm să se scurgă bine. Tăiem pielițele ficatului.
Pasul 6: Mărunțim ficatul de pui cu ajutorul blenderului. Adăugăm făina, ouăle, 2 linguri de smântână și sarea până obținem un aluat dens.
Pasul 7: Coacem blaturile pe o tigaie încinsă și unsă cu ulei, le lăsăm să se răcească complet.
Pasul 8: Amestecăm într-un bol smântâna, maioneza, verdeața tocată și usturoiul pisat.
Pasul 9: Asamblăm tortul: ungem fiecare blat cu câte 1 lingură jumătate din sosul rezultat.
Pasil 10: Așezăm deasupra ceapa și morcovul prăjit, apoi punem deasupra al doilea blat.
Pasul 11: Așezăm castravetele dat prin răzătoare mare, facem la fel pentru toate straturile.
Pasul 12: Îl ornăm după preferințe, cu verdeață proaspătă și aromată.
Tortul este pregătit, să ne punem pe sărbătorit! Numai bun de gătit atunci când ai o zi specială și vrei să-l impresionezi pe cel drag. Abia aștept să-mi arăți poze, să văd cât de apetisant ți-a ieșit.
Sursă rețetă + foto: bucatarul.tv
Știu că vă place tare mult pieptul de pui Deliciosul de Vaslui, carne sănătoasă, recomandată pentru diete, pentru o masă sănătoasă și sățioasă, care poate fi gătită în numeroase feluri și pentru toate gusturile. De aceea, călătoria mea culinară continuă astăzi în Grecia, cu cea mai cunoscută rețetă din bucătăria tradițională grecească: gyros cu piept de pui și sos tzatziki.
Pasul 1: Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie și condimentele după gust;
Pasul 2: Într-o pungă care se poate închide se toarnă amestecul rezultat și se bagă pieptul de pui Deliciosul de Vaslui la marinat. Se lasă la marinat 2-3 ore. După cum bine știi, carnea de la Delicios o prepari repede și ușor: o poți face cum vrei: în tigaie, pe grătar sau în cuptor;
Pasul 3: Când este gata, se pune pe o farfurie, se unge un pic cu ulei de măsline și se lasă la acoperit 10 minute. Se taie fâșii;
Pasul 4: În mijlocul lipiei, se pune un strat de piept de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki;
Pasul 5: Se împachetează bine, ca să nu se împrăștie conținutul. Se servește imediat. Se pot face cu aceste ingrediente 6 porții pentru 6 pofticioși mâncăcioși.
Ia-l cu tine și atunci când pornești în excursii, călătorii sau drumeții, pentru că este ușor de servit și de toți gyros va fi îndrăgit. O idee culinară perfectă pentru vară, atunci când vremea frumoasă ne îndeamnă la plimbat, cu cei dragi la distrat. Să ai poftă!
Sursă rețetă și poză: unica.ro
Pentru că îmi place să umblu prin lume haihui, dar și să vă scriu mereu delicioase rețete cu carne de pui, m-am gândit ca începând de astăzi să pornim într-o călătorie culinară prin toată lumea, rețete numeroase să adunăm, apoi împreună să le încercăm.
Astăzi vă propun o rețetă tradițională mexicană, simplu și rapid de gătit, oriunde de servit.
1. Tăiem pieptul de pui Deliciosul de Vaslui fâșii.
2. Amestecăm într-un vas mai mare toate ingredientele pentru marinată, adăugăm pieptul de pui și îl acoperim uniform cu aceasta. Îl lăsăm minimum 2 ore la marinat.
3. Pasăm cu furculița avocado și îl amestecăm cu roșiile tocate cubulețe, sucul de lămâie, sarea, piperul și pătrunjelul. (guacamole).
4. Prăjim pieptul de pui până se face auriu pe toate părțile.
5. Îl scoatem din tigaie și îl condimentăm cu sare și piper măcinat.
6. Punem pieptul de pui în folie de aluminiu și îl lăsăm să se odihnească 5 minute.
7. Punem foile de tortilla în cuptorul preîncălzit la 120°C, învelite în folie de aluminiu.
8. În tigaia în care am prăjit puiul adăugăm o lingură de ulei și punem ceapa și ardeii tăiati fâșii potrivite la prăjit. După 2 minute amestecăm, apoi mai lăsăm încă 2 minute pe foc.
9. Punem peste ardei și ceapa, amestecăm și mai lăsăm încă 2 minute.
10.Soatem foile de tortilla din cuptor și întindem 1 lingură cu vârf de smântână pe o foaie.
11. Peste smântână aranjăm 2-3 frunze de salată, apoi puiul cu ardei și ceapa, iar la final guacamole.
12. Împachetăm foaia și puiul fajitas este gata de savurat.
La masă vă poftim, cu delicii mexicane să ne cinstim! Haideți cu toții la masă, să fie bucurie în casă !
P.S. Unde ți-ai dori să continue călătoria mea culinară ? Aștept să-mi scrii pe Facebook.
Sursă rețetă + poză : divainbucatarie.ro
Fiecare popor are o rețetă culinară preferată, iubită în țara toată, care îi amintește de casă, de cât e de gustoasă mâncarea cu gust de acasă. La noi, tochitura este emblema culinară, mâncarea cu gustul bun de țară.
Cum eu sunt pui de moldovean, cu o rețetă din zona mea te cinstesc, oleacă reinterpretată, să placă la lumea toată:
1. Într-un ceaun se topește untul la foc mic, se adaugă uleiul, ceapa tocată mărunt și 2 căței de usturoi în coajă.
2. După ce se înmoaie ceapa și devine aurie, se scoate usturoiul și se adaugă carnea, se rumenește la foc mai iute.
3. Se toarna vinul în ceaun, se adaugă țelina tocată mărunt, foile de dafin.
4. Se fierbe la foc mediu aproximativ 15 minute, se adaugă roșiile decojite și mărunțite, 2 căței de usturoi tocat, sarea și piperul.
5. Se dă focul mic și se fierbe încă 45 de minute (sosul trebuie să aibă o consistență potrivită, iar carnea să fie fragedă).
După ce tochitura este aproape gata, se pregătește repejor mămăliguța, care se răstoarnă pe un fund de lemn, că așa spune tradiția.
Se face un turnuleț în mijloc, se umple cu tochitură, se ”parfumează” cu pătrunjel și se servește cu familia și toți cei dragi.
Pofta mare, mulțumim, împreună sărbătorim, cu mic, cu mare, că e mare sărbătoare!
Sursă rețetă + poză: dorianradu.ro
Bucatele cu aromă de acasă sunt cele mai delicioase, căci ne amintesc de lucrurile frumoase, de amintirile din copilărie prețioase, când mama ne gătea în timp ce povești multe ne spunea.
Una dintre rețetele mamei este și PUI la CAPAC, o rețetă care tuturor le va fi pe plac:
1. Scoatem puiul Deliciosul de Vaslui din fridiger/congelator, carnea trebuie să fie la temperatura camerei.
2. Zdrobim usturoiul, tocăm rozmarinul, menta, cimbrul și amestecăm totul cu piperul și sarea.
3. Întindem compoziția pe puiul Deliciosul de Vaslui.
4. Până când lăsăm puiul să se ”aromatizeze”, pornim cuptorul și îl fixăm la 190°C.
5. Punem pe foc o oală (care să aibă și capac) cu apă doar pe jumătate și o lăsăm până fierbe.
6. Luăm oala de pe foc și așezăm deasupra acesteia capacul, cu fața în jos.
7. Deasupra capacului aranjăm puiul și îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 190°C, la o înălțime medie.
8. Lăsăm aproximativ 50 de minute, până când puiul se va rumeni frumos și va arăta delicios.
Pac pac pac, gata-i PUIUL la CAPAC. Să aveți poftă mare, să vă bucurați de masă tare, taaaare!
Sursă rețetă + poză: retetecalamama.ro
Ziua Muncii se apropie repejor, de aceea anul acesta vin cu o provocare: 3 rețete pentru un grătar diferit, sănătos, dar și fooooarte delicios, numai bune pentru puiul de om frumos:
Îți dorești un grătar aparte, care să-ți lase curcubeu pe cerul gurii, să te uimească prin gust un pic? Îți propun să încerci grătarul perfect aromat, în ceai negru marinat. Carnea va fi fragedă și apetisantă, iar aspectul fooarte atrăgător:
1. Infuzează ceaiul timp de 10 minute și strecoară-l.
2. Adaugă sarea, piperul, sosul de soia și ierburile uscate. Lăsă să se răcească.
3. Marinează carnea de pui Deliciosul de Vaslui timp de o oră.
4. Grătărește carnea timp de 40-50 de minute.
Cel mai bun prieten al cărnii de pui este leguma. De aceea, combină cubulețele din piept de pui Deliciosul de Vaslui cu legumele tale preferate și condimente speciale, pentru a-ți alinta papilele gustative cu un grătar delicios de sănătos:
1. Pune bețele în apă rece timp de 30 de minute înainte să le folosești.
2. Condimentează natural carnea și legumele cu piper Sichuan, semințe de chimion și sare, pentru o nouă savoare a cărnii de pui.
3. Așază bucățile de carne și pui pe bețele de frigărui.
4. Pune-le pe jar și petrece cu cei dragi până când frigăruile vor fi numai bune de savurat.
După carnea de pui și legumele făcute pe grătar, ar merge un desert special, cum să facem așadar? Repejor pregătim un desert caramelizat, pe grătar preparat:
1. Taie fructele în bucățele și așază-le pe grătar atunci când jarul s-a domolit. Evită fructele prea coapte, care riscă să se prăjească prea tare.
2. Lasă-le pe grătar până când acestea se caramelizează.
3. Ia-le de pe grătar și bucură-te de un desert grătărit cu o savoare deosebită.
Ce spui, accepți provocarea? Abia aștept să-mi spui care rețetă ți-a plăcut cel mai mult. Nu uita de poze, știi doar că sunt un pui curios.
Distrează-te DELICIOS alături de cei dragi!
Sursă rețetă marinadă de ceai: bucatarul.tv
Sursă poze: pinterest.com
Paștele cu pași repezi sosește, iar toată lumea se pregătește să gătească, ca în fiecare an, preparate delicioase, ca întreaga familie să aibă parte de mese gustoase. Păstrând obiceiul cuvenit, m-am pregătit și eu din timp pentru a-ți oferi ție, dragă bucătăreasă aleasă sau bucătar cu mult har, o idee savuroasă de prin popor culeasă:
Pentru a-i bucura pe cei mici, poți să-i inviți și pe ei să te ajute, iar rezultatul va fi cu siguranță absolut delicios de amuzant. Poftă mare tuturor, de la mic, la mare!
Sursă rețetă: divainbucatarie.ro
Sursă: poză: pinterest.com
Ziua de Dragobete este una deosebită, ce merită sărbătorită ca atare, acasă, cuibăriți amândoi la căldurică, savurând împreună o masă delicioasă. Așa că, rețete speciale am tot căutat și tare mândru-s de ce-am aflat:
Pasul 1: Amestecă făina cu un praf de sare și untul tăiat cubulețe până obții o textură nisipoasă.
Pasul 2: Adaugă galbenusul, dă aluatului o formă rotundă, rulează-l într-o folie alimentară și pune-l la rece jumătate de oră.
Pasul 3: Călește într-o linguriță cu unt ceapa tăiată mărunt, împreună cu ciupercile tocate la cuțit.
Pasul 4: Când apa pe care o lasă ciupercile a scăzut, adaugă cubulețele de pui și lasă pe foc doar câteva minute.
Pasul 5: Adaugă sare și piper după gust și lasă să se răcorească.
Pasul 6: Bate ouăle cu smântâna și cu un praf de sare și încorporează-le în compoziția de ciuperci.
Pasul 7: Întinde aluatul în forma de copt și toarnă umplutura.
Pasul 8: Presară deasupra cascavalul și pune la cuptor pentru 40-50 de minute sau până capătă o culoare aurie.
Pasul 9: Scoate din cuptor și lasă deoparte 10 minute, abia apoi feliază și servește tarta cu cel drag.
Pofta mare tuturor, Sărut mâna bucătăreselor, pentru toată dragostea lor!
Aștept să-mi scrii pe facebook ce efect a avut rețeta mea. Tu ce vrei să-i pregătești jumătății tale delicioase de Dragobete?
Sursă foto: cooklogs.com
Sursă rețetă: ecuisine.ro
Fie iarnă, fie vară, pieptul de pui la grătar este masa ideală pentru cei mici și cei mari, la orice oră din zi, fiind recomandată pentru un regim alimentar dietetic, pentru un corp suplu, frumos și un chip luminos.
Dar cum facem corect pieptul de pui, astfel încât el să nu iasă nici crud, dar nici prea mult făcut?
Pași de urmat:
Cât ai zice Deliciosul de Vaslui, pieptul de pui pe grătar va fi gata, iar tu vei putea savura alături de toți cei dragi o masă cu gust adevărat, numai bună de savurat.
Tu mai știi alte trucuri pentru grătar? Aștept să îmi scrii pe facebook!
Sărbătorile vin, iar eu cu o rețetă pe măsură revin, pentru o masă de Crăciun rafinată, de care întreaga familie va fi încântată: pui umplut la cuptor, alintat cu ingrediente alese, cu garnitură și sos accesorizat, cu gust adevărat asezonat!
1. Coace castanele și curăță-le.
2. Pune prunele într-un vas și toarnă peste ele paharul de marsala.
3. Lasă-le 30 minute să se hidrateze și să se parfumeze.
4. Amestecă într-un vas castanele tăiate în bucățele, prunele tăiate, marsala, mărul curățat de coajă și tăiat în pătratele mici, carnea tocată de pui, miezul de pâine stors bine, ouăle, trufele date prin răzătoare, sarea și piperul.
5. Umple puiul și coase-l. Unge-l cu unt, asezonează-l cu sare, piper și leagă-l.
6. Așază-l într-un vas încăpător în care adaugi 1 pahar mic cu apă si vinul alb.
7. Acoperă forma cu folie de aluminiu și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 180°C.
8. Lasă-l la cuptor timp de 2 ore. Din 30 in 30 minute, verifică dacă mai există lichid în tavă. În cazul în care mai este nevoie, mai adaugă puțină apă caldă.
9. În ultimele 30 minute dă la o parte folia de aluminiu și lasă puiul să se rumenească frumos.
10. Din 10 in 10 minute, deschide ușa cuptorului și unge puiul cu sosul format în tavă.
11. După ce puiul s-a rumenit uniform, scoate-l pe o farfurie, acoperă-l cu folie de aluminiu și degresează sosul format în tavă
12. Dizolvă amidonul de porumb în sosul degresat și adaugă restul ingredientelor.
13. Pune sosul într-o oală pe foc mic și lasă-l să se îngroașe.
14. Curăță cartofii, taie-i în cubulețe potrivite și fierbe-i în apă cu sare.
15. Fierbe separat măzarea și fasolea verde.
16. Pune untul într-o tigaie, iar când este încins adaugă legumele scurse bine.
17. Călește-le 5-6 minute, condimentează-le cu sare și piper alb.
18. Servim puiul cu garnitura de legume și sos.
Abia aștept să aflu ce părere ai despre rețeta mea și cât de mult va fi impresionată familia ta!
Aștept pozele tale, să fiu mândru de cât de apetisant m-ai gătit!
Sursă rețetă: lauraadamache.ro
Ți-e poftă de un pui suculent la cuptor, gătit așa cum trebuie, cu legume alintat și bun gust asezonat? Dorința îți este îndeplinită, rețeta e pregătită, hai să mergem fuguța în bucutărie, să gătim cu veselie:
După ce puiul l-ai gătit și masa ai pregătit, cheamă-i pe toți cei dragi la tine, împreună să vă distrați bine bine.
Aștept poze pe facebook să văd cum ți-a ieșit, cât de arătos m-ai gătit!
Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui
Toamna ne-a adus în dar atât de multe legume sănătoase și pline de foloase, încât m-am gândit cum să le mai valorificăm, specialități să încercăm, mai ales când pe cel drag vrem să-l alintăm. Și cum eu sunt un pui cu minte, zilele astea m-am documentat și uite așa o rețetă specială de toamnă am aflat.
Ideală pentru o seară romantică sau pentru o masă în familie, ca cei mici să fie mândri tare de tine, bucătarul cel vestit, care cu drag ceva diferit de gustos le-a gătit:
Aștept să îmi scrii pe facebook dacă ți-a plăcut rețeta mea, dar și poze îmi poți arăta, să văd cât de arătos ți-a ieșit și cum familia ți-ai fericit!
Sursă rețetă și poză: taste.com.au
Cum școala a început, m-am gândit să vin fuguța cu idei de pachețel pentru cel mic, ca să crească mare și voinic, de tine să fie răsfățat, să aibă spor la învățat.
Cu o gustare sănătoasă, pregătită simplu și ușor, piticotul va avea forță mare:
Cu siguranță un sandviș în formă de puișor îi va fi pe plac, mai ales dacă eu îi sunt drag. Gătește-l cu piept de pui delicios, asezonează-l cu legume proaspete din grădină pentru un gust și mai savuros.
În caserolă pune-i ca desert pufuleți și un măr arătos, roșu și gustos.
Dacă sandvișul nu îi place tare, am o altă idee: ce-ai zice de o pulpiță de pui delicioasă, gătită la cuptor sau în tigaie? De o gătești cu mine, știi doar că e ușor tare.
Nu uita de fructele colorate, cel mic are nevoie de energie și de o doză de veselie.
Pârjoluțe delicioase pentru zile de școală frumoase. Gătește-le cu mine repejor sau de nu ai timp, caută-l pe Fomică la raft și scapă de gătit, ca tu să ai mai mult timp de petrecut cu familia.
Dacă celui mic îi plac animăluțele, cheamă-le și pe ele în pachețel ca el să zâmbească când va deschide caserola frumușel.
Îți place să gătești și pe cel mic vrei să-l uimești? Gătește-i o ruladă de pui simplă sau cu spanac, care sigur îi va fi pe plac.
Lasă-ți imaginația să zboare și creează din fructe ornamente, celui mic să-i oferi amuzante momente. Eu am făcut o portocală cochetă, cu creastă și baghetă. Tu mă poți face pe mine așa cum mă vezi tu, ce zici?
Implică-l și pe cel mic în pregătirea pachețelului, să se simtă cu folos și pentru tine un ajutor prețios.
Care dintre ideile mele de pachețel ți-a plăcut cel mai mult?
Să-mi arăți poze pe facebook, cu pachețelul gata pregătit și cu puiul de om fericit.
Sursă imagini: pinterest.com
Din cartea de bucate am venit c-o noutate: o rețetă delicioasă, pe placul tuturor celor din casă: plăcintă cu piept de pui și spanac, sănătoasă și cu umplutură gustoasă.
Perfectă de pus pe masă sau pentru pachețelul de amiază:
Pasul 1: Pentru prepararea aluatului, dizolvăm drojdia cu puțin lapte călduț și o adăugăm peste făină.
Pasul 2: Frământăm ușor, adăugând pe rând celelalte ingrediente. Trebuie să rezulte o cocă pufoasă.
Pasul 3: Se lasă la dospit timp de 30 de minute.
Pasul 4: Pentru umplutură, amestecăm spanacul cu ceapa, cașcavalul, smântâna și pieptul de pui.
Pasul 5: Condimentăm cu sare și piper după gust.
Pasul 6: Jumătate din cantitate o întindem până iese o foaie rotundă și o așezăm la baza tăvii (după ce aceasta a fost unsă cu puțin unt).
Pasul 7: Peste foaie adăugăm umplutura, care va fi acoperită cu cealaltă foaie, realizată din jumătatea ce a rămas din aluat.
Pasul 8: Pentru a-i da o formă frumoasă, așezăm un pahar cu gura în jos în centrul tăvii și crestăm aluatul.
Pasul 9: Răsucim fâșiile de aluat de trei ori, apoi ungem cu gălbenuș de ou și presurăm susan.
Pasul 10: lntroducem la cuptor, la temperatura de 180 de grade, până când va căpăta o culoare aurie.
Cu așa bucate ca-n povești lumea să o tot cinstești: o plăcintă care va fi apreciată, servită ca dejun sățios și gustos, dar și ca aperitiv inedit pentru musafiri.
Sărut mâna pentru masă c-a fost bună și gustoasă!
Mulțumim și pe facebook vă poftim!
Rețeta de azi este ideală pentru zilele călduroase, când îți dorești gustări sănătoase, dar și sățioase. Salata cu piept de pui e delicioasă, nici nu e nevoie să faci căldură în casă.Utilă îți este rețeta ca să îți păstrezi silueta, în plus, o faci repede repejor și foarte ușor:
Pasul 1: Curăță țelina de coajă dă-o prin răzătoarea mare.
Pasul 2: Pune pieptul de pui la fiert în apă cu sare, apoi taie-l mărunt. Poți folosi cubulețe din piept de pui Deliciosul de Vaslui ca să-ți fie mai ușor.
Pasul 3: Separat, taie castraveții și amestecă-i cu puiul și țelina.
Pasul 4: Adaugă maioneza și câteva fire de pătrunjel, amestecă bine și condimentează după gust.
Pasu 5: Las-o la rece pentru 15 minute, întrucât este ideală de servit rece.
Cine își dorește o salata fină, repejor de pregătit pentru musafiri, poate adăuga la salată puțin ananas din conservă, după care să o condimenteze cu piper alb. Musafirii vor fi mulțumiți și bine hrăniți.
Când gătești cu mine ai spor, orice pregătești este ușor!
Tu ce rețete ideale pentru vară mai știi? Te aștept să-mi scrii pe facebook!
Să bucătărești e mai ușor când ai în casă multicooker-ul minune: îți oferă o mână de ajutor și face precum se spune: poți găti de toate cu el, e profesionist de fel: prepară de toate pentru toți, pentru copii și pentru soți.
Orice ți-ai propune îți gătește de minune!
Doar ai încredere în el, îți prepară orice fel!
Pentru a te convinge mai bine că-ți gătește precum se spune, iată și o rețetă delicioasă, pe placul tuturor celor din casă:
Pasul 1: Porționează carnea de pui în bucățele (pentru a putea să le amesteci în vasul multicooker). Pentru a-ți fi mai ușor, poți folosi carne de pui Deliciosul de Vaslui gata porționată: pulpe de pui superioare dezosate fără piele și cubulețe de piept de pui.
Pasul 2: Condimentează bucățelele de carne după gust.
Pasul 3: Pune uleiul în vasul aparatului, conectează aparatul la curent și setează programul Fry pentru 10 minute.
Pasul 4: După 2 minute adaugă carnea și las-o să se rumenească. Amestecă din când în când.
Pasul 5: După ce timpul s-a scurs, adaugă berea, foile de dafin, pune capacul și setează programul Stew pentru 30 de minute.
Pasul 6: Curăță usturoiul și pisează-l bine. Asezonează-l apoi cu condimente.
Pasul 7: Scoate vasul din aparat, adaugă usturoiul pisat și amestecă din nou.
Pasul 8: Pune-l înapoi în aparat, setează 10 minute programul Fry. Învârte carnea din când în când.
O friptură cu gust bun, gătită ca la ceaun.
Dacă și tu îți dorești un aparat multicooker, participă la concursul meu „Pui făcut în toate felurile” și câștigă premiul cel mare!
Gătește-mă în fel și chip până pe 9 iunie!
Nu uita, mai multe produse din carne de pui Deliciosul de Vaslui, mai multe șanse de câștig. Mult succes!
Ziua muncii a sosit, iar eu două rețete pentru un grătar pe placul tuturor am pregătit. Înainte să plecăm la grătar împreună, ia ingredientele repejor și le adună:
Pasul 1: Pune într-un bol toate ingredientele și amestecă bine.
Pasul 2: Adaugă cărnița de pui Deliciosul de Vaslui.
Pasul 3: Lasă carnea la macerat în frigider cel puţin patru ore.
Pasul 4: Întoarce fiecare bucăţică de pe o parte pe alta pentru ca macerarea să fie uniformă.
Pasul 5: Scoate carnea cu cel puţin o oră înainte să o așezi pe grătar.
Indiferent dacă celor dragi ție le place mai mult pieptul de pui, pulpele sau aripioarele, această rețetă va fi un deliciu garantat, vei pregăti un grătar minunat!
Pasul 1: Lasă carnea în bere timp de 5-10 minute.
Pasul 2: Condimentează cărnița de pui Deliciosul de Vaslui cu sare Kosher înainte să o pui pe grătar.
Pasul 3: Unge fiecare bucată cu ulei pe măsline, apoi freac-o cu usturoi.
Pasul 4: Așază carnea de pui pe grătar și presară pe ea sare de mare.
Pasul 5: Când carnea este făcută, unge-o cu puțin unt pe ambele părți.
Cu așa ingrediente vestite, bucățelele de carne de pui vor fi inedite.
Dacă îți place cafeaua la nebunie și ți-ai dori o experiență culinară savuroasă, atunci ia și cafeaua ta preferată cu tine de acasă. Freacă bucățile de carne cu 1-2 linguri de cafea, apoi așază-le pe grătar. Gustul va fi garantat, pe cuvânt de Delicios!
Un truc ideal pentru a-i mulțumi pe puii de om la masă: prepară-le sosul preferat cu ajutorul gemurilor și jeleurilor făcute în casă. Dulce și delicios, un sos ideal pentru orice mic pofticios.
Dacă ți-e poftă și de frigărui de pui, află rețeta mea.
Haideți cu toții la masă, astăzi natura ne e casă, să petrecem împreună, să ne bucurăm împreună!
Aștept să-mi scrii pe facebook cum te-ai distrat de 1 mai.
Câte gusturi există, atâtea feluri în care să mă poți găti. Și cum aproape mă gătesc singur, orice preparat din cărniță de pui Deliciosul de Vaslui vei alege, te vei bucura de gustul adevărat de pui și de o plăcută experiență gustativă.
Astăzi, vom descoperi împreună mai multe feluri în care mă poți pregăti, pentru ca toți cei dragi ție să fie fericiți, dar și bine hrăniți.
Gătește-mă în toate felurile, pentru toate gusturile, simplu și rapid!
Pregătește pentru familia ta o masă gustoasă și sănătoasă. Dacă ai pofticioși în casă, nu-i încuraja să iasă în oraș la masă. Mai bine gătește-le rapid un grătar de pui Deliciosul de Vaslui, făcut exact pe gustul lor: aromat, crocant sau puțin condimentat.
Știu că ești un om ocupat, iar dacă într-o zi ești obosit, mă ai pe mine lângă tine, să îți ofer o doză de energie. Știi că mă gătesc aproape singur, de aceea tu trebuie doar să așezi cărnița de pui Deliciosul de Vaslui în tăviță, după ce ai condimentat-o după pofta inimii, și să o bagi la cuptor. Cât ai zice pui, friptura va fi gata. Vei vedea cât de binedispus vei fi și încă o porție vei mai dori.
Dacă jumătatea ta delicioasă este la dietă sau dacă îți dorești pentru cei mici bucăți de pui suculent, Deliciosul de Vaslui la aburi este felul ideal pe care să-l gătești așa cum poftești. O metodă ușoară de gătit cu care îi poți surprinde mereu pe cei dragi cu ceva diferit. Ca să obții satisfacție deplină, alege gustul adevărat de pui al Deliciosului de Vaslui. Știi și tu că atunci când mănânci sănătos, te dezvolți armonios și crești mare și frumos.
Când weekend-ul a venit și nu prea ai chef de gătit, ci îți dorești să petreci cât mai mult timp în familie, Deliciosul îți vine în ajutor. În timp ce stați voi de vorbă de-ale voastre, pune cărnița de pui la foc pe aragaz. Și uite, fuguța, cât aranjați masa, ciorbița e gata. Nu uitați să spuneți „Sărut mâna pentru masă”. Cu burtica plină și bine așezată, distracția va fi deplină.
Amintește-ți de mâncarea gustoasă gătită pe plită la bunici, învârtind cărnița de pui într-un ceaun bine încins. Oferă-ți această bucurie, ție și celor dragi, și adu-le în farfurie amintiri delicioase despre copilărie și mese cu bucate alese.
Cu siguranță ai auzit de aparatele de gătit care te ajută să pregătești rapid și ușor orice fel de mâncare de care ți-e poftă. Când ai mâncăcioși în casă și vrei să-i chemi repede la masă, cu un astfel de aparat îi vei mulțumi garantat.
Dacă încă nu ai un aparat multicooker, cumpără cărnița de pui Deliciosul de Vaslui și înscrie-te în concursul meu, „Pui făcut în toate felurile”!
Poți câștigă marele premiu și alte zeci de alte premii, care te vor ajuta să gătești pe placul tuturor celor de acasă. Mult succeeees!
Pasul 1: Pune pieptul de pui Deliciosul de Vaslui la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiert, adaugă legumele sănătoase, spălate și curățate.
Pasul 2: După ce au fiert suficient, scoate legumele și pieptul din oală. Lasă totul la răcit într-un recipient, apoi porționează cu mâinile tale îndemânatice legumele în cubulețe simpatice.
Pasul 3: Începe să tai și castraveții murați, după care adaugă-i lângă celelalte ingrediente.
Pasul 4: Într-un vas înalt pregătește maioneza. Foloșește un gălbenuș fiert și unul crud, o linguriță de muștar și ulei. La sfârșit, stropește cu un pic de suc de lămâie.
Pasul 5: Într-un bol încăpător amestecă toate ingredientele cu maioneză. Adaugă sarea și piperul după gust, amestecă bine toată compoziția, apoi o poți așeza pe o farfurie.
Pasul 6: Acum e momentul să-i implici și pe cei mici, împreună cu ei dă viață omului de zăpadă și lasă-ți imaginația să zboare. Folosiți albușul de ou dat pe răzătoare pentru haină, bucățile de morcov (sau gogoșarii) pentru nas și măslinele negre pentru ochi, năsturei, gurița și, bineînțeles, pălărie, ca să fie veselie în farfurie.
Sunt atât de încântat că vom pregăti masa de Crăciun!
Pare-mi-se că în apropierea sărbătorilor, atunci când familiile se adună, cărnița de pui este și mai gustoasă, cred că de la voia bună.
Ia să văd... câte familii simpatice sunt chiar acum împreună în bucătărie, ca să facem treabă bună?
- 1 pui întreg Deliciosul de Vaslui
- 30 g de gelatină
- 2 căței de usturoi
- sare și alte condimente după gust
- ceapă mărunțită și nuci prăjite (pentru un gust delicios de aromat)
1. Tata porționează carnea de pui delicioasă în bucăți potrivite.
2. Mama le asezonează cu sare și alte condimente numai de ea știute, le lasă frumușel să se înăbușe la foc mititel (într-o tigaie fără ulei sau alte grăsimi).
3. Puiul de om dă o mână de ajutor și pune gelatina în apă caldă, o lăsă până se dizolvă complet.
4. Mami & Tati: După ce s-a înăbușit carnea în suc propriu (circa 35 de minute), tata o scoate, iar, după ce se răcește suficient, mama o dezosează.
5. Împreună: Prichindelul, voios de fel, amestecă ușurel carnea și supa rezultată cu gelatina, iar cei mari toarnă compoziția într-o sticlă de plastic și o pun la frigider. Dacă vreți să experimentați un gust nou, puteți adăuga nuci și ceapă mărunțită rumenite în prealabil.
6. Mami & Tati: Când totul e gata, iar toba a stat suficient timp la rece, tata îndepărtează sticla cu grijă, iar mama așază toba pe o farfurie măricică cât o pălărie.
Ați văzut? Gătitul în familie e o bucurie, când muncim cu voioșie.
Poftiți de vă desfătați împreună și nu uitați să-mi scrieți pe facebook!
Abia aștept să văd cum v-a ieșit.
Salata Cobb cu carne de pui Deliciosul de Vaslui este o salată răcoroasă, ușoară dar sățioasă, ce necesită puțină prelucrare termică.
Te invităm să urmărești filmulețul video pentru a afla povestea sălății, lista ingredientelor, dar și modul ei de preparare.
• 300-400 g piept de pui Deliciosul de Vaslui
• 150 g bacon
• 2 avocado
• 2 roșii
• 150 g brânză albastră (roquefort)
• 3 ouă fierte tari
• 1/2 legătură pătrunjel
• 2 linguri cu vârf de ceapă tocată (sau ceapă verde)
• 50 ml oțet de vin roșu
• sare și piper (după gust)
• 1 linguriță de muștar
• 1 linguriță sos worcester
• 1 cățel de usturoi
• 50 de ml ulei de măsline extravirgin
• salată verde (sau un amestec de salată)
Cine-a mai pomenit un caltaboş din pui?
Odată ce-ai gătit, la prieteni să spui!
Nu trebuie să-și pună pofta-n cui,
Căci ai pregătit Chișca Deliciosului!
Deliciosul de Vaslui s-a gândit să realizeze din carne de pui această rețetă tradițională moldovenească și să v-o ofere în preajma sărbătorilor.
Am realizat o variantă mai ușoară decât chișca tradițională din carne de porc, dar la fel de consistentă și gustoasă, sperăm să vă placă.
• 1 pui întreg Deliciosul de Vaslui de 1,5 kg
• 200 g orez cu bob rotund spălat și uscat
• 500 g ceapă
• 1 linguriță de cimbru
• 1 linguriță de sare
• 1 linguriță de piper
• 40 ml ulei
• 1/2 legătură de pătrunjel verde
Dichiseşte de gală masa de Crăciun
Cu „sfori” de cârnăciori, răsucite-n Ajun.
Şi dacă vrei ospăţul la toţi să pice bine,
Tu fă-i din Delicioşi, că n-au deloc grăsime!
Cârnăciori gustoși din carne de pui, fără niciun adaos de carne de porc. Sunt ușor de digerat, de aceea sunt recomandați și persoanelor care țin dietă.
• 1 kg pulpe de pui dezosate Deliciosul de Vaslui
• 100 de grame de bacon
• 200 de ml de supă de pui rece, nedegresată
• 1 lingurită sare
• 1 linguriță piper
• 1 linguriță paprika
• 2 căței de usturoi
Ți-e dor de-un dejun sănătos?
Încearcă un pate gustos!
Nu din acela de pe raft,
Ci în casă „fabricat", cu 80% ficat!
Deliciosul de Vaslui vă oferă o rețetă de pate din ficăței de pui fără aditivi alimentari, doar cu ingrediente naturale.
E un deliciu ce-ți propun,
Ideal pentru micul dejun!
• 500 g Ficăței de pui Deliciosul de Vaslui
• 150 g unt + 50 g unt topit
• 1-2 cepe (2 dacă sunt mici)
• 1 cățel de usturoi
• 1/2 linguriță sare
• piper și nucșoară rasă (după gust)
• 1 foaie de dafin
• 150-200 de ml de supă foarte concentrată (gelatinoasă)
• 40 ml de coniac
• 1 linguriță paprika dulce
• 1 linguriță zahăr
Ușor atenția captează,
Cu rar deliciu îi tratează:
Terină de pui gustoasă
Și-ţi vor reveni la masă!
Terina de pui este un aperitiv gustos și arătos care poate înlocui cu succes mezelurile din comerț. Aceasta este făcută din piept de pui. Deliciosul de Vaslui și este o alternativă sănătoasă pentru o masă frumoasă.
• 1 Piept de pui Deliciosul de Vaslui
• 500-600 g Pulpe de pui Deliciosul de Vaslui
• 60 g de merișoare (sau alte fructe deshidratate)
• 2 gălbenușuri de ou
• 2 cepe
• 50 g de unt
• 40 ml de coniac
• 1 ramură mică de rozmarin
• nucșoară răzuită
• usturoi granulat
• paprika
• sare și piper (după gust)
Poftă mare tuturor!
Răcitura dansatoare,
Făcută dintr-un pui,
Gătită în zi de sărbătoare,
E gustarea ce-ți propui!
Răcitura este una dintre cele mai gustoase și iubite rețete în perioada sărbătorilor, iar datorită cărnii de pui aceasta are mai puține grăsimi și este mai ușor de digerat.
• 1 pui întreg Delicosul de Vaslui
• 2 morcovi
• 1 rădăcină de țelină
• 1 linguriță de sare
• 1 linguriță boabe de piper
• 3-4 foi de dafin
• usturoi după gust
• 20 g gelatină granulată
Vă dorim poftă bună!
Cauţi pentru pachet o gustare?
Să alinți gurmandul mare și cel mic să crească voinic?
Poftim idee super tare! Plăcintă cu carne de pui pe gustul orișicui!
O gustare perfectă pentru a fi luată la serviciu sau la școală.
Pregătește pachețelul că sună clopoțelul!
• 500 g făină
• 20 g drojdie
• 1 linguriță de sare
• 2 lingurițe de zahăr
• 300 ml apă călduță
• 4 linguri de ulei
• 500 g de Piept de Pui Deliciosul de Vaslui
• 1 ceapă
• 1 cățel de usturoi
• 250 g ciuperci
• 1-2 ardei roșii
• 250 g de mozzarella sau cașcaval
• 200 g smântână (12%grăsime)
• cimbru și pătrunjel proaspăt
• sare și piper (după gust)
• 2 linguri de ulei
Vă dorim poftă bună!
Să dezosezi un pui nu-i capăt de țară.
Cu grijă și răbdare e chiar muncă ușoară.
De-ți surprinzi musafirii c-un aperitiv de pui,
Îi vei cuceri, maestră la gătit te vor numi, deci, ce spui?
Acest aperitiv este perfect atunci când vrei să organizezi un bufet rece, însă poate fi servit și călduț, alături de o garnitură.
• 1 Pui Deliciosul de Vaslui (1,5-2 kg)
• 800 g de Piept de Pui Deliciosul de Vaslui
• 1 ceapă
• 1 cățel de usturoi
• 100-150 g roșii deshidratate
• 4 linguri de pesmet
• 1 ou
• 200 g șuncă feliată subțire
• 2-3 frunze de țelină
• 2 linguri de sos worchester
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri rase de paprika
• sare și piper (după gust)
Pentru informații suplimentare vă invităm să urmăriți filmulețul.
Când cei mici vor acadele,
Nu le pune pofta-n cui.
Înveselește-le zilele,
Gătește „nuggets de pui"!
Aceste pernuțe din piept de pui Deliciosul de Vaslui sunt suculente, și, deși sunt gătite la cuptor, au învelișul la fel de crocant și de gustos, ca al celor prăjite în ulei.
Chicken nuggets în varianta light nu conțin grăsimi și sunt pe gustul oricui. Răsfață-i și pe cei mai, și pe cei mici, ce zici?
• 600 g Piept de pui Deliciosul de Vaslui
• 1 pahar de 150 ml lapte
• 2-3 ouă întregi
• 5 linguri de făină
• 150 grame pesmet din pâine proaspătă
• 100 g de parmezan
• 2 linguri ulei
• sare și piper (după gust)
Vă dorim poftă bună!
• 500 g ficăței de pui Deliciosul de Vaslui
• 500 g piept de pui Deliciosul de Vaslui
• 4 ouă
• 4 linguri de pesmet
• 6-7 fire de ceapă verde
• 3 căței de usturoi
• 2 morcovi
• 1 legătură de mărar
• 1/2 legături de pătrunjel
• 1 lingură ulei de măsline
• 30 g de unt
• sare și piper (după gust)
• 300 g de făină
• 70 g de unt
• 1 ou
• 1 praf de sare
• apă rece (până la formarea unui aluat potrivit)
Vă dorim poftă bună!
Îndrăznește să joci meci în farfurie, mâncând cu bucurie Pifteluțe aurite din pui!
Gata cu vorbăria...
Pregătită-i bucătăria?
- 500 g de piept de pui Deliciosul deVaslui
- 100 g morcov
- 100 g cartofi
- 100 g țelină
- 1 legătură de pătrujel
- 2 ouă
- usturoi
- sare și piper
Bucătăria va fi spațiul nostru de joacă!
Pasul 1. Cu puteri de super erou, tocați pieptul de pui și puneți-l într-un bol.
Pasul 2. Fierbeți legumele, apoi lăsați-le să se răcească și cu ajutorul unei răzătoare, încercați să le faceți mici, mici.
Pasul 3. Amestecați repejor pieptul de pui tocat cu legumele, bateți, bateți cu spor cele două ouă până se vor face spumă și adăugați-le în compoziție.
Pasul 4. Tocați cu atenție pătrunjelul și usturoiul și presărați-le în compoziție. Sarea și piperul, după cum bine știți, se adaugă după gust.
Pasul 5. E aproape gata... Amestecați compoziția obținută pentru omogenizare și lăsați-o ca și cum ați fi uitat de ea cel puțin 15 minute pentru mai multă savoare, apoi, începeți să formați biluțe pe care le dați de-a dura în uleiul fierbinte.
Pârjoluțele sunt la fel de delicioase și în cuptor pe hârtie de copt pentru ca grăsimile să nu vă afecteze doza de energie. Cu o salată de varză, bucuria va fi deplină!
O compoziție preparată cu 3 ore înainte vă va face papilele gustative să danseze mai intens.
Cu cât sunteți mai haioși, deveniți mai delicioși! ☺
Ne trezim de dimineață
Cu poftă de viață.
Ne spălăm, pe dinți, pe față
Și plecăm la piață.
Ne schimbăm de pijamale,
Salutăm pe cine iese-n cale,
Ne chemăm și ajutoare,
Dacă e bagajul mare.
• piept de pui dezosat Deliciosul de Vaslui (200 g)
• 2 cepe roșii
• ulei de măsline (200 ml)
• 2 legături de ceapă verde
• 8 ouă
• 50 g măsline
• 100 g cașcaval ras
• sare + piper
Ne-a sărit și somnul după cumpărături, așa că ne apucăm de gătit cu spor și cu Deliciosul de Vaslui.
Pasul 1: Carnea de pui se tare fâșii și se prăjește cu ceapa roșie, tăiată mărunțel înainte.
Pasul 2: Condimentăm potrivit, după gustul fiecăruia, cu sare și piper.
Pasul 3: Facem 4 foi de omletă, fiecare din câte 2 ouă, amestecate cu ceapă verde tăiată tot mărunțel, măsline, sare și piper.
Pasul 4: Lăsăm omletele să se răcească, apoi le umplem cu ce am pregătit la „Pasul 1”, carnea de pui. Este foarte simplu ce facem aici, aproape ca la clătite.
Pasul 5: Pachețelele (rulourile) pregătite se pun într-un vas termorezistent și se bagă la cuptor pentru 5 minute.
Deliciosul de Vaslui recomandă servirea rulourilor de omletă cu pui cât sunt călduțe.
Trucuri: Pentru cei mai somnoroși, Deliciosul de Vaslui recomandă ca toate cumpărăturile să fie făcute cu o zi înainte, pentru a putea dormi mai mult.
Copănele cu legume,
Știți voi cum li se mai spune?
Copănele fermecate.
Haideți să trecem la fapte!
În mai puțin de o oră,
Poți să pleci la joc la horă.
Că mâncarea va fi gata,
Delicioasă, cum nu-i alta.
N-ai nevoie de-ajutor,
Dificultate: ușor.
Și nici nu-i costisitor
Deliciosul puișor.
• 6 copănele de pui Deliciosul de Vaslui
• 4 roșii
• 8 ciuperci champignon
• 4 ardei grași
• 2 cepe
• ¼ ceașcă de ulei de măsline
• sare și piper
• oregano
Pasul 1: Pregătim legumele. Mai știți ideile pe care vi le-am dat ca să nu mai plângeți atunci când tăiați ceapa? E momentul să le puneți în aplicare pentru că avem de curățat & tăiat cele 2 cepe.
Pasul 2: Tot la legume suntem. Curățăm ardeii de sâmburi și cotor curățăm ciupercile. Apoi, pe toate aceastea le tăiem și le amestecăm, formând cu ele un pat de legume, peste care presărăm sare și piper.
Pasul 3: Trecem de la legume la carne. Le ungem cu puțin ulei și piper, uniform, pe ambele părți, apoi le aranjăm în tavă, peste legume.
Pasul 4: Turnăm în tavă și sfertul de ceașcă de ulei și punem totul la cuptor 35 minute, preîncălzit la 180 de grade.
Trucuri: Fermecatele copănele cu legume sunt delicioase calde. Așa că... nu mai sta pe gânduri, nu întârzia la masă!
Din cartea mea de bucate,
Pulpe de pui fermecate
Vă învăț să gătiți,
Dar vă fac și să zâmbiți.
Avem fani pulpe de pui
De-ale Deliciosului?
Dacă da, ASTA-I REȚETA!
Haide și uită dieta!
Și așa cum ți-am mai spus,
De gătit greu nu-s.
Iar de pare complicat,
Poți să te-apuci de cântat.
• 4 pulpe de pui Deliciosul de Vaslui
• 80 g smântână
• 80 g cașcaval
• 4 căței de usturoi
• sare
• piper
• unt
Lista nu-i așa de mare,
Hai să facem mâncare!
Pasul1: Ungem o tavă cu unt și adăugăm pulpele de pui.
Pasul2: Într-un bol, amestecăm smântâna cu usturoiul pisat, cu sarea și cu piperul.
Pasul3: Peste pulpele de pui punem acest sos și amestecăm puțin. Radem cașcaval, noi mai râdem puțin.
Pasul4: Introducem tava la cuptor, la foc mediu, o lăsăm 5 minute acoperită, apoi îl îndepărtăm, pentru a se rumeni bine.
Pasul5: Așteptăm cuminți să treacă 45-50 de minute, mai tragem cu ochiul la ce e întâmplă pe Facebook, mai tragem cu ochiul la ce se întâmplă la cuptor.
Poftă bună
Cu Deliciosul împreună!
Multe sunt felurile în care pot fi gătit și pregătit. Câteva le poți citi în cartea mea “Bucate ca-n povești”, altele le găsești povestite de prietenii mei, pe Facebook.
Astăzi, împreună, descoperim 5 moduri în care poți găti un pui grill delicios, astfel încât cei dragi ai tăi să rămână uimiți și bine hrăniți.
1. SĂNĂTOS. Fie că e vorba de puii tăi de om, fie că e vorba de jumătatea ta mai delicioasă, Deliciosul de Vaslui este cel mai sănătos pui pentru toți cei de-acasă. Ai pofticioși care poftesc la mâncarea fast-food din oraș? Știi că ești doar la un Delicios distanță de a le oferi o alternativă sănătoasă, ușor de gătit chiar la tine în bucătarie? Așa poți fi sigur că ceea ce gătești este un pui neinjectat, dintr-un loc cu așternut de paie, hrănit cu cereale, a cărui creștere nu a fost stimulată în niciun fel, pe care-l poți condimenta și găti cum poftești.
2. GUSTOS. Mai ții minte când erai și tu un pui de om și te jucai cu vecinii tăi, iar dintr-o dată simțeai mirosul de mâncare și se auzea un mult așteptat “Hai la masă”? Gustul meu adevărat de pui te va face să te întorci în timp, pe când aduceau părinții tăi un puiuț de la bunica. Oferă-ți această bucurie de a-ți aminti de copilărie, dă-le ocazia și celor dragi să simtă același lucru, ori să-și facă amintiri delicioase despre mese tradiționale gătite cu Deliciosul de Vaslui.
3. VARIAT. Câte case, atâtea feluri de a mă găti. Iar când mă vezi cât de voinic sunt, chiar și după ce mă gătești, îți dai seama că poți face multe cu mine. Mâncăcioșii tăi vor fi sigur mulțumiți, mai ales că au de unde să mai ceară încă o porție. Unii mă preferă mai rumenit, alții mai puțin, dar orice variantă ai alege din diversitatea de rețete pentru care pot fi folosit, te vei convinge că-s delicios.
4. UȘOR. Când ești un om ocupat, ca mai toți, după o zi lungă la serviciu, nimic nu e mai ușor de făcut ca un Delicios la cuptor. Aproape că mă gătesc singur. În plus, sunt tot timpul la dispoziția ta, cu idei delicioase și trucuri pentru a fi sigur că foamea de lup va fi potolită cu succes, dar fără prea multe eforturi.
5. DISTRACTIV. Sigur a aflat toată lumea că sunt cel mai sociabil și distractiv pui. Și nu, nu e numai vorba de mine, gătitul cu mine în bucătărie este cel puțin la fel de amuzant și distractiv ca glumițele și rimele mele. Mesele în familie vor fi pline de veselie, gust adevărat de pui și arome delicioase. Iar după ce toată lumea a mâncat tot din farfurie, vă aștept pe Facebook, să spunem “Sărut-mâna pentru masă!”
Tot din cartea-mi de bucate,
Cu rețete minunate,
Astăzi vom găti cu spor
Pui pe sticlă la cuptor.
Poate-ți pare complicat,
Poate că te-ai speriat...
Însă-ți spun să fii pe pace!
Puiul repede se face.
Nici măcar nu-i foarte greu,
Doar ai ajutorul meu.
Îmi poți cere orice sfat.
Sunt aici, sunt dedicat.
• 1 pui întreg Deliciosul de Vaslui
• 9 căței de usturoi
• 1-2 linguri de ulei de măsline
• 2-3 foi de dafin
• 1 legătură de pătrunjel
• apă
• piper măcinat
• boia dulce
• boia iute
• rozmarin
• condimente pentru carne de pui
Sper că n-ai uitat nimic!
De gătit ești pregătit?
Să vedem ce-i de făcut
Și dacă durează mult!
Pasul 1: Spălăm puiul, interior-exterior :) , apoi îl ștergem.
Pasul 2: Avem de preparat o marinată. Într-un bol, amestecăm usturoiul (pisat) cu pătrunjelul tocat mărunt, adăugăm boia dulce și iute, piper, rozmarinul și condimentele pentru carne de pui. Tot aici, punem uleiul de măsline, apa și amestecăm bine până ce obținem consistența unei paste.
Pasul 3: Cu amestecul obținut, ungem puiul și îl lăsăm la marinat.
Pasul 4: Umplem cu apă rece o sticlă de 0,5 l (o sticlă din sticlă, firește), pe care aranjăm puiul.
Pasul 5: În tava de la cuptor, punem 0,5 l de apă, usturoiul tăiat feliuțe și foile de dafin și, bineînțeles, puiul. Dăm și drumul la cuptor între timp, măcar cu 10 minute înainte, să se încălzească.
Pasul 6: Totul trebuie pus și lăsat în cuptor 2 h. Din când în când, îl stropim cu zeama din tavă, nu uităm de el complet.
Și-ntre timp, să nu uităm:
Mai glumim, mai comentăm.
Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui
Pentru o masă ca în oraş, cu un pui crocant, Deliciosul de Vaslui vă propune o rețetă ce vă satisface pofta de pulpe și aripioare de pui crocante, chiar în bucătăria de la voi de acasă. În felul acesta, știi că ce mănânci e cu adevărat DELICIOS.
1-1,5 kg Pulpe de pui Deliciosul de Vaslui sau
1-1,5 kg Aripioare de pui Deliciosul de Vaslui
1 linguriță de piper
1 vârf de cuțit de oregano uscat
1 vârf de cuțit pudră de ghimbir
1 vârf de cuțit de nucșoară rasă
1 linguriță rasă de paprika dulce
1 linguriță de sare
150-200 g de făină
1 linguriță de ceapă rasă fin
2 căței de usturoi răzuiți bine
1 pahar lapte bătut
saramură dintr-un litru de apă
2 linguri de sare
ulei pentru prăjit
Mai multe detalii pe Blog Safir
Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui