Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


14.05.2020

Thailanda în tigaie! Aripioare marinate, de mâncat pe nesăturate

Aripioare marinate în stil thailandez

Buuuun, avem de acoperit mai multe nevoi cu această rețetă: cea a persoanei iubite – pe care vrem să o impresionăm cu ceva nou și delicios, cea a copiilor – care sunt greu de ademenit și mulțumit, dar și nevoia ta – de siguranță a bucatelor ce le pui pe masă. Deliciosul de asta se află aici, iar astăzi te ajută să îndeplinești dorințele familiei tale cu o rețetă wow, ce are 2 tipuri de garnituri, numai bună pentru a-i satisface chiar și pe cei mai alintați. 1, 2, 3 șiiiii la treabă!

Ingrediente de adunat pentru aripioare de pui:

  • 15 Aripi de pui Deliciosul de Vaslui
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 1/2 pastă de ardei iute
  • 1 portocală (coajă rasă fin + zeamă)
  • 3 caței de usturoi
  • 1 lingură de curry
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente de adunat pentru cartofi cu rozmarin:

  • 1 kg de cartofi
  • rozmarin
  • ulei de măsline
  • câțiva căței de usturoi
  • sare și piper
  • boia de ardei iute afumată (opțional)

Ingrediente de adunat pentru ciuperci în stil țărănesc:

  • ciuperci
  • șunculiță afumată
  • usturoi
  • sare și piper

Pași de urmat pentru aripioare:

  1. Amestecăm bine sosul de chilli, pasta de ardei iute, usturoiul zdrobit, coaja și zeama de portocală, curry (praf sau pastă) și sarea. Cu acest amestec frecăm Aripile de pui Deliciosul de Vaslui. Acoperim si dăm la rece.
  2. Marinăm puiul și lăsăm o noapte – aromele vor fi mult mai intense.
  3. A doua zi le așezăm militărește într-o tavă mare, turnăm marinata peste ele, alături de cartofi, și dăm la cuptor pentru o oră, la foc mediu.

Pași de urmat pentru cartofi:

Cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe se amestecă cu ingredientele mai sus enumerate. Îi așezăm în tavă lângă aripioare și dăm la cuptor. Pentru a obține o culoare frumoasă, uniformă, întoarcem o dată cartofii în tavă.

Pași de urmat pentru ciuperci:

  1. După ce spălăm ciupercuțele, le scoatem piciorușul iar pe fundul lor punem câte un strop de unt.
  2. Le asezonăm cu sare și piper.
  3. Adăugăm câte un sfert de cățel de usturoi, cubulețe de șunculiță țărănească afumată și piciorușele ciupercilor mărunțite.
  4. Deasupra lor punem câte un fir de mărar și le dăm la cuptor încins (cam 15 minute).

Diviiiin! Acum totul este gata și poți așeza în farfurie după bunul plac. Aștept să-mi spui pe pagina mea de facebook dacă ștrengarilor tăi le-a plăcut acest meniu ceva mai diferit, dar cu siguranță delicios.

Poftă bunuță!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Burrito cu legume și cărniță de la Delicios
Deliciosul de Vaslui - 23.07.2020

Te înțeleg, draga mea, că este prea cald afară să tot stai să bucătărești, iar mâncarea gătită parcă nici nu mai merge așa de bine. Deliciosul vine la tine cu o rețetă suuuper fresh, de vară, pe ritmuri mexicane! Și, ca de fiecare dată, este o rețetă de ademenit năzdrăvanii la masă, rețetă care conține muuulte vitamine și, desigur, cărniță sigură pentru consum de la Deli. Să înceapă distracția!

[ ... mai mult ]

Deliciosul de Vaslui – pui românesc, onest și cinstit
Deliciosul de Vaslui - 09.07.2020

Mă bucur tare mult când văd că primesc curiozități și întrebări de la voi! Acest lucru înseamnă că vreți să fiți din ce în ce mai informați cu privire la alimentele din carne de pui pe care le consumați. Astăzi vom discuta, mai pe larg, despre proveniența mea și despre preacunoscutul mit al „cărnii injectate”.

[ ... mai mult ]

Pachețele din foietaj și piept de pui
Deliciosul de Vaslui - 25.06.2020

Deli e iar în bucătărieee alături de gospodine! Iar ești în pană de idei? Sau vrei să vii cu ceva nou în meniul celor dragi ție? Ori probabil cei mici sunt foaaarte mofturoși. Nu contează care-ți este motivul, Deliciosul are rezolvare. Hai să descoperim ce mai bucătărim!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2020. Toate drepturile rezervate. | ANPC