Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Cum să ai dinții mai albi

Prima impresie contează, așa că aceasta trebuie să fie deliciosă.

Pe mine m-ai plăcut și ți-am rămas drag de la prima îmbucătură, nu-i așa? Firește, pentru că sunt tare frumos, gustos și Delicios. La oameni însă există alte criterii prin care se construiește prima impresie. Pe lângă ochi, gura este cea care determină expresia feței. Un zâmbet delicios, cu dinți albi ca zăpadă și o respirație proaspătă îl vor cuceri din prima pe cel din față. Asta nu e doar frumos, ci este și sănătos.

Acum mulți, mulți ani, pe vremea când eu nu existam, și nici voi, și nici internetul, și nici hârtia de scris măcar, și nici pasta de dinți, oamenii aveau multe trucuri pentru a se îngriji. Inspirându-mă de la ei, eu, Deliciosul de Vaslui, vă învăț astăzi cum să vă faceți singuri-singurei, acasă la voi, pastă de dinți cu lămâie, salvie și rădăcină de stânjenel.

Aceasta este o alternativă la pasta de dinți din magazin, ușor de preparat, doar din ingrediente naturale, prin trucurile descoperite de bunicii noștri. Lămâia este acrișoară, însă asta nu înseamnă că nu este delicioasă. Are o putere magică prin care întărește gingiile și face nevăzute petele maronii de pe dinți. Salvia are un efect antiseptic, iar rădăcina de iris este chiar miraculoasă. Li se dădea bebelușilor ca să le treacă durerile provocate de creșterea primilor dințișori, în vremurile acelea vechi, despre care v-am povestit.
 

De ce avem nevoie?

•    1 lămâie
•    1 linguriță de frunze de salvie
•    1 linguriță de pulbere de rădăcină de iris
•    ½ linguriță de ulei de scorțișoară
•    1 lingură de apă distilată

Cum se face?

Zdrobim celulele din lămâie și apoi le amestecăm cu frunzele de salvie mărunțite, cu pulberea de iris și cu uleiul de scorțișoară. Punem apă după ochi, până se formează o pastă groasă. Gata! Simplu, nu? O putem depozita într-un borcan cu capac, pe un raft din baie, să-l avem la îndemână.

Bun! Acum că avem cu ce să ne spălăm pe dinți după ce mâncăm, putem să ne așezăm la masă!
 

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC