Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Cum depozitezi carnea Deliciosul de Vaslui la frigider?

Cum păstrezi carnea Deliciosul de Vaslui în siguranță?

Depozitarea cărnii pare a fi un lucru simplu, normal, pe care oricine îl face. Dar te-ai întrebat vreodată dacă faci acest lucru corect? Pentru că fiecare aliment, mai ales proaspăt, și mai ales carnea de orice fel, are propria modalitate de depozitare, iar dacă nu se respectă sfaturile specialiștilor, riscăm fie să stricăm produsul, fie să-i pierdem gustul sau alte proprietăți de care organismul oamenilor are nevoie.

Un produs din carne de pui achiziționat din magazin se menține proaspăt în limita datei de valabilitate înscrise pe eticheta produsului, cu respectarea condițiilor de depozitare.

În cazul cărnii congelate, aceasta poate să fie păstrată la congelator oricât timp dorim noi, dar își păstrează calitățile nutritive timp de 3-5 ani, depinzând de cantitatea de apă din compoziția sa (specie, vârstă, rasă, stare de îngrășare).

Perioada de valabilitate a produsului carne de pasăre congelată este de 12 luni pentru produsele de la Deliciosul de Vaslui (carcase, piese tranșate și organe) și 3 luni pentru carnea tocată și carnea separată mecanic.

 

Care sunt regulile de bază atunci când vrem să congelăm carnea de pui de la Delicios?

  1. Cel mai important lucru de știut este că nu mai congelăm carnea după ce am dezghețat-o!
  2. Deliciosul te sfătuiește să marchezi pungile cu carne cu data la care le-ai depozitat în congelator.
  3. Specialiștii mei de la Safir spun că perioada optimă de congelare este de până în 12 luni, iar pentru carnea tocată 3 luni.

Cum se păstrează carnea refrigerată de la Deli în frigider?

  1. Putem congela carnea refrigerată înainte să expire.
  2. În frigider, carnea de pui refrigerată poate fi ținută conform termenului de pe ambalaj.
  3. Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 0-2 grade la carnea tocată și 0-4 grade la carnea tranșată și la carcase.
  4. Evită contactul cu alte produse pentru că puiul își poate însuși mirosul unui alt produs (de exemplu, ceapa).
  5. Dacă produsul din carne de pui nu este ambalat în VID sau în ATM (caserolă cu atmosferă controlată), de preferat ca alimentul să fie depozitat într-un bol de sticlă.

 

Gataaaa! Nu e chiar așa de complicat și sunt sigur că bucătăresele mele deja adoptă aceste sfaturi. Dar cum sunt un pui care vrea binele tuturor, am dorit să mă asigur că avem o discuție și despre depozitarea cărnii de pui.

Sper ca aceste sfaturi să vă ajute să oferiți celor dragi sufletului vostru o masă sănătoasă, corectă, cu gust bun bun bun.

Aștept pe pagina mea de facebook întrebări și curiozitățile voastre! Vă puuuup!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2021. Toate drepturile rezervate. | ANPC