Depozitarea cărnii pare a fi un lucru simplu, normal, pe care oricine îl face. Dar te-ai întrebat vreodată dacă faci acest lucru corect? Pentru că fiecare aliment, mai ales proaspăt, și mai ales carnea de orice fel, are propria modalitate de depozitare, iar dacă nu se respectă sfaturile specialiștilor, riscăm fie să stricăm produsul, fie să-i pierdem gustul sau alte proprietăți de care organismul oamenilor are nevoie.
Un produs din carne de pui achiziționat din magazin se menține proaspăt în limita datei de valabilitate înscrise pe eticheta produsului, cu respectarea condițiilor de depozitare.
În cazul cărnii congelate, aceasta poate să fie păstrată la congelator oricât timp dorim noi, dar își păstrează calitățile nutritive timp de 3-5 ani, depinzând de cantitatea de apă din compoziția sa (specie, vârstă, rasă, stare de îngrășare).
Perioada de valabilitate a produsului carne de pasăre congelată este de 12 luni pentru produsele de la Deliciosul de Vaslui (carcase, piese tranșate și organe) și 3 luni pentru carnea tocată și carnea separată mecanic.
Gataaaa! Nu e chiar așa de complicat și sunt sigur că bucătăresele mele deja adoptă aceste sfaturi. Dar cum sunt un pui care vrea binele tuturor, am dorit să mă asigur că avem o discuție și despre depozitarea cărnii de pui.
Sper ca aceste sfaturi să vă ajute să oferiți celor dragi sufletului vostru o masă sănătoasă, corectă, cu gust bun bun bun.
Aștept pe pagina mea de facebook întrebări și curiozitățile voastre! Vă puuuup!