Safirenii mei (așa îi mai alint eu) mi-au spus că în funcție de rasa puilor, vârsta acestora și de condițiile de creștere din fermă, cantitatea de furaj poate diferi.
Hrana puilor din cadrul fermelor Safir este formată dintr-un amestec de cereale, șrot de soia, șrot de floarea soarelui, surse de minerale (sare, calciu) și un amestec de vitamine. Rețeta este echilibrată prin calcule efectuate de un program informatic, pentru a răspunde tuturor cerințelor nutriționale ale păsărilor.
De asta sunt atât de voinic și delicios!
În general, există un coeficient care se numește indice de conversie a furajului, care se stabilește la sfârșitul perioadei de creștere, iar în cazul Grupului de firme Safir este de aproximativ 1,6 kg de furaj pe kg de carne obținută.
Greutatea de sacrificare este stabilită în funcție de cerințele de prelucrare și de vârsta la care se face sacrificarea. Astfel, există un interval de tăiere de la 1,6 kg până la aproximativ 3 kg. Peste 3 kg, creșterea puilor nu mai este avantajoasă din punct de vedere economic pentru fermieri.
Te aștept să-mi lași impresiile tale pe pagina mea de facebook.
Dacă mai ai alte întrebări sau dacă mai vrei să citești alte răspunsuri scrise limpede ca bună ziua despre carnea de pui, te aștept aici: www.safir.ro/ro/intrebari-carne-de-pui.