Am stat eu și am observat că tot mai multă lume se întreabă dacă într-adevăr carnea de pui fără piele este mai slabă sau acesta este doar un mit? Pentru ca totul să fie limpede ca bună ziua, așa cum sunt și eu la caserolă, m-am gândit să pregătesc un articol în care să explic care este diferența, de fapt, între carnea de pui cu piele și carnea de pui fără piele.
Păsările, în comparație cu alte categorii de animale, nu au nevoie să depună grăsimea sub piele.
Rezervele de energie sub formă de grăsime sunt depuse în abdomen, de obicei, și pe intestine, iar în timpul abatorizării acestea sunt colectate separat, de aceea carnea de pasăre este o carne considerată mai săracă în grăsimi.
O carne care conține piele nu este neapărat mai bogată în grăsimi, dar are calități nutritive mai scăzute, din cauza faptului că pielea conține substanțe mai greu digestibile, cum ar fi elastină, colagen etc.
În schimb, există anumite beneficii ale pielii de pui. Pe lângă faptul că este gustoasă, nefiind nevoie să-i adaugi foarte multe condimente, ea protejează carnea, astfel încât acesta nu mai absoarbe atât de mult ulei atunci când o gătești. De asemenea, pielea de pui conține grăsimi nesaturate de care inima ta are nevoie ca să fie la fel de puternică ca și până acum (aceasta scade tensiunea și nivelul de colesterol).
În concluzie, carnea de pui cu piele este mai slabă calitativ și nutritiv, dar nu este neapărat mai bogată în grăsimi și are numeroase beneficii.
Acum că ai aflat răspunsul la întrebare, totul e limpede ca bună ziua. Fii cu ochii pe Delicios, căci voi reveni și cu alte articole utile. Ne vedem pe facebook!
Pentru mai multe produse Deliciosul de Vaslui, intră pe: www.safir.ro/ro/carne-pui-deliciosul-vaslui