Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

Deliciosul vă spune ce se întâmplă în abatorul Safir

De la grija cu care sunt crescute păsările, până la curățenia drastică din abator și implementarea celor mai noi tehnologii din domeniu, părinții mei de la Safir au avut și au o dorință: aceea de a face lucrurile corect, sincer și transparent. În curtea Safir cortina e mereu deschisă, iar astăzi veți afla lucruri noi despre abatorul nostru.

Despre standardele de calitate la Safir

În procesul de a oferi românilor o carne de pasăre corectă, oamenii mei de la Safir mereu s-au ghidat după sintagma „de la bob la consumator”.

Investițiile substanțiale în tehnologia abatorului de păsări Safir au ca finalitate adaptarea proceselor de producție la standardul Beter Leven pentru o viață mai bună a păsărilor, dar și diversificarea produselor destinate consumatorilor.

Zdravăn Moldovenesc, puiul cu creștere lentă marca Safir, este primul pui din România cu certificat european de calitate Beter Leven 1 Star, recunoaștere obținută datorită condițiilor deosebite de bunăstare animală de care beneficiază puiul. Este un pui cu o carne fermă, gustoasă, aderentă la os, cu o culoare naturală si adevărată, cu miros plăcut în timpul preparării.

Despre igienă și teste de sanitație

Atunci când intră în abatorul Safir, angajații autorizați trec prin ecluze de dezinfecție pentru a nu contamina produsele alimentare. Ecluzele au rolul de a dezinfecta mâinile și încălțămintea cu substanțe care au aviz sanitar specific industriei  alimentare. Accesul personalului în secțiile abatorului se face doar pe bază de card.

Se efectuează teste de sanitație zilnice, de pe echipamente și utilaje, suprafețe de lucru, pereți, pavimente, mâini și echipamente de protecție a oamenilor, de pe ambalaje la recepție și producție.

Pe lângă testele de sanitație, se fac teste în laborator pe produsele finite care ies din producție, laboratorul având rol de filtru și control în întreg procesul de abatorizare a păsărilor.

Despre tehnologia din curtea Safir

Cursa pentru a păstra prospețimea, frăgezimea și gustul adevărat al cărnii de pasăre marca Safir începe în camera de prerefrigerare. Carcasele de pui străbat un anumit traseu pentru a ajunge la temperatura optimă la ieșirea din spațiul de refrigerare spre linia de tranșare. Fluxul tehnologic este centralizat si urmărit din camera de comandă, aflată în secția de tranșare-ambalare.

Retehnologizarea liniei de tranșare a condus la creșterea capacității de producție. Astfel, au fost achiziționate și puse în funcțiune utilaje pentru dezosarea mecanică a cărnii și pentru carne tocată, mașini moderne de ambalat, cântărit, mașini de dezosat pulpe și piept. Tehnologia de fabricație a fost înlocuită și amenajată conform legislației europene în domeniu.

Utilajele performante, de ultimă generaţie, au ca avantaje productivitatea ridicată şi un înalt grad de precizie şi rigurozitate în execuţie. Astfel, munca oamenilor a fost orientată atât către creșterea gradului de finețe al operațiunilor, dar și către diversificarea gamei de produse marca Safir.

Pot spune chiar că de multe ori am fost primii care au încercat tehnologiile noi de pe piață. Abatorul nostru este acum dotat cu o mașină de dezosat pulpa întreagă, mașină care este prima din România de acest tip și printre puținele din Europa.

Mașina de dezosat pulpă asigură o tranșare milimetrică a cărnii de pe os. Întregul proces este computerizat și monitorizat. Benzile special proiectate asigură o încărcare ușoară a unui număr foarte mare de pulpe întregi pe oră. Designul lamelor garantează o tăiere curată, eliminând așchiile și pierderile de materie primă, în comparație cu tăierea manuală.

Și toate aceste lucruri pentru ca românii mei să aibă garanția calității cărnii de pasăre și siguranța că ceea ce cumpără din magazine este conform standardelor celor mai riguroase din industria cărnii de pasăre.

Aștept pe pagina mea de facebook întrebări și curiozitățile voastre! Vă puuuup!

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Deliciosul de... Crăciun. Gătește rețeta de pui întreg la cuptor
Deliciosul De Vaslui - 23.12.2020

În această lună de sărbătoare, Deliciosul de Vaslui vă prezintă o rețetă de familie sau pentru prietenii pofticioși care vin la masă de Crăciun. Pentru că despre asta este vorba în rețeta de azi, despre un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau Revelion. Ce zici? Bucătărim?

[ ... mai mult ]

Chec aperitiv cu pui de la Deliciosul de Vaslui
Deliciosul De Vaslui - 10.12.2020

Cred că de acum sunt cunoscut în rândul gospodinelor că vin cu rețete de desert pe care le transform în bucate savuroase pentru orice moment al zilei. Acum am o super rețetă de sărbători, mega ușoară și ieftină, perfectă pentru când musafirii s-arată și e potrivită chiar și pentru cei mici. Haide să bucătărim!

[ ... mai mult ]

Abatorul Safir: despre igienă, standarde de calitate și tehnologie
Deliciosul De Vaslui - 26.11.2020

Am primit multe întrebări, dar și aprecieri de la voi cu referire la activitatea din abatorul Grupului de firme Safir, așa că m-am gândit să povestim mai în detaliu despre ce se întâmplă în spatele cortinei unui abator de carne de pasăre din România. Mai exact, vă invit la mine acasă!

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2022. Toate drepturile rezervate. | ANPC