Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.04.2018

Rețete de la Delicios pentru un grătar sănătos

Ziua Muncii se apropie repejor, de aceea anul acesta vin cu o provocare: 3 rețete pentru un grătar diferit, sănătos, dar și fooooarte delicios, numai bune pentru puiul de om frumos:

I.  Grătarul perfect aromat e în ceai negru marinat  

Îți dorești un grătar aparte, care să-ți lase curcubeu pe cerul gurii, să te uimească prin gust un pic? Îți propun să încerci grătarul perfect aromat, în ceai negru marinat. Carnea va fi fragedă și apetisantă, iar aspectul fooarte atrăgător:

Ingrediente de adunat

  • carne de pui Deliciosul de Vaslui
  • 3 linguri de ceai negru
  • 300 ml de apă clocotită
  • 1.5 lingurițe de sare
  • 1.5 lingurițe de piper negru
  • 50 ml de sos de soia
  • ierburi uscate (busuioc, mărar, oregano, rozmarin etc.)

Pași de urmat

1. Infuzează ceaiul timp de 10 minute și strecoară-l.
2. Adaugă sarea, piperul, sosul de soia și ierburile uscate. Lăsă să se răcească.
3. Marinează carnea de pui Deliciosul de Vaslui timp de o oră.
4. Grătărește carnea timp de 40-50 de minute.

II. Frigărui delicioase, cu legume sănătoase

Cel mai bun prieten al cărnii de pui este leguma. De aceea, combină cubulețele din piept de pui Deliciosul de Vaslui cu legumele tale preferate și condimente speciale, pentru a-ți alinta papilele gustative cu un grătar delicios de sănătos:

Ingrediente de adunat

Pași de urmat

1. Pune bețele în apă rece timp de 30 de minute înainte să le folosești.
2. Condimentează natural carnea și legumele cu piper Sichuan, semințe de chimion și sare, pentru o nouă savoare a cărnii de pui.
3. Așază bucățile de carne și pui pe bețele de frigărui.
4. Pune-le pe jar și petrece cu cei dragi până când frigăruile vor fi numai bune de savurat.

III. Fructe pe grătar, desertul special

După carnea de pui și legumele făcute pe grătar, ar merge un desert special, cum să facem așadar? Repejor pregătim un desert caramelizat, pe grătar preparat:

Ingrediente de adunat

  • banane
  • piersici
  • pere
  • nectarine
  • ananas

Pași de urmat

1. Taie fructele în bucățele și așază-le pe grătar atunci când jarul s-a domolit. Evită fructele prea coapte, care riscă să se prăjească prea tare.
2. Lasă-le pe grătar până când acestea se caramelizează.
3. Ia-le de pe grătar și bucură-te de un desert grătărit cu o savoare deosebită.

Ce spui, accepți provocarea? Abia aștept să-mi spui care rețetă ți-a plăcut cel mai mult. Nu uita de poze, știi doar că sunt un pui curios.
Distrează-te DELICIOS alături de cei dragi!

Sursă rețetă marinadă de ceai: bucatarul.tv
Sursă poze: pinterest.com 

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Reciclare creativă: idei de căsuțe pentru păsări
Deliciosul de Vaslui - 10.05.2018

Pentru că astăzi este ziua internațională a păsărilor și a arborilor, m-am gândit ca împreună să sărbătorim într-un stil creativ, copacii să-i gătim decorativ, cu căsuțe din materiale reciclabile create, să ne distrăm pe săturate! Descoperă cum poți face repejor și ușor căsuțe pentru păsări!

[ ... mai mult ]

Rețete de la Delicios pentru un grătar sănătos
Deliciosul de Vaslui - 19.04.2018

Special pentru 1 Mai, ți-am pregătit 3 idei de rețete pentru un grătar alături de cei dragi, care te va uimi prin gustul aromat, perfect marinat. Descoperă la mine pe blog rețeta unui grătar sănătos, chiar de tine pregătit, de care garantat vei fi uimit:

[ ... mai mult ]

Ornamente de Paști colorate pentru mese cu gust bun decorate
Deliciosul de Vaslui - 05.04.2018

Paștele se apropie și nu știi cum să-ți gătești casa și masa în haine de sărbătoare? Descoperă la mine pe blog idei de ornamente colorate pentru mese minunate, făcute chiar de tine, simplu și ușor!

[ ... mai mult ]

Newsletter
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC