Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


21.12.2017

Pui cu castane asezonat, pentru un Crăciun de neuitat

Sărbătorile vin, iar eu cu o rețetă pe măsură revin, pentru o masă de Crăciun rafinată, de care întreaga familie va fi încântată: pui umplut la cuptor, alintat cu ingrediente alese, cu garnitură și sos accesorizat, cu gust adevărat asezonat!

Pui cu prune și castane pentru zile speciale

Ingrediente de adunat:

Pași de urmat:

1. Coace castanele și curăță-le.
2. Pune prunele într-un vas și toarnă peste ele paharul de marsala.
3. Lasă-le 30 minute să se hidrateze și să se parfumeze.
4. Amestecă într-un vas castanele tăiate în bucățele, prunele tăiate, marsala, mărul curățat de coajă și tăiat în pătratele mici, carnea tocată de pui, miezul de pâine stors bine, ouăle, trufele date prin răzătoare, sarea și piperul.
5. Umple puiul și coase-l. Unge-l cu unt, asezonează-l cu sare, piper și leagă-l.
6. Așază-l într-un vas încăpător în care adaugi 1 pahar mic cu apă si vinul alb.
7. Acoperă forma cu folie de aluminiu și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 180°C.
8. Lasă-l la cuptor timp de 2 ore. Din 30 in 30 minute, verifică dacă mai există lichid în tavă. În cazul în care mai este nevoie, mai adaugă puțină apă caldă.
9. În ultimele 30 minute dă la o parte folia de aluminiu și lasă puiul să se rumenească frumos.
10. Din 10 in 10 minute, deschide ușa cuptorului și unge puiul cu sosul format în tavă.

Puiul în sos îl alintăm, iată cum îl preparăm:

  • 1-2 lingurițe de amidon de porumb
  • 1/2 pahar apă
  • 30 ml marsala
  • sare și piper alb după gust

11. După ce puiul s-a rumenit uniform, scoate-l pe o farfurie, acoperă-l cu folie de aluminiu și degresează sosul format în tavă
12. Dizolvă amidonul de porumb în sosul degresat și adaugă restul ingredientelor.
13. Pune sosul într-o oală pe foc mic și lasă-l să se îngroașe.

Puiului îi șade bine, lângă o garnitură cum se cuvine

  • 3-4 cartofi
  • 150 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • 50 g unt
  • sare și piper alb după gust

14. Curăță cartofii, taie-i în cubulețe potrivite și fierbe-i în apă cu sare.
15. Fierbe separat măzarea și fasolea verde.
16. Pune untul într-o tigaie, iar când este încins adaugă legumele scurse bine.
17. Călește-le 5-6 minute, condimentează-le cu sare și piper alb.
18. Servim puiul cu garnitura de legume și sos.

Abia aștept să aflu ce părere ai despre rețeta mea și cât de mult va fi impresionată familia ta!
Aștept pozele tale, să fiu mândru de cât de apetisant m-ai gătit!

Sursă rețetă: lauraadamache.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Pui cu castane asezonat, pentru un Crăciun de neuitat
Deliciosul de Vaslui - 21.12.2017

O rețetă ideală pentru Crăciun astăzi eu îți propun: pui cu prune și castane asezonat, cu garnitură alintat, care sigur îți va fi pe plac. Descoperă rețeta mea, hai la mine pe blog, nu mai sta!

[ ... mai mult ]

Decorăm și reciclăm, Crăciunul îl așteptăm
Deliciosul de Vaslui - 07.12.2017

Idei ingenioase am adunat pentru ornamente de creat din materiale de reciclat: casa să-ți fie luminoasă și masa gustoasă, bineînțeles, cu un Delicios pe masă. Așa cum te-am obișnuit, și anul acesta m-am gândit frumușel cum să ne gătim cuibușorul pentru Crăciun, așa că uite ce-ți propun:

[ ... mai mult ]

Gătește rapid și ușor pui suculent la cuptor
Deliciosul de Vaslui - 23.11.2017

Am sosit cu forțe noi și cu trucuri de soi, de la specialiști aflate, cu drag ție înmânate, pentru un pui la cuptor pe care-l vei găti foooarte ușor. Descoperă care sunt sfaturile mele și odată aplicate, vei fi un bucătar și mai bun decât ești deja.

[ ... mai mult ]

Newsletter
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2017. Toate drepturile rezervate. | ANPC