Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


19.12.2017

Pui cu castane asezonat, pentru un Crăciun de neuitat

Sărbătorile vin, iar eu cu o rețetă pe măsură revin, pentru o masă de Crăciun rafinată, de care întreaga familie va fi încântată: pui umplut la cuptor, alintat cu ingrediente alese, cu garnitură și sos accesorizat, cu gust adevărat asezonat!

Pui cu prune și castane pentru zile speciale

Ingrediente de adunat:

Pași de urmat:

1. Coace castanele și curăță-le.
2. Pune prunele într-un vas și toarnă peste ele paharul de marsala.
3. Lasă-le 30 minute să se hidrateze și să se parfumeze.
4. Amestecă într-un vas castanele tăiate în bucățele, prunele tăiate, marsala, mărul curățat de coajă și tăiat în pătratele mici, carnea tocată de pui, miezul de pâine stors bine, ouăle, trufele date prin răzătoare, sarea și piperul.
5. Umple puiul și coase-l. Unge-l cu unt, asezonează-l cu sare, piper și leagă-l.
6. Așază-l într-un vas încăpător în care adaugi 1 pahar mic cu apă si vinul alb.
7. Acoperă forma cu folie de aluminiu și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 180°C.
8. Lasă-l la cuptor timp de 2 ore. Din 30 in 30 minute, verifică dacă mai există lichid în tavă. În cazul în care mai este nevoie, mai adaugă puțină apă caldă.
9. În ultimele 30 minute dă la o parte folia de aluminiu și lasă puiul să se rumenească frumos.
10. Din 10 in 10 minute, deschide ușa cuptorului și unge puiul cu sosul format în tavă.

Puiul în sos îl alintăm, iată cum îl preparăm:

  • 1-2 lingurițe de amidon de porumb
  • 1/2 pahar apă
  • 30 ml marsala
  • sare și piper alb după gust

11. După ce puiul s-a rumenit uniform, scoate-l pe o farfurie, acoperă-l cu folie de aluminiu și degresează sosul format în tavă
12. Dizolvă amidonul de porumb în sosul degresat și adaugă restul ingredientelor.
13. Pune sosul într-o oală pe foc mic și lasă-l să se îngroașe.

Puiului îi șade bine, lângă o garnitură cum se cuvine:

  • 3-4 cartofi
  • 150 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • 50 g unt
  • sare și piper alb după gust

14. Curăță cartofii, taie-i în cubulețe potrivite și fierbe-i în apă cu sare.
15. Fierbe separat măzarea și fasolea verde.
16. Pune untul într-o tigaie, iar când este încins adaugă legumele scurse bine.
17. Călește-le 5-6 minute, condimentează-le cu sare și piper alb.
18. Servim puiul cu garnitura de legume și sos.

Abia aștept să aflu ce părere ai despre rețeta mea și cât de mult va fi impresionată familia ta!
Aștept pozele tale, să fiu mândru de cât de apetisant m-ai gătit!

Sursă rețetă: lauraadamache.ro

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Călătoriii culinare: fajitas de pui Deliciosul de Vaslui
Deliciosul de Vaslui - 19.07.2018

Dacă vara a sosit, pofta de călătorit pe loc mi-a venit și într-o călătorie culinară prin lumea-ntreagă am pornit. Inspirată din bucătăria mexicană, iată o rețetă delicioasă pentru o masă savuroasă cu a ta familie frumoasă.

[ ... mai mult ]

Activități simple de făcut în familie, adevărate surse de zâmbete și bucurie
Deliciosul de Vaslui - 05.07.2018

Îți dorești distracție și veselie, momente de neuitat toată vara să fie? Iată ce simplu te poți bucura alături de cei dragi ție, distrându-vă împreună în fiecare zi. Descoperă la mine pe blog activiăți simple de făcut în familie, adevărate surse de zâmbete și bucurie.

[ ... mai mult ]

Tochitură moldovenească de pui, plăcerea românului
Deliciosul de Vaslui - 21.06.2018

Cum pe 26 iunie sărbătorim Ziua Drapelului Național, m-am gândit să pregătesc o rețetă specific românească, cu care românul să se cinstească: tochitură de pui, gustoasă cum alta nu-i. Află secretul pentru o delicioasă Tochitură moldovenească de pui de la mine, Deliciosul de Vaslui.

[ ... mai mult ]

Newsletter
*Confirm că am peste 16 ani
*DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2018. Toate drepturile rezervate. | ANPC