Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


03.08.2017

Împletita cu piept de pui și spanac sigur îți va fi pe plac

Împletita o gătim, familia o înveselim

Din cartea de bucate am venit c-o noutate: o rețetă delicioasă, pe placul tuturor celor din casă: plăcintă cu piept de pui și spanac, sănătoasă și cu umplutură gustoasă.
Perfectă de pus pe masă sau pentru pachețelul de amiază:

Ingrediente de adunat pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 1 cubuleț de drojdie
  • 1 lingură de smântână
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • sare după gust
     

Pentru umplutură:

  •  carne de pui tocată din piept Deliciosul de Vaslui
  • 100 g spanac
  • 2 cepe tocate foarte fin
  • 1 lingură de smântână
  • sare și piper după gust

Pași de urmat:

Pasul 1: Pentru prepararea aluatului, dizolvăm drojdia cu puțin lapte călduț și o adăugăm peste făină.
Pasul 2: Frământăm ușor, adăugând pe rând celelalte ingrediente. Trebuie să rezulte o cocă pufoasă.
Pasul 3: Se lasă la dospit timp de 30 de minute.
Pasul 4: Pentru umplutură, amestecăm spanacul cu ceapa, cașcavalul, smântâna și pieptul de pui.
Pasul 5: Condimentăm cu sare și piper după gust.
Pasul 6: Jumătate din cantitate o întindem până iese o foaie rotundă și o așezăm la baza tăvii (după ce aceasta a fost unsă cu puțin unt).
Pasul 7: Peste foaie adăugăm umplutura, care va fi acoperită cu cealaltă foaie, realizată din jumătatea ce a rămas din aluat.
Pasul 8: Pentru a-i da o formă frumoasă, așezăm un pahar cu gura în jos în centrul tăvii și crestăm aluatul.
Pasul 9: Răsucim fâșiile de aluat de trei ori, apoi ungem cu gălbenuș de ou și presurăm susan.
Pasul 10: lntroducem la cuptor, la temperatura de 180 de grade, până când va căpăta o culoare aurie.

Cu așa bucate ca-n povești lumea să o tot cinstești: o plăcintă care va fi apreciată, servită ca dejun sățios și gustos, dar și ca aperitiv inedit pentru musafiri.

Sărut mâna pentru masă c-a fost bună și gustoasă!
Mulțumim și pe facebook vă poftim!

Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui
 

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Pentru zile speciale: pui umplut cu smochine și migdale
Deliciosul de Vaslui - 19.10.2017

Astăzi vreau să te impresionez cu o rețetă diferită, de care a ta familie sigur va fi uimită. Sănătoasă și gustoasă, dar și foarte arătoasă, rețeta ce azi îți propun e rafinată, ideală pentru o zi specială, ca satisfacția să fie totală.

[ ... mai mult ]

Carnea de pui, sursa ta de Vitamina B6 și niacină
Deliciosul de Vaslui - 05.10.2017

Vitamina B6 și niacina, cunoscută și ca Vitamina B3, sunt principalele vitamine pe care le găsești în carnea de pui și care au mai multe roluri esențiale pentru o viață sănătoasă și frumoasă. Află de ce este important să consumăm carne de pui Deliciosul de Vaslui cât mai des, în noul articol, la mine pe blog!

[ ... mai mult ]

Pachețel delicios pentru puiul de om studios
Deliciosul de Vaslui - 14.09.2017

Venirea școlii m-a inspirat, iar pentru tine cu drag un articol am creat cu idei pentru pachețel, ideale de pus celui mic în ghiozdănel. Copilul tău va fi încântat, iar tu împlinit garantat, că i-ai oferit o masă sănătoasă, delicioasă și sățioasă.

[ ... mai mult ]

Newsletter
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2017. Toate drepturile rezervate. | ANPC