Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


03.08.2017

Împletita cu piept de pui și spanac sigur îți va fi pe plac

Împletita o gătim, familia o înveselim

Din cartea de bucate am venit c-o noutate: o rețetă delicioasă, pe placul tuturor celor din casă: plăcintă cu piept de pui și spanac, sănătoasă și cu umplutură gustoasă.
Perfectă de pus pe masă sau pentru pachețelul de amiază:

Ingrediente de adunat pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 1 cubuleț de drojdie
  • 1 lingură de smântână
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • sare după gust
     

Pentru umplutură:

  •  carne de pui tocată din piept Deliciosul de Vaslui
  • 100 g spanac
  • 2 cepe tocate foarte fin
  • 1 lingură de smântână
  • sare și piper după gust

Pași de urmat:

Pasul 1: Pentru prepararea aluatului, dizolvăm drojdia cu puțin lapte călduț și o adăugăm peste făină.
Pasul 2: Frământăm ușor, adăugând pe rând celelalte ingrediente. Trebuie să rezulte o cocă pufoasă.
Pasul 3: Se lasă la dospit timp de 30 de minute.
Pasul 4: Pentru umplutură, amestecăm spanacul cu ceapa, cașcavalul, smântâna și pieptul de pui.
Pasul 5: Condimentăm cu sare și piper după gust.
Pasul 6: Jumătate din cantitate o întindem până iese o foaie rotundă și o așezăm la baza tăvii (după ce aceasta a fost unsă cu puțin unt).
Pasul 7: Peste foaie adăugăm umplutura, care va fi acoperită cu cealaltă foaie, realizată din jumătatea ce a rămas din aluat.
Pasul 8: Pentru a-i da o formă frumoasă, așezăm un pahar cu gura în jos în centrul tăvii și crestăm aluatul.
Pasul 9: Răsucim fâșiile de aluat de trei ori, apoi ungem cu gălbenuș de ou și presurăm susan.
Pasul 10: lntroducem la cuptor, la temperatura de 180 de grade, până când va căpăta o culoare aurie.

Cu așa bucate ca-n povești lumea să o tot cinstești: o plăcintă care va fi apreciată, servită ca dejun sățios și gustos, dar și ca aperitiv inedit pentru musafiri.

Sărut mâna pentru masă c-a fost bună și gustoasă!
Mulțumim și pe facebook vă poftim!

Vezi produsele din carne de pui Deliciosul de Vaslui
 

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Pui cu castane asezonat, pentru un Crăciun de neuitat
Deliciosul de Vaslui - 21.12.2017

O rețetă ideală pentru Crăciun astăzi eu îți propun: pui cu prune și castane asezonat, cu garnitură alintat, care sigur îți va fi pe plac. Descoperă rețeta mea, hai la mine pe blog, nu mai sta!

[ ... mai mult ]

Decorăm și reciclăm, Crăciunul îl așteptăm
Deliciosul de Vaslui - 07.12.2017

Idei ingenioase am adunat pentru ornamente de creat din materiale de reciclat: casa să-ți fie luminoasă și masa gustoasă, bineînțeles, cu un Delicios pe masă. Așa cum te-am obișnuit, și anul acesta m-am gândit frumușel cum să ne gătim cuibușorul pentru Crăciun, așa că uite ce-ți propun:

[ ... mai mult ]

Gătește rapid și ușor pui suculent la cuptor
Deliciosul de Vaslui - 23.11.2017

Am sosit cu forțe noi și cu trucuri de soi, de la specialiști aflate, cu drag ție înmânate, pentru un pui la cuptor pe care-l vei găti foooarte ușor. Descoperă care sunt sfaturile mele și odată aplicate, vei fi un bucătar și mai bun decât ești deja.

[ ... mai mult ]

Newsletter
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2017. Toate drepturile rezervate. | ANPC