Eu sunt Deliciosul de Vaslui cu gust adevărat de pui.

Fiți bineveniți la mine pe blog!


27.01.2017

Omul de zăpadă cu pălărie, veselie-n farfurie

Cu puțină măiestrie
Vei pregăti în farfurie
Un om de zăpadă drăguț,
Delicios, dar și grăsuț.
Să-i facem îndată
Haină fără zăpadă,
Din ingrediente gustoase
În plus, și sănătoase.
Legume și piept de pui
Deliciosul de Vaslui.
 Vei vedea că nu e greu
Să gătim un altfel de antreu.
Piticii sunt poftiți și ei,
Cu inventivele lor idei.
Împreună să dăm viață  
Personajului de gheață!

 

Listă de ingrediente sănătoase:

  • 1/2 piept de pui Deliciosul de Vaslui
  • 1 cartof
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 2-3 castraveți murați
  • 3-4 linguri maioneză (făcută de casă)
  • sare și piper (după gust)

Pentru decor:

  • câteva măsline negre feliate (sau înjumătățite)
  • bucățele de morcov (sau feliuțe de gogoșari)
  • albuș de ou fiert dat pe răzătoare

Pași de urmat cu zburdălnicie:

Pasul 1: Pune pieptul de pui Deliciosul de Vaslui la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiert, adaugă legumele sănătoase, spălate și curățate.

Pasul 2: După ce au fiert suficient, scoate legumele și pieptul din oală. Lasă totul la răcit într-un recipient, apoi porționează cu mâinile tale îndemânatice legumele în cubulețe simpatice.

Pasul 3: Începe să tai și castraveții murați, după care adaugă-i lângă celelalte ingrediente.

Pasul 4: Într-un vas înalt pregătește maioneza. Foloșește un gălbenuș fiert și unul crud, o linguriță de muștar și ulei. La sfârșit, stropește cu un pic de suc de lămâie.

Pasul 5: Într-un bol încăpător amestecă toate ingredientele cu maioneză. Adaugă sarea și piperul după gust, amestecă bine toată compoziția, apoi o poți așeza pe o farfurie.

Pasul 6: Acum e momentul să-i implici și pe cei mici, împreună cu ei dă viață omului de zăpadă și lasă-ți imaginația să zboare. Folosiți albușul de ou dat pe răzătoare pentru haină, bucățile de morcov (sau gogoșarii) pentru nas și măslinele negre pentru ochi, năsturei, gurița și, bineînțeles, pălărie, ca să fie veselie în farfurie.

Poftă mare, delicioșilor! Vă aștept pe facebook, cu mic, cu mare, să-mi arătați cum v-a ieșit!

Mai mult

16.12.2016

Cu gust adevărat de pui, gătește Toba Deliciosului

Gătitul în familie pare o joacă,
Când sarcinile încep să se-mpartă,
Iar prichindeiii contribuie și ei
Cu jucăușele lor idei.
De nu ați ghicit ce, aflați acum:
Tobă de pui, dar nu oricum,
Ci cu drag și muuult spor,
De zâmbești, totul e ușor.

 

Dar să nu stăm degeaba,
Îndată să-ncepem treaba,
Tradițional românesc să gătim,
Pentru Crăciun să ne pregătim.
Într-o familie de Delicioși,
Cu toții sunt trebuincioși,
Dornici să facă treabă bună
Și să se distreze împreună!

 

Sunt atât de încântat că vom pregăti masa de Crăciun!
Pare-mi-se că în apropierea sărbătorilor, atunci când familiile se adună, cărnița de pui este și mai gustoasă, cred că de la voia bună.
Ia să văd... câte familii simpatice sunt chiar acum împreună în bucătărie, ca să facem treabă bună?

Listă cu ingrediente zâmbărețe

- 1 pui întreg Deliciosul de Vaslui
- 30 g de gelatină
- 2 căței de usturoi
- sare și alte condimente după gust
- ceapă mărunțită și nuci prăjite (pentru un gust delicios de aromat)

Munca împărțită e pe jumătate făcută:

1.    Tata porționează carnea de pui delicioasă în bucăți potrivite.
2.    Mama le asezonează cu sare și alte condimente numai de ea știute, le lasă frumușel să se înăbușe la foc mititel (într-o tigaie fără ulei sau alte grăsimi).
3.    Puiul de om dă o mână de ajutor și pune gelatina în apă caldă, o lăsă până se dizolvă complet.
4.    Mami & Tati: După ce s-a înăbușit carnea în suc propriu (circa 35 de minute), tata o scoate, iar, după ce se răcește suficient, mama o dezosează.
5.    Împreună: Prichindelul, voios de fel, amestecă ușurel carnea și supa rezultată cu gelatina, iar cei mari toarnă compoziția într-o sticlă de plastic și o pun la frigider. Dacă vreți să experimentați un gust nou, puteți adăuga nuci și ceapă mărunțită rumenite în prealabil.
6.    Mami & Tati: Când totul e gata, iar toba a stat suficient timp la rece, tata îndepărtează sticla cu grijă, iar mama așază toba pe o farfurie măricică cât o pălărie.

Ați văzut? Gătitul în familie e o bucurie, când muncim cu voioșie.

Poftiți de vă desfătați împreună și nu uitați să-mi scrieți pe facebook!

Abia aștept să văd cum v-a ieșit.

02.09.2016

Gătitul poate fi o joacă de Delicios

Îndrăznește să joci meci în farfurie, mâncând cu bucurie Pifteluțe aurite din pui!

Astăzi, eu sunt pus pe treabă
Hai și voi, haideți în grabă!
Munca de-o vom termina,
Cu poftă vom savura.
După cum prea bine știți,
Vă sunt alături când  gătiți.
Așadar, veseli vom face
Pifteluțe mici, dibace
Rotunjoare și frumoase,
De necrezut de delicioase
Și  puse pe multă joacă
Tuturor o să le placă!

 

Gata cu vorbăria...
Pregătită-i bucătăria?  

Dacă nu, haideți la cumpărături:

- 500 g de piept de pui Deliciosul deVaslui
- 100 g morcov
- 100 g cartofi
- 100 g țelină
- 1 legătură de pătrujel
- 2 ouă
- usturoi
- sare și piper

Bucătăria va  fi spațiul nostru de joacă!

Pasul 1. Cu puteri de super erou, tocați  pieptul de pui și puneți-l  într-un bol.
Pasul 2. Fierbeți legumele, apoi lăsați-le să se răcească și cu ajutorul unei răzătoare, încercați să le faceți mici, mici.
Pasul 3. Amestecați repejor pieptul de pui tocat cu legumele, bateți, bateți cu spor cele două ouă până se vor face spumă și adăugați-le în compoziție.
Pasul 4. Tocați cu atenție pătrunjelul și usturoiul și presărați-le în compoziție. Sarea și piperul, după cum bine știți, se adaugă după gust.  
Pasul 5. E aproape gata... Amestecați compoziția obținută pentru omogenizare și lăsați-o ca și cum ați fi uitat de ea cel puțin 15 minute pentru mai multă savoare, apoi, începeți să formați biluțe pe care le dați de-a dura în  uleiul fierbinte.

Trucuri:

Pârjoluțele sunt la fel de delicioase și în cuptor pe hârtie de copt pentru ca grăsimile să nu vă afecteze doza de energie. Cu o salată de varză, bucuria va fi deplină!
O compoziție preparată cu 3 ore înainte vă va face papilele gustative să danseze mai intens.
Cu cât sunteți mai haioși, deveniți mai delicioși! ☺

08.07.2016

MIC DEJUN DELICIOS: rulouri de omletă cu pui

Ne trezim de dimineață
Cu poftă de viață.
Ne spălăm, pe dinți, pe față
Și plecăm la piață.

Ne schimbăm de pijamale,
Salutăm pe cine iese-n cale,
Ne chemăm și ajutoare,
Dacă e bagajul mare.

Lista de cumpărături:

•    piept de pui dezosat Deliciosul de Vaslui (200 g)
•    2 cepe roșii
•    ulei de măsline (200 ml)
•    2 legături de ceapă verde
•    8 ouă
•    50 g măsline
•    100 g cașcaval ras
•    sare + piper

Ne-a sărit și somnul după cumpărături, așa că ne apucăm de gătit cu spor și cu Deliciosul de Vaslui.

Iată care sunt pașii:

Pasul 1: Carnea de pui se tare fâșii și se prăjește cu ceapa roșie, tăiată mărunțel înainte.

Pasul 2: Condimentăm potrivit, după gustul fiecăruia, cu sare și piper.

Pasul 3: Facem 4 foi de omletă, fiecare din câte 2 ouă, amestecate cu ceapă verde tăiată tot mărunțel, măsline, sare și piper.

Pasul 4: Lăsăm omletele să se răcească, apoi le umplem cu ce am pregătit la „Pasul 1”, carnea de pui. Este foarte simplu ce facem aici, aproape ca la clătite.

Pasul 5: Pachețelele (rulourile) pregătite se pun într-un vas termorezistent și se bagă la cuptor pentru 5 minute.

Deliciosul de Vaslui recomandă servirea rulourilor de omletă cu pui cât sunt călduțe.

Trucuri: Pentru cei mai somnoroși, Deliciosul de Vaslui recomandă ca toate cumpărăturile să fie făcute cu o zi înainte, pentru a putea dormi mai mult.

10.06.2016

Copănele de pui fermecate

Copănele cu legume,
Știți voi cum li se mai spune?
Copănele fermecate.
Haideți să trecem la fapte!

În mai puțin de o oră,
Poți să pleci la joc la horă.
Că mâncarea va fi gata,
Delicioasă, cum nu-i alta.

N-ai nevoie de-ajutor,
Dificultate: ușor.
Și nici nu-i costisitor
Deliciosul puișor.

Lista cu ce-avem nevoie:

6 copănele de pui Deliciosul de Vaslui
4 roșii
• 8 ciuperci champignon
4 ardei grași
2 cepe
¼ ceașcă de ulei de măsline
sare și piper
oregano

Pasul 1: Pregătim legumele. Mai știți ideile pe care vi le-am dat ca să nu mai plângeți atunci când tăiați ceapa? E momentul să le puneți în aplicare pentru că avem de curățat & tăiat cele 2 cepe.

Pasul 2: Tot la legume suntem. Curățăm ardeii de sâmburi și cotor curățăm ciupercile. Apoi, pe toate aceastea le tăiem și le amestecăm, formând cu ele un pat de legume, peste care presărăm sare și piper.

Pasul 3: Trecem de la legume la carne. Le ungem cu puțin ulei și piper, uniform, pe ambele părți, apoi le aranjăm în tavă, peste legume.

Pasul 4: Turnăm în tavă și sfertul de ceașcă de ulei și punem totul la cuptor 35 minute, preîncălzit la 180 de grade.

Trucuri: Fermecatele copănele cu legume sunt delicioase calde. Așa că... nu mai sta pe gânduri, nu întârzia la masă!

20.05.2016

Pulpe de pui la cuptor cu smântână și cașcaval

Din cartea mea de bucate,
Pulpe de pui fermecate
Vă învăț să gătiți,
Dar vă fac și să zâmbiți.

Avem fani pulpe de pui
De-ale Deliciosului?
Dacă da, ASTA-I REȚETA!
Haide și uită dieta!

Și așa cum ți-am mai spus,
De gătit greu nu-s.
Iar de pare complicat,
Poți să te-apuci de cântat.

Listă de cumpărături:

• 4 pulpe de pui Deliciosul de Vaslui
• 80 g smântână
• 80 g cașcaval
• 4 căței de usturoi
• sare
• piper
• unt

Lista nu-i așa de mare,
Hai să facem mâncare!

Pasul1: Ungem o tavă cu unt și adăugăm pulpele de pui.

Pasul2: Într-un bol, amestecăm smântâna cu usturoiul pisat, cu sarea și cu piperul.

Pasul3: Peste pulpele de pui punem acest sos și amestecăm puțin. Radem cașcaval, noi mai râdem puțin.

Pasul4: Introducem tava la cuptor, la foc mediu, o lăsăm 5 minute acoperită, apoi îl îndepărtăm, pentru a se rumeni bine.

Pasul5: Așteptăm cuminți să treacă 45-50 de minute, mai tragem cu ochiul la ce e întâmplă pe Facebook, mai tragem cu ochiul la ce se întâmplă la cuptor.

Poftă bună

Cu Deliciosul împreună!

15.04.2016

5 moduri de a găti un pui grill pe gustul întregii familii

Multe sunt felurile în care pot fi gătit și pregătit. Câteva le poți citi în cartea mea “Bucate ca-n povești”, altele le găsești povestite de prietenii mei, pe Facebook.
Astăzi, împreună, descoperim 5 moduri în care poți găti un pui grill delicios, astfel încât cei dragi ai tăi să rămână uimiți și bine hrăniți.

1. SĂNĂTOS. Fie că e vorba de puii tăi de om, fie că e vorba de jumătatea ta mai delicioasă, Deliciosul de Vaslui este cel mai sănătos pui pentru toți cei de-acasă. Ai pofticioși care poftesc la mâncarea fast-food din oraș? Știi că ești doar la un Delicios distanță de a le oferi o alternativă sănătoasă, ușor de gătit chiar la tine în bucătarie? Așa poți fi sigur că ceea ce gătești este un pui neinjectat, dintr-un loc cu așternut de paie, hrănit cu cereale, a cărui creștere nu a fost stimulată în niciun fel, pe care-l poți condimenta și găti cum poftești.

2. GUSTOS. Mai ții minte când erai și tu un pui de om și te jucai cu vecinii tăi, iar dintr-o dată simțeai mirosul de mâncare și se auzea un mult așteptat “Hai la masă”? Gustul meu adevărat de pui te va face să te întorci în timp, pe când aduceau părinții tăi un puiuț de la bunica. Oferă-ți această bucurie de a-ți aminti de copilărie, dă-le ocazia și celor dragi să simtă același lucru, ori să-și facă amintiri delicioase despre mese tradiționale gătite cu Deliciosul de Vaslui.

3. VARIAT. Câte case, atâtea feluri de a mă găti. Iar când mă vezi cât de voinic sunt, chiar și după ce mă gătești, îți dai seama că poți face multe  cu mine. Mâncăcioșii tăi vor fi sigur mulțumiți, mai ales că au de unde să mai ceară încă o porție. Unii mă preferă mai rumenit, alții mai puțin, dar orice variantă ai alege din diversitatea de rețete pentru care pot fi folosit, te vei convinge că-s delicios.

4. UȘOR. Când ești un om ocupat, ca mai toți, după o zi lungă la serviciu, nimic nu e mai ușor de făcut ca un Delicios la cuptor. Aproape că mă gătesc singur. În plus, sunt tot timpul la dispoziția ta, cu idei delicioase și trucuri pentru a fi sigur că foamea de lup va fi potolită cu succes, dar fără prea multe eforturi.

5. DISTRACTIV. Sigur a aflat toată lumea că sunt cel mai sociabil și distractiv pui. Și nu, nu e numai vorba de mine, gătitul cu mine în bucătărie este cel puțin la fel de amuzant și distractiv ca glumițele și rimele mele. Mesele în familie vor fi pline de veselie,  gust adevărat de pui și arome delicioase. Iar după ce toată lumea a mâncat tot din farfurie, vă aștept pe Facebook, să spunem “Sărut-mâna pentru masă!”

 

17.02.2016

Rulou din piept de pui

Pentru cei ce fac mâncare
Le dau recomandare,
Că o mâncare pe măsură
Le dă sănătate bună,
Stresul imediat dispare,
Simți o mare ușurare.
De aia eu la toți vă zic,
Fie mare, fie mic,
Ca nicicând să nu lipsească
Deliciosul de pe masă.
Și chiar acuma vă propui
"UN RULOU DIN PIEPT de PUI"
 
Listă de cumpărături:
 
  • 1 piept de pui întreg
     
  • 1 felie șuncă presată
     
  • 1 felie cașcaval
     
  • 1 linguriță mustar
     
  • 1 castravete tăiat în 4, pe lung
     
  • 1 gogoșar murat
     
  • 1 lingură pesmet
     
  • 1 ou
     
  • 1 lingură făină
     
  • 4 linguri ulei
 
Se adapteaza cantitățile în funcție de câte rulouri se dorește.
Se tranșează pieptul Deliciosului ca pentru grătar și se bate bucata de carne cu ciocanul de șnițele, să se întindă bine, pentru a fi cât mai lată. Se unge pieptul de pui cu un strat de mustar, peste el felia de șuncă presată, apoi felia de cașcaval, castravetele tăiat și în final gogoșarul. Se rulează pieptul pentru a se obține un rulou. Pentru a finaliza, trebuie să procedezi ca pentru șnițel. Dai ruloul prin pesmet, apoi prin ou, prin faină, și iar prin ou. Îl pui în ulei încins și-l prăjești. După ce s-a răcit, îl tai în feliuțe.

Poftă bună!
- Mulțumim și pe Facebook vă poftim!
20.01.2016

Frigărui din piept de pui

De e iarnă, de e vară,
Deliciosu-i o comoară
Ce-ți face viața ușoară.
Iată, astăzi, dragul pui
Îți spune secretul lui:
Cum să gătești FRIGĂRUI.
Nu e greu, ba-i prea ușor.
N-ai nevoie de-ajutor
Și-o să-nțelegi din zbor.
 
Listă de cumpărături:
•    500 g de cubulețe/bucăți tăiate din piept dezosat, fără piele de la Deliciosul de Vaslui
•    2 ardei grași roșii
•    2 ardei grași galbeni
•    4 cepe galbene uscate
•    500 g de ciuperci
•    5 roșii
•    sare
•    bețișoare de bambus
 
Dacă n-ai uitat nimic,
Să ne punem pe gătit!
 
Pasul 1: Spălăm cubulețele din piept de pui, le condimentăm după cum poftim.
Pasul 2: Avem de lucrat cu legumele, destul de multișoare. Curățăm ardeii, îi spălăm și îi tăiem cubulețe. Apoi tăiem în 4 ceapa, ciupercile și roșiile.
Pasul 3: Luăm un bețișor și punem pe el ceea ce am tăiat până acum.
Pasul 4: Suntem atenți, nu ne repetăm, nu punem o bucățică de carne lângă o altă bucățică de carne. O frigăruie perfectă se face respectând ordinea aceasta: ardei roșu, Delicios, ceapă, Delicios, ardei galben, Delicios, roșie, Delicios, ciupercă.
Pasul 5: După ce am înșirat toate ingredientele frumos pe bețișorul de bambus, le punem la copt, pe grătar.

 
Și apoi ne gândim
Ce garnitură pregătim
Și cu ce sos le servim!
20.11.2015

Pui pe sticlă la cuptor

Tot din cartea-mi de bucate,
Cu rețete minunate,
Astăzi vom găti cu spor
Pui pe sticlă la cuptor.

Poate-ți pare complicat,
Poate că te-ai speriat...
Însă-ți spun să fii pe pace!
Puiul repede se face.

Nici măcar nu-i foarte greu,
Doar ai ajutorul meu.
Îmi poți cere orice sfat.
Sunt aici, sunt dedicat.

Listă cu ce-avem nevoie:


• 1 pui întreg Deliciosul de Vaslui
• 9 căței de usturoi
• 1-2 linguri de ulei de măsline
• 2-3 foi de dafin
• 1 legătură de pătrunjel
• apă
• piper măcinat
• boia dulce
• boia iute
• rozmarin
• condimente pentru carne de pui

Sper că n-ai uitat nimic!
De gătit ești pregătit?
Să vedem ce-i de făcut
Și dacă durează mult!


Pasul 1: Spălăm puiul, interior-exterior :) , apoi îl ștergem.
Pasul 2: Avem de preparat o marinată. Într-un bol, amestecăm usturoiul (pisat) cu pătrunjelul tocat mărunt, adăugăm boia dulce și iute, piper, rozmarinul și condimentele pentru carne de pui. Tot aici, punem uleiul de măsline, apa și amestecăm bine până ce obținem consistența unei paste.
Pasul 3: Cu amestecul obținut, ungem puiul și îl lăsăm la marinat.
Pasul 4: Umplem cu apă rece o sticlă de 0,5 l (o sticlă din sticlă, firește), pe care aranjăm puiul.
Pasul 5: În tava de la cuptor, punem 0,5 l  de apă, usturoiul tăiat feliuțe și foile de dafin și, bineînțeles, puiul. Dăm și drumul la cuptor între timp, măcar cu 10 minute înainte, să se încălzească.
Pasul 6: Totul trebuie pus și lăsat în cuptor 2 h. Din când în când, îl stropim cu zeama din tavă, nu uităm de el complet.

Și-ntre timp, să nu uităm:
Mai glumim, mai comentăm.

09.10.2015

SĂLATĂ CU PIEPT DE PUI

De bucate ca-n povești
Pe-ndelete-ai să citești,
Mă vei descoperi zâmbind
Și te vei distra gătind!
Poate nu-i o întâmplare
Că-s un pui cu aripioare!
Pieptul meu e fraged, bun,
Ce să faci cu el îți spun:
O salată ușurică!
Nu e greu, nu-ți fie frică!
Bonus: cheltuială mică!
Tu ia repede-o punguță,
Căci mai jos ai o listuță
Cu tot ce-i de cumpărat.
Să nu zici că ai uitat!
 
Listă de cumpărături:
•    1 piept de pui Deliciosul de Vaslui
•    1 țelină mare
•    maioneză
•    castraveți murați
•    sare
•    pătrunjel
•    piper

După ce te-ntorci acasă,
Scoate tot ce ai în plasă
Și urmează cei trei pași,
Ușurei, de copilași:

Pasul 1: Punem pieptul de pui la fier în apă cu sare, iar apoi îl tăiem mărunt.
Pasul 2: Curățăm țelina de coajă și o dăm prin răzătoarea mare. Separat, tăiem castraveții și îi amestecăm cu puiul și țelina.
Pasul 3: Adăugăm 3 linguri de maioneză și câteva fire de pătrunjel, amestecăm bine și condimentăm după gust.
Trucuri: Salata cu piept de pui este ideală rece. Din acest motiv, este bine să fie ținută 15 minute la rece înainte de a fi servită. Pentru cine își dorește o salată fină și rapidă, pentru mese speciale, adăugăm la salata prezentată puțin ananas din conservă și putem condimenta cu piper alb.

Poftă bună  tututor
Și să mă gătiți cu spor!
 
23.07.2015

Pui în crustă crocantă

Pentru o masă ca în oraş, cu un pui crocant, Deliciosul de Vaslui vă propune o rețetă ce vă satisface pofta de pulpe și aripioare de pui crocante, chiar în bucătăria de la voi de acasă. În felul acesta, știi că ce mănânci e cu adevărat DELICIOS.

Ingrediente

1-1,5 kg Pulpe de pui Deliciosul de Vaslui sau
1-1,5 kg Aripioare de pui Deliciosul de Vaslui
1 linguriță de piper
1 vârf de cuțit de oregano uscat
1 vârf de cuțit pudră de ghimbir
1 vârf de cuțit de nucșoară rasă
1 linguriță rasă de paprika dulce
1 linguriță de sare

Pentru crustră

150-200 g de făină
1 linguriță de ceapă rasă fin
2 căței de usturoi răzuiți bine
1 pahar lapte bătut
saramură dintr-un litru de apă
2 linguri de sare
ulei pentru prăjit

Mai multe detalii pe Blog Safir

CATEGORII

ARTICOLE RECENTE

Delicioasă-i dragostea
Deliciosul de Vaslui - 10.02.2017

Știți în ce lună suntem? Ați ghiciiit, în luna iubirii! Cum fiecare are o jumătate căreia dorește să-i arate dragostea, v-am pregătit câteva idei delicioase pentru a oferi momente frumoase. Haideți să pregătim surprize de neuitat, să-l surprindem pe cel drag!

[ ... mai mult ]

Omul de zăpadă cu pălărie, veselie-n farfurie
Deliciosul de Vaslui - 27.01.2017

Fă-le o bucurie celor mici și adu-le în farfurie Omul de zăpadă... cu pălărie! E atât de simplu de făcut, din salată de boeuf cu piept de pui Deliciosul de Vaslui. De-l faci cu cei mici, va fi și super distractiv. Haideți în bucătărie, să gătim cu veselie!

[ ... mai mult ]

Motivație în doze mici, la fericire să ai lipici
Deliciosul de Vaslui - 13.01.2017

Dragă deliciosule, poate te-ai întrebat cum de reușesc să fiu atât de voios mereu. Ei bine, astăzi îți voi spune secretul meu: am o listă de lucruri simple, care mă fac să fiu un pui împlinit. Citește-le și notează-ți-le undeva, iar fericirea va bate anul acesta la ușa ta! Te-am făcut curios?

[ ... mai mult ]

Newsletter
Deliciosul socializează
Facebook
g+
Youtube

© Deliciosul de Vaslui 2017. Toate drepturile rezervate. | ANPC